Nie wiem jak jest na forum z wielbicielami gadów , ja zajmuję się od niedawna a mój TŻ od 5 lat. kilka miesięcy temu kupiłam mojej mamie malusieńkiego 'noworodka' gekona lamparciego niestety moja matula mimo wskazówek , porad i pomocy nie potrafi się nim zająć. Fani tych zwierząt wiedzą na pewno wiele na ten temat i dlatego postanowiłam nie sprowadzać kolejnego członka dla TŻ , a sprzedać go w dobre ręce.
W tej chwili Gospel ma 4 miesiące i jest już zaliczany do podrostków. Jego odmiana to mack snow hypo co z resztą widać na załączonych poniżej zdjęciach. Gospel jest bardzo dobrze odżywiony wręcz grubasek

Dla malucha dołączam fauna box 7 lub 10 l (nie pamiętam dokładnej pojemności) która kosztowała mnie 50zł + koszta i czas wyklejenia wnętrza co widać z resztą na zdjęciach.Spokojnie można go w niej transportować mieszka tam od urodzenia i jest do niej przywiązany. Dorzucam także sepię , witaminy oraz ledwo zaczętą paczkę torfu.
Gekon pochodzi z hodowli prywatnej - nie był kupowany w zoologicznym.
Preferuję odbiór osobisty na terenie Białegostoku aczkolwiek nie zaprzeczam transportowi grzecznościowemu/przez osoby upoważnione ale nie wyślę go PKP i PKS ze względu na bezpieczeństwo. Cena jaka mnie interesuje za podrostka wraz z fauną , witaminami , sepią i torfem to 200zł.
To zdjęcie jest sprzed 3 miesięcy więc jest nieaktualne ale załączam
Tak wygląda mniej więcej teraz

A to jego domek (fauna box)