Spinkowe ogonki

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
dorloc

Re: Spinkowe ogonki

Post autor: dorloc »

muszę chyba odwiedzić Carrefour i wymienić koszyczki na niebieskie
Mam identyko koszyczki, też z Carrefoura. U mnie nie było niebieskich, bo też bym wzięła niebieskie. Były tylko zielone i chyba fioletowe.
Willa super ! Wielachna !! Ja i moje dziołchy zazdrościmy Twoim :) A mebelki też chyba jeszcze domówię od Figo, ale jak będę miała fundusze. Wtedy też im kupię ze dwa komplety od razu. Tyle, że moje cholery wszystko żrą... >:D
Ze mną : Trish, Tasza, Tośka i Tola
Za TM, na zielonej szczurzej łączce : Tutek, Fibi i Fryta [*][/color]
Obrazek
spinka2430
Numer GG: 10899066

Post autor: spinka2430 »

ja chyba bardziej się szarpnę na dodatkowy taras Ferplasta fakt że większy wydatek ale naprawdę są super :)
dorloc pisze: Willa super ! Wielachna !! Ja i moje dziołchy zazdrościmy Twoim :)
MI się wydaje że jest za mała ;D tym bardziej że jeszcze pewna dumbolka ma dołączyć do stadka :D więc sama nie wiem :P
no ja jeszcze jeden od Figo zamówiłam by zawsze mieć na zmianę, staram się im co tydzień wymieniać na czyste :)
dorloc pisze: A mebelki też chyba jeszcze domówię od Figo, ale jak będę miała fundusze. Wtedy też im kupię ze dwa komplety od razu. Tyle, że moje cholery wszystko żrą... >:D
Oj niedobre panny ;) no ale widzisz My się tu staramy a one mają wszystko w d...e hahahhah :D
Obrazek
dorloc

Dokładnie. A hamaki ja im wymieniam góra co trzy dni. Leją, jak opętane i śmierdzi. Ja muszę mieć większy zapas dom ków i hamaczków, niż tylko po dwa... Hamaczków akurat trochę mam, bo sama też poszyłam i od Maszki też kupiłam, ale domków ma ino sztuk dwa i jeden po dniu wiszenia już zeżarły od środka...
A ja też marzę o jeszcze jednej pannie. Chciałabym tym razem niebieszczaka, bo są urocze, ale nie mam kasy na klatkę. Mam niby rezerwacje u Wiewi na jej giganta, ale, jak nie będę mieć siana, to dupa. Zresztą, jak siana nie będzie, to i lepiej szczura nie brać, bo jakby trzeba było z nimi do weta iść, to bida z nędzą... Ale marzyć, sobie marzę :) Mam nadzieję, że po Nowym Roku moja sytuacja się zmieni...
Obrazek
Awatar użytkownika
gosja1

Post autor: gosja1 »

Ja wymieniam też raz na tydzień. Ale min. 2x dziennie ręczniki papierowe w koszyku, bo całe sikanie właśnie tam się kumuluje. Chłopcy pięknie mi pomagają, jak za dużo nasikają, to zwijają papier i przenoszą się ze spaniem na hamak :P Wolę im te ręczniki jak najczęściej wymieniać, niż ryzykować laniem w hamaki ;D No cóz... jestem leniwa, prać mi się nie chce... :P
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 00#p982390
-------------------------------------------------------------
Kubuś [*], Kacperek [*], Boguś[*], Marcelek[*]
spinka2430

Jeśli chodzi o papierowe ręczniki to ja wymieniam też tyle że codziennie ;) dzięki temu hamaki nie są tak obszczane ;D ostatnio to nasikały do sputnika i oczywiscie tak w tym spały ;) ehhhh.....paskudy jedne :P ale dzięki ręcznikom mam wszystko pod kontrolą :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Camellia
Kontakt:

Post autor: Camellia »

Spinko, czytałam, że ludzie robili dziurkę/dziurki w sputniku na tej dolnej części, więc mocz mógł sobie spływać :P Zawsze można też napchać tych ręczniczków do niego, ale u mnie z domku czy tunelu zawsze je wywalają i na tym się kończy porządek i brak siuśków w polarze... ::)

