Mogą spędzić dwie godziny na myciu się w hamaku, w którym leży kupa, albo w który przed chwilą nasikały
 Mogą spędzić dwie godziny na myciu się w hamaku, w którym leży kupa, albo w który przed chwilą nasikały 
Ale jednocześnie moi chłopcy nie mają żadnego złego zapachu, co jest ok, bo poprzedni śmierdzieli moczem...
Moderator: Junior Moderator

no OK, ale szczurów się nie kąpie... to jak śpi w takim osikanym hamaku a potem ja go chce wyjąć to łazi po mnie i mieszkaniu z takim brudnym futrem ? To nie jest ani czyste ani higieniczne... Można coś z tym zrobić ? Czy szczurki tak mają i nic się nie da zrobić prócz częstego prania hamaków?
  no OK, ale szczurów się nie kąpie... to jak śpi w takim osikanym hamaku a potem ja go chce wyjąć to łazi po mnie i mieszkaniu z takim brudnym futrem ? To nie jest ani czyste ani higieniczne... Można coś z tym zrobić ? Czy szczurki tak mają i nic się nie da zrobić prócz częstego prania hamaków?

to trzeba będzie jeszcze drugą pralkę kupić bo z moimi trzema Mężczyznami to i tak mam po 2 prania na dzień
 to trzeba będzie jeszcze drugą pralkę kupić bo z moimi trzema Mężczyznami to i tak mam po 2 prania na dzień   Ale to jak się codziennie ściółkę zmienia to nie idzie czasem na to trochę duuużo kasy ?
 Ale to jak się codziennie ściółkę zmienia to nie idzie czasem na to trochę duuużo kasy ? Po prostu potem trzeba umyć sobie łapki do łokci, twarz i co tylko tam Ci jeszcze osiurają
 Po prostu potem trzeba umyć sobie łapki do łokci, twarz i co tylko tam Ci jeszcze osiurają 

Nie wiem, jak jest z innymi zwierzętami "klatkowymi", ale jestem pewna, że szczury należą do jednych z tych, które potrzebują dużego wkładu właściciela. Wynagradzają to jednak tymi swoimi głupiatkowymi minami i przywiązaniem
 Nie wiem, jak jest z innymi zwierzętami "klatkowymi", ale jestem pewna, że szczury należą do jednych z tych, które potrzebują dużego wkładu właściciela. Wynagradzają to jednak tymi swoimi głupiatkowymi minami i przywiązaniem  
 Re: [Ściółka] Ogólnie o ściółkach
		 http://allegro.pl/ekologiczne-podloze-1 ... 45684.html
  http://allegro.pl/ekologiczne-podloze-1 ... 45684.html
Kupiłam kiedyś dokładnie taką samą jak ta na aukcjiEstera212 pisze:Używaliście kiedyś bawełny jako ściółki?http://allegro.pl/ekologiczne-podloze-1 ... 45684.html
 To jest, wbrew pozorom, małe opakowanie, więc wychodzi to trochę drogo.  Moje szczury, gdzie im nie położyłam tej ściółki, to ją stamtąd wywalały. Wg mnie słabo tez chłonęła siuśki
 To jest, wbrew pozorom, małe opakowanie, więc wychodzi to trochę drogo.  Moje szczury, gdzie im nie położyłam tej ściółki, to ją stamtąd wywalały. Wg mnie słabo tez chłonęła siuśki   Nie podobało mi się też, że były w niej jakieś śmieci, tj. takie jakby fragmenty drewienek, itp. czyli to nie jest taka "czysta" bawełna
 Nie podobało mi się też, że były w niej jakieś śmieci, tj. takie jakby fragmenty drewienek, itp. czyli to nie jest taka "czysta" bawełna 

A z jedzeniem czasem do klopa nie uciekają?dorloc pisze:W ferworze walki nie zwracają przecież uwagi, że akurat są w klopie...