stado Pipilotti

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
StasiMalgosia

Re: stado Pipilotti

Post autor: StasiMalgosia »

Ha Ha Ha u nas było taksamo... tylko się nie zagalopuj 8 to max dla zdrowia psychicznego
Obrazek
Awatar użytkownika
pipilotti

Post autor: pipilotti »

Będę to miała na uwadze ;).

Na poprzednich zdjęciach nie było widać mordki Jackie, więc wklejam takie, na którym są oba kochane pyszczki ;).

Obrazek
Ze mną: Gryzia, Krecia, Toffi
Za TM: Niuniek, Gall, Dżina, Pipi, Lotti, Miu, Puszkin, Maja, Jackie, Hasz, Funia, Milky, Muffinka, Bromba, Blackie
Awatar użytkownika
StasiMalgosia

A tak zadam pytanie ile ważą nasze panny?
Obrazek
Awatar użytkownika
pipilotti

Jackie waży ok. 400g (tak, nie jest chuda, ale właściwie nigdy nie dostawała orzechów, pestek, kukurydzy etc., więc waga się utrzymuje na stałym poziomie), Hasz - 320g, a Puffka ok. 300.
Za TM: Niuniek, Gall, Dżina, Pipi, Lotti, Miu, Puszkin, Maja, Jackie, Hasz, Funia, Milky, Muffinka, Bromba, Blackie
Awatar użytkownika
StasiMalgosia

400g to jeszcze nie tak dużo ale faktr musisz uważać
Obrazek
Awatar użytkownika
harleyquinn
Numer GG: 1877527

Post autor: harleyquinn »

pipilotti pisze:Puffka po sterylizacji jednak złagodniała. Dziewczyny dostały nową klatkę i mieszkają razem. Oczywiście wciąż zdarzają się bójki, ale mają zupełnie inny charakter - to zwykłe przepychanki, a nie akty dzikiej agresji. Blizny po sterylizacji właściwie nie widać, niestety w okolicy sutka pojawił się ropień, który lekarka na początku wzięła za gruczolaka. Już po nacięciu okazało się, że to nie to. Puffcia zeżarła szwy, a po zastrzyku znowu ma martwicę - wygląda jak bandyta. Dochodzi do siebie, więcej je, jest aktywna. Przy okazji operacji lekarka wycięła jej również dziwną narośl na karku.
Jackie nadal kicha, po badaniach i kolejnej kontroli wetka doszła do wniosku, że to jednak alergia. Wszystkie dziewczyny przyjmują teraz beta glukan, a Puffcia prócz tego antybiotyk.

A to kilka aktualnych zdjęć :).

Nowe mieszkanie (tu akurat z ukochanym kocykiem, bez którego nie chciały wejść; po dwóch dniach go wyciągnęłam):

Obrazek

Jackie i Hasz odpoczywające na łóżku (nie obeszło się rzecz jasna bez kocyka):

Obrazek

Obrazek

Puffka ma zdjęcia robione komórką, ale są złej jakości :/.
Cudowna klatka i zazdroszczę sputnika :D
Nigdy jeszcze nie widziałam, żeby moje miśki odpoczywały poza klatką... serio ;D
Leoś, Czarek, Enzo oraz Oskar

http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=45350
Awatar użytkownika
pipilotti

Dziękuję!
Hasz często tak sobie leży, a Jackie do niej dołącza. Puffka zwykle śpi pod tym różowym kocykiem na łóżku, ale nie znosi towarzystwa, więc pozostałe dziewczyny się rozkładają w pobliżu ;). Poza tym każda z ogoniastych ma swoje ulubione miejsce, w którym odpoczywa najchętniej - Puffcia właśnie pod kocykiem (uwielbia się zakopywać w polarowych szmatkach), Jackie w koszyku pod biurkiem, a Hasz w domku igloo zwanym przeze mnie kapsułą ;).
Awatar użytkownika
harleyquinn

pipilotti pisze:Dziękuję!
Hasz często tak sobie leży, a Jackie do niej dołącza. Puffka zwykle śpi pod tym różowym kocykiem na łóżku, ale nie znosi towarzystwa, więc pozostałe dziewczyny się rozkładają w pobliżu ;). Poza tym każda z ogoniastych ma swoje ulubione miejsce, w którym odpoczywa najchętniej - Puffcia właśnie pod kocykiem (uwielbia się zakopywać w polarowych szmatkach), Jackie w koszyku pod biurkiem, a Hasz w domku igloo zwanym przeze mnie kapsułą ;).
Myślę, że u mnie też to przyjdzie z czasem :) Cały czas chcę wymyślić jakieś nowe miejsce do wybiegu, ale nie mam pojęcia zielonego, gdzie...