Galeria moich chłopaczków Obrazek
Obrazek

Oraz ich wątek: klik!
majulina
Numer GG: 2708907

Post autor: majulina »

U mnie papier sie nie sprawdza ponieważ jest poszatkowany po całej klatce. Ja codziennie myję sputniki, a w środku mam kawałki resztek polaru.
nasz temat http://www.szczury.org/viewtopic.php?f= ... 3&start=45

Ze mna PUszysława NÓzia Rózia KOko i LOko

Mysia kochana, Loko (Sucharek) mój [*]
dorloc

U mnie papier sie nie sprawdza ponieważ jest poszatkowany po całej klatce
Dokładnie. Może nie po całej klatce, ale jest pocięty w drobny mak i do tego tak mokry, że w palcach się rozłazi i wybrać z hamaka nie idzie. Fuj. Coś okropnego. Dlatego przestałam im kłaść ręczniki papierowe.

Spinka, a może Ty będziesz się decydowała na kupno innej klatki ? Bo Wiewi niestety musi ją sprzedać już, a ja nie mogłam jej zapewnić, że wezmę na 100 %. Ale może stwierdzisz po jakimś czasie, że faktycznie Twoja klatka już za mała na tyle dziewczyn ?
Bo, jak tylko mi się w życiu polepszy, to zamierzam kupić używaną klatkę i może wtedy się doszczurzyć o niebieską pannę. Cociaż już mnie kuszą te, które są w wątku Handzi. Znowu Husky... Ale nie, muszę być twarda, teraz niebieszczak :)
Obrazek
spinka2430

dorloc pisze:
Spinka, a może Ty będziesz się decydowała na kupno innej klatki ? Bo Wiewi niestety musi ją sprzedać już, a ja nie mogłam jej zapewnić, że wezmę na 100 %. Ale może stwierdzisz po jakimś czasie, że faktycznie Twoja klatka już za mała na tyle dziewczyn ?
Dorloc ja będę teraz kupowała większą klatkę bo chyba ta już na pięć bab będzie za mała ;) mimo iż kalkulator mówi że jest właśnie na 5 dziewczyn ale jednak wolę by miały więcej miejsca do biegania :) więc jeśli kupię to moją będę na pewno sprzedawała a TY byś chciała pewnie po nowym roku ją kupić?
Obrazek
dorloc

Tak, mam nadzieję, że po Nowym Roku coś się już wyklaruje u mnie na +. Jeśli nie, będę musiał sobie na ten czas odpuścić...
Obrazek
Awatar użytkownika
harleyquinn
Numer GG: 1877527

Post autor: harleyquinn »

spinka2430 pisze:Dawno nie wklejałam zdjęć moich księżniczek więc dziś troszkę zaszaleję. Nazbierało się tego i trzeba się pochwalić :D
Parę zdjęć porobiłam pod kątem kalendarza ale chyba nic z tego nie wyjdzie bo robione telefonem niestety aparat nadal nie działa >:(
A co u dziewczyn? Wszystko w porządku stadko ma się bardzo dobrze, dziewczyny rosną i mam wrażenie że chyba w szerz a nie wzdłuż ;D są teraz na etapie docierania się, sprawdzania kto silniejszy i kto kogo ma się słuchać ;) Oczywiście w grupie wiedzie prym najmłodsza Dakota :) ta to jest gigantka ;) dawno nie widziałam tak zadziornego, upierdliwego szczurka a przy tym tak słodkiego i kochanego :D ;) wszędzie jej pełno niczego się nie boi, gdzie ja to i Dakota :) łazi za mną jak piesek na niewidzialnej smyczy ;) uroczaaaa ;D zacałowałabym na amen ;D :D
Dziewczyny oczywiście od niej uciekają ale tylko jak mają ochotę na odpoczynek a ona naskakuje na nie jak szalona jak by wołała BEREK ! TY TERAZ ŁAPIESZ ;) ;) a dziewczyny?? tylko przeciągną sie na hamaku odwrócą zadkiem i dalej uderzają w drzemkę hahhaha komiczny widok. Jeszcze minie trochę czasu za nim mała się uspokoi.
Często zabieram ją z klatki i sama na łóżku z nią wariuję i bawię się w berka ;) Ostatnio mój małż stał przy drzwiach i ukradkiem przyglądał mi się.... po czym jak został zauważony stwierdził że brak mi jednej klepki a zamiast niej mam szczura w głowie hehehe ;) pewnie coś w tym jest skoro gadam z nimi śpiewam nawet i wydaję różne dziwne dźwięki, ale spędzanie czasu z tymi zwierzakami to codziennie coś nowego, zawsze czymś mnie zaskoczą, zawsze rozśmieszą, rozczulą mogłabym tak godzinami je obserwować i być w ich stadzie nawet spać z nimi na hamaku :D ;D :D
Wczoraj wieczorem zagubiła się Szajba szukałam cmokałam nawoływałam i nic jak kamień w wodę. Cały dom przeszukałam a gó*** nie wiem jak i kiedy uciekła z pokoju wtargnęła do kuchni i udała się na drzemkę gdzie...?? w wielkim naczyniu kamionkowym na ogórki małosolne który stał głęboko schowany pod stołem ;) i jeszcze jaka była oburzona że ją obudziłam wyraz jej pyszczka BEZCENNY :)
a teraz troszkę zdjęć :) sesja świąteczna i wybiegowo klatkowa :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

