Paint it Black

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
saszenka

Re: Paint it Black

Post autor: saszenka »

Arau pisze:Poddałam się i zamówiłam Beta-Glukan dla kichacza. Niestety był tylko w tabletkach, nie w kapsułkach... Ale od czego mam tłuczek? :P
Ech, to się orientuj :P Ja zakupiłam 120 kapsułek Immuno i chętnie się podzielę z kimś, bo wszystkiego nie przejemy ;)

Chipsi miałyśmy, całkiem fajne :) Zrezygnowałam, bo ciężko się z tego kupy wybierało i jednak było w całym pokoju, bo dziewczyny uwielbiają tarzać się i bić akurat w kuwetce ::)
saszenka
Stado: Turkuć, Podjadek, Pafnucy, Milord, Gimel

Na tymczasie: cała wataha
Awatar użytkownika
BlackRat
Numer GG: 5750987

Post autor: BlackRat »

Arau, ja kupuję żwirek drewniany w Carrefour za 10zł 7l i daje radę, może też spróbuj?
A jakiej firmy ten Beta zakupiłaś? Ja ostatnio kupiłam (dla się) Walmarku i zastanawiam się, czyby dzieciakom nie zapodać, ale coś gdzieś słyszałam, że ten dla szczurów jest be :/ No i nie wiem jakbym to wcisnęła mojemu super-inteligentnemu szczurowi (oczywiście mowa o Kane), która nie chce jeść Enro nawet w Nnutelli :/ Tzn jadła, liznęła w sumie, dopóki się nie skapnęła że "tam coś jest" >:D
"And If You're Not Down With That, I've Got Two Words For You..."
Moje dzieciaczki: Kane, Kofi, Triple H i Goldust Obrazek nasz temacik

[*][/b]: MoDo,Łatka,Gacuś,Piwniczuś,Myszka,Złośniczka,Ogryzek,Wisienka,Achmedzik,Porzeczka,Dustie.
Awatar użytkownika
Arau

Post autor: Arau »

Do Carrefoura mam daleko, zresztą też kupuję żwirek drewniany taniej tylko teraz akurat byłam w Kakadu to wzięłam co było.
A Beta Walmartu, owszem... czemu ten jest be? Zgłupieję zaraz, człowiek chce dobrze i wychodzi jak zwykle >.> Rozkruszyłam część tabletki i dorzuciłam do jedzonka, nie zorientowały się i pochłonęły.
Obrazek
Zaraza, Szuriken, Kaszmir
[klik!]

Za tęczowym mostem...
Alucard, Belzebub, Zenek, Bazyl, Edgar, Arrow, Krecik, Afera, Wichura. Tęsknię za Wami...
Awatar użytkownika
BlackRat

szczury.org/viewtopic.php?f=174&t=11705&p=900930&hilit=+beta+glukan+walmark#p900930 ostatni post. A ten z Walmarku jest bodajże z drożdży, z tym, że nie jestem pewna czy to dobrze, czy źle, ale chyba źle...

[*][/b]: MoDo,Łatka,Gacuś,Piwniczuś,Myszka,Złośniczka,Ogryzek,Wisienka,Achmedzik,Porzeczka,Dustie.
saszenka

Hmmm, ja mam Immunactiv firmy Vetfood (czyli docelowo dla zwierząt) i piszą, że zawiera Beta-Glukan "naturalny polisacharyd wyizolowany ze ściany komórkowej drożdży piekarniczych". Ponadto zawiera hydrolizat białka z kurczaka i łososia.
saszenka

saszenka

Ech...
Czyli chyba dobrze, że z tych drożdży? :)
saszenka

Awatar użytkownika
Arau

Na to wychodzi...
Obrazek
[klik!]

Za tęczowym mostem...
Alucard, Belzebub, Zenek, Bazyl, Edgar, Arrow, Krecik, Afera, Wichura. Tęsknię za Wami...
Awatar użytkownika
BlackRat

Na naszym Beta napisane jest, że pozyskiwania z drożdży gatunku Saccharomyces cerevisiae (z których są różne szczepy, między innymi piekarniany), a skoro w tym dla zwierzaków jest taki, no to raczejmożna... Ulżyło mi, bo się zastanawiałam "dać, czy nie dać" ;)

saszenka

Tu nie ma nazwy gatunku, ale produkt posiada weterynaryjny numer identyfikacyjny, więc łudzę się, że jest całkowicie cacy ;) Myślę, że o przydatności suplementu może tu raczej decydować rodzaj i ilość ewentualnych dodatków do ludzkiej wersji. Bo sam betaglukan jako składnik, jest raczej bezpieczny.
Ależ offa zrobiłyśmy ;) w ramach swojej rehabilitacji przesyłam całusy dla kichacza :-*
saszenka

Awatar użytkownika
Arau

Dobrze, dobrze, też się zmartwiłam, że coś z nim nie tak i sama je zjem :P
Black, smak to ma raczej neutralny, jak kreda, więc jak rozkruszysz i podasz z mokrym jedzonkiem, to raczej się nie zorientuje :)
Obrazek
[klik!]

Za tęczowym mostem...
Awatar użytkownika
BlackRat

Arau pisze:Black, smak to ma raczej neutralny, jak kreda, więc jak rozkruszysz i podasz z mokrym jedzonkiem, to raczej się nie zorientuje :)
E tam jak kredą, moj wali drożdżami, ale tak czy siak Kane nie ruszy, nawet Lakcidu nie chce, a przecież smakuje jak mleko, ba! nawet tran muszę przemycać :D

saszenka

BlackRat pisze: nawet tran muszę przemycać :D
Jak?!?!?! przecież to wali rybą na milę! :o I co to za szczur, który nie oddałby ukochanego hamaczka za kroplę tranu? Dziwne te zwyczaje u Ciebie, dziwne ;)
saszenka

Awatar użytkownika
Eve

Post autor: Eve »

Moje też tranu nie dotkną . Beta jeszcze wchodzi z " z czymś absolutnie niedozwolonym " jak masło albo nutella. Ryby lubią ale tran .. nie wlezie nawet w tej rybie. Ostateczność w podawaniu leków jest .. pomidorówka .. widocznie dobrą gotuję ;D
Dziwne te nasze szczury Black Rat ;)
Arau ja też mam beta w tabletkach .. i tłuczek często słychać - cóż pewnie sąsiedzi myślą ze u nas ciągle schabowy na obiad 8)

:-*
Łapki malutkie ale wyobraźnia ogromna..
Moje miziaki: Futra z Charakterem
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=33133

Hamaczki dla każdej paczki :P
http://szczury.org/viewtopic.php?f=149&t=38219
saszenka

Raczycie żartować? :o Moje wylizałyby mi dłoń do kości, jak tylko rozleje mi się kapka tranu z piguły! Nie mówiąc już o tym, że zapach poczują z drugiego pokoju i warują przy drzwiczkach niemal skomląc o odrobinkę!
saszenka

Awatar użytkownika
Arau

Dokładnie, moje za tranem szaleją, zjadłyby wszystko z tranem (wypróbowałam - ogórek z tranem, bleee :D), nawet im nie wyciskam tylko daję całe kapsułki (chociaż teraz będą niepocieszone z przerzucenia się na Beta - co za dużo zdrowia to niezdrowo)

Black, Twoja Kane to zupełnie osobna historia, to jest szczur który wybitnie nie chce dać sobie pomóc...
Eve, pode mną mieszka największa plotkara na osiedlu, zaraz się okaże, ze np. morduję ludzi tym tłuczkiem ^^
Obrazek
[klik!]

Za tęczowym mostem...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”