Awatar użytkownika
pipilotti

Nie mogą biegać po całym pokoju? Zabezpiecz kable, pochowaj rzeczy, na których Ci zależy, a one będą szczęśliwe :).
Awatar użytkownika
harleyquinn

pipilotti pisze:Nie mogą biegać po całym pokoju? Zabezpiecz kable, pochowaj rzeczy, na których Ci zależy, a one będą szczęśliwe :).
No właśnie próbowałam tak, ale chodził tylko w obrębie klatki.

Awatar użytkownika
pipilotti

To kwestia czasu - na początku może trochę się obawiać nowego terytorium, ale w końcu zacznie biegać wszędzie :).
Awatar użytkownika
pipilotti

W naszym stadzie sporo zmian. We wtorek 11 grudnia umarła Jackie - miała dopiero półtora roku...Ponieważ to była nagła śmierć, zdecydowałam się na sekcję. Jackie zmarła z powodu zatorowości płucnej. Hasz bardzo przeżywa stratę swojej przyjaciółki, częściej niż kiedyś siedzi mi na rękach i widać, że jest smutna. Puffcia (kiedyś jej największy wróg!) próbowała znowu ustawiać Hasz, ale szybko dała sobie spokój.
Puffcia w sobotę miała operację z powodu przerostu gruczołu mlekowego. Łysa dobrze zniosła trzecią już narkozę. Rana ładnie się goi, mam nadzieję, że tym razem nie dojdzie do martwicy po zastrzyku. Niestety łysolka trochę kicha, ale antybiotyk, który dostałyśmy, powinien pomóc.
Ponieważ sporo szczurków szuka domu, a nowe, młode towarzystwo na pewno rozweseli Haszunię, pomyślałam, że adoptuję dwie dziewczynki z Krakowa. Jeśli chcecie je zobaczyć, zapraszam na stronę autorstwa użytkowniczki pimpkowo512: http://smerfikowo.blog.pl/ - moje będą dziewczyna druga i trzecia :). W piątek maluszki powinny być już w swoim nowym domu.
Aaa, dziś odebrałam cudowny pokrowiec - torbę na transporter uszyty przez Dorotę. Wygląda świetnie, jest uszyty z wielką dbałością o szczegóły i ciepły. Niestraszne nam już będą wyprawy do weterynarza!

Na koniec kilka zdjęć.

Ostatnie fotografia, na której jest Jackie, największy żarłok we wszechświecie:

Obrazek

Hasz uciana sobie drzemkę w lekko nietypowej pozie:

Obrazek

Puffka wcina marchewkę (jeszcze przed operacją, stąd ten guzek):

Obrazek
xiao-he
Kontakt:

Post autor: xiao-he »

Tak, rzeczywiście nietypowa poza! :D
Spółka z.o.o., czyli moje małe wafle :)
Ze mną: DTciaki
Za TM: Zając
[*] Królewna[*] Beza[*] PanBe[*] Szyszka[*] Nesca[*] Mocca[*] Szajba[*] Izzi[*] Inka[*] Fryga[*] Filifionka[*] Fistaszek[*] Florka[*] Archibald Ogryzek[*][/color][/i][/b]
Awatar użytkownika
pipilotti

A co sądzisz o tej?

Obrazek
xiao-he
Kontakt:

Post autor: xiao-he »

Hihi, te Twoje szczury to chyba takie pozy lubią :P Zresztą szczur jak to szczur - co tam że nie wygodnie, ważne że można się wyspać! :D
Spółka z.o.o., czyli moje małe wafle :)
Ze mną: DTciaki
Za TM: Zając
[*] Królewna[*] Beza[*] PanBe[*] Szyszka[*] Nesca[*] Mocca[*] Szajba[*] Izzi[*] Inka[*] Fryga[*] Filifionka[*] Fistaszek[*] Florka[*] Archibald Ogryzek[*][/color][/i][/b]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”