a zgadnijcie gdzie ja jestem ?? ;) ;) :D
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

DAKOTA :)
Obrazek
Obrazek

TO CO PANNY LUBIĄ NAJBARDZIEJ ŻAREŁKO ;D ;D ;D
Obrazek
Obrazek
Obrazek

DAKOTA Z BEZĄ :)
Obrazek

DZIEWCZYNY I ICH ULUBIONE MIEJSCE BIURKO CÓRKI :)
Obrazek

BEZA
Obrazek

SZYSZKA Z MAMUSIĄ SZAJBĄ
Obrazek
Obrazek

SZYSZKA I SPINKA ;) ;D
Obrazek

BEZA
Obrazek
SZAJBA
Obrazek
SZYSZKA Z CIOCIĄ BEZĄ
Obrazek

I to by było jak na razie na tyle bo kurcze bym tak mogła wklejać i wklejać ;)
Zakupiłam własnie taras ferplasta i jutro powinny przyjechać nowe mebelki od fogotifago troszkę też sama coś tam szyję tzn. staram się więc jak umebluję to wstawię zdjęcia na nowo umeblowanej klatencji :)
Panie są przesłodkie i do schrupania! Mam pytanko: co Panie miały do jedzonka na zdjęciach? Przyznam, że wygląda ciekawie.
Leoś, Czarek, Enzo oraz Oskar

http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=45350
spinka2430

dziękujemy bardzo :)
A to jedno z ulubionych potraw moich klusek czyli własnej roboty pomidorowa oczywiście bez przypraw z kluskami lanymi ;D pyychotkaaa ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
harleyquinn

spinka2430 pisze:dziękujemy bardzo :)
A to jedno z ulubionych potraw moich klusek czyli własnej roboty pomidorowa oczywiście bez przypraw z kluskami lanymi ;D pyychotkaaa ;)
To jest dobry pomysł (chyba Ci go podkradnę, za zgodą oczywiście)... Sama wymyślasz pomysły na takie typu obiadki, czy skądś bierzesz pomysły, przepisy?

spinka2430

Oczywiście podkradaj ;) zawsze jak gotuję codziennie dla rodzinki to od razu w mały garnuszek to samo dla moich dziewuszek by przypraw nie było ;) sama wymyślam :)
Obrazek
Awatar użytkownika
harleyquinn

spinka2430 pisze:Oczywiście podkradaj ;) zawsze jak gotuję codziennie dla rodzinki to od razu w mały garnuszek to samo dla moich dziewuszek by przypraw nie było ;) sama wymyślam :)
To gratuluję twórczości. Ja muszę mamę do tego namówić, pewnie się zgodzi. Jak już dla psa robimy zupk i:)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”