Oddam Ogonka :( PILNE (LUBELSKIE)

Archiwalne adopcje (udane i nieudane) i archiwalne narodziny

Moderator: Junior Moderator

Awatar użytkownika
KDe93

Oddam Ogonka :( PILNE (LUBELSKIE)

Post autor: KDe93 »

PILNIE oddam około 6 mies. ogonka koloru biało-czarnego, chłopiec. Maluch nabawił się zapalenia ucha :'( , dostaje antybiotyk prawie 3 tyg. na nieszczęście straciłam pracę i nie stać mnie na leczenie do tego z niewiadomych przyczyn zaczął strasznie mnie uczulać i każde zadrapanie przy podawaniu leku (który przyjmuje nie chętnie) kończy się opuchlizną i strasznym pieczeniem- delikatnie mówiąc...(jestem alergikiem, jednak mój drugi szczurek jej u mnie nie wywołuje- nie wiem dlaczego ??? :/). Szukam dla niego osoby która się nim dobrze zajmie i zapewni to czego potrzebuje, ponieważ nie chce żeby się to skończyło dla niego źle :'( . Dodam gratis klatkę z poidełkiem.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Nina
Kontakt:

Re: Oddam Ogonka :( PILNE (LUBELSKIE)

Post autor: Nina »

Chcesz oddać jednego a zostawić drugiego? I co, jak drugi zachoruje to też go oddasz?
Szczury to zwierzęta stadne, samotne są nieszczęśliwe.
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Awatar użytkownika
Bratka.a10
Kontakt:

Post autor: Bratka.a10 »

Niepotrzebnie piszesz drugie ogłoszenie - już jedno napisałaś i wystarczy je odnawiać. ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
KDe93

wtedy będe się zastanawiała nad drugim!! teraz jest zdrowy więc takimi komantarzami nie zawracajcie głowy...

A moge wiedzieć jak odnowić?
Awatar użytkownika
mikanek

Post autor: mikanek »

i wymienisz jak będzie chory, skąd Ty się urwałaś...
Ryjek, Paszczak i Mika nr 3 :D
Kocizny Mefcina i Stefcik, zając Closti

w serduszku Gocia,Gajusek,Julka,Migotka, Nelka,Pimplak,Suri,Mika,Rysiek i Mikan,Bubi,Kotlecik,Surik,Viktorek,Miśka,Muminek,Susełek, Toffcik
Awatar użytkownika
KDe93

A czy ja napisałam że Go "wymienię"?! Napisałam że wtedy zastanowię się nad drugim.. ale chodziło o to że wtedy będę myślała co zrobić... Dlaczego mam patrzeć pod kątem że on też się rozchoruje?! Mam nadzieje że niedługo moja sytuacja się poprawi i w razie potrzeby będę mogła mu zapewnić potrzebną mu opiekę... póki co o tym nie myślę bo jest zdrowy. Gdybym nie musiała to bym nie oddawała drugiego ogonka... ale póki co nie jestem w stanie zapewnić mu opieki nie mówiąc już o tym że alergicznie zaczynam coraz mocniej na niego reagować... Ludzie opanujcie się.. nie miała bym szczurków gdybym nie wiedziała o nich przynajmniej podstaw którymi jest to że są to zwierzęta stadne jednak każde zwierze ma swój charakter i inne potrzeby... Znam osoby które mają jednego szczurka i maluchy sobie radzą świetnie... Niestety u mnie zaistniała taka sytuacja że nie stać mnie w danej chwili na leki a zapalenie ucha nie leczone może przejść w zapalenie opon mózgowych co się kończy śmiercią... Ponadto kontakt z nim kończy się dla mnie opuchlizną swędzeniem i strasznymi dusznościami więc ciężko mi podawać mu leki... Gdyby nie to przecież bym go nie oddawała. Zaczynają mnie wnerwiać komentarze osób które nic nie wiedzą a dodają sobie i komentują!!!! ODDAJE GO BO NIE CHCE ŻEBY ZDECHŁ, A NIE ŻE MI SIĘ ZNUDZIŁ CZY COŚ W TYM RODZAJU... Ludzie zrozumcie to kur.. wreszcie (-_- )

NIE CHCESZ GO PRZYGARNĄĆ, TWÓJ KOMENTARZ NIE POMOŻE - NIE KOMENTUJ!!!!!
Awatar użytkownika
akzi

Post autor: akzi »

na naszym forum działa Bazarek, dziewczyny zbieraja w nim na operacje klatki jedzenie, a my staramy sie cos tam kupic by wspomóc.
może pomyśl o tym, masz napewno jakiś zbedne ubrania kosmetyki cokolwiek może masz jakis talent umiesz szyć , malowac może cos sama zaproponujesz.
moze uzbierasz cokolwiek chociazby na leczenie. nie możesz pozyczyc ?
szkoda zeby szczur sie męczył a zapalenie ucha jak wiemy jość dość bolesne :(
cięzko bedzie ci oddać chorego szczura, w tym momencie mamy ich naprawde duzo mówie tu o adopcjach i ludzie wola brac te zdrowe :/

a co do samotnosci szczura ... szczury nie radzą sobie w samotności , żyja bo zyją mają inne wyjście ? zapewniam cię że twoj szczur którego sobie zostawisz bedzie na tyle cierpiał z tesknoty, że zaraz tez sie pochoruje a nie daj Boze umrze. zastanów sie nad tym. więc jak sie zastanawiasz nad oddaniem jednego to oddaj razem z nim drugiego ...
Obrazek

Za TM : Marysia Tutuś Kleo Gucio
Mała Mi uciekła ... :( Melina ma się dobrze w nowym domku
Awatar użytkownika
akzi

tutaj masz temat ktos oddaje lek dla ogona za darmo wystarczy poszukać
lek ten jest na zapalenie ucha też

http://szczury.org/viewtopic.php?f=149& ... ha#p916340

zapalenie ucha jest bardzo bolesne więc może pozycz kase i idx czym predzej do lekarza bo meczysz zwierze

tu masz liste polecanych wetów zadzwoń do któregos z twojego miasta może wyleczy ci na kreche a oddasz jak bedziesz miała
http://szczury.org/viewforum.php?f=13
Obrazek

Awatar użytkownika
Bratka.a10
Kontakt:

Post autor: Bratka.a10 »

A co do odnowienia tematu, np. wstawiłaś go 7 listopada i nikt nie odpowiedział (temat 'spadł' niżej), więc 8 coś napisz i temat już 'wskoczy' do góry.

Mam nadzieję, że to zrozumiane bo w tłumaczeniu nie jestem dobra. ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
akzi

aa i jeszcze j edno spróbuj ogłosic sie na alloszczurze tam wiecej szczurnietych jest
Obrazek

Awatar użytkownika
KDe93

Dziękuje za dobre rady. Też bym wolała żeby mój ogonek miał towarzystwo jednak narazie myślę jak uratować temu drugiemu życie.. Co do lekarstwa za darmo, wolała bym sama nieznanych mi leków nie podawać bo sie na tym nie znam. Inna kwestia to to że mnie nie stać to raz ale dwa też to że szczurek mnie bardzo mocno uczula...
Awatar użytkownika
KDe93

Szczurek zaczął dostawać leki do oddania będzie już mam nadzieje zdrowy. :D
Awatar użytkownika
akzi

tak mi się wydaje że może cię uczula to jego ucho, są tam bakterie, więc może jak go wyleczysz problem zniknie.
ale to takie moje gdybanie.
Obrazek

Awatar użytkownika
KDe93

Niestety to wątpliwe, ale bądźmy dobrych myśli.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Archiwum Adopcji i Narodzin”