Spinkowe ogonki

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
spinka2430
Numer GG: 10899066

Re: Spinkowe ogonki

Post autor: spinka2430 »

dorloc pisze:Mam taki w kapsułkach firmy Gal i daję im jedną kapsułkę na wszystkie trzy zmieszaną z obiadkiem.

A może Szyszka jest zazdrosna o Dakotę ? Obraziła się i teraz udaje, że ma Cię w ogonie, a na Dakocie się mści, bo teraz to ona jest Twoją kruszynką...
Hmm... Ja co prawda mam tran w innej postaci http://www.sfd.pl/sklep/Olimp_Gold_Omega-3-opis783.html ale chyba tez sie nada :)
Co do Szyszki to faktycznie możesz mieć rację.... :-\ może ona widzi że ja faworyzujé Dakotę i sie nie narzuca dziewczyna, jednak będę sie starała teraz z nią jak najwiecej czasu spędzać, choć bedzie to trudne bo Dakota zawsze pierwsza przybiega i sie kładzie lub wchodzi na mnie iskając i Szyszka od razu ucieka... Nie bije sie o moje względy :P Albo wiem !!! Zostawie dziewczyny w klatce a zabioré tylko Szyszkę i zobaczymy :)

Nie chcę zapeszać dla tego jeszcze nic nie mówiłam ale już 2lub 3 grudnia przyjedzie do nas prezent mikołajkowy w postaci ślicznej malusiej brązowej kapturki dumbo rex? :) GMR dopadło mnie totalnie !! ;D a TŻ to mnie teraz już na pewno powieści na lampie... I o stosunkowo miłych nocach tez pewnie będę musiała zapomnieć :-\ ale oj tam oj tam ..... cztery czy pięć jaka to różnica ;) może się nie skapnie hehehe :D Ale na pięciu już zaprzestanę :P ::)
Obrazek
Awatar użytkownika
Arau

Post autor: Arau »

Ja też mam tran w kapsułkach :)

Eeh, ja też chce ciura! Ale mój chłop by mnie razem ze klatką wyrzucił :P
spinka2430 pisze: Ale na pięciu już zaprzestanę :P ::)
Jasssne :P
Obrazek
Zaraza, Szuriken, Kaszmir
[klik!]

Za tęczowym mostem...
Alucard, Belzebub, Zenek, Bazyl, Edgar, Arrow, Krecik, Afera, Wichura. Tęsknię za Wami...
spinka2430

Arau pisze:Eeh, ja też chce ciura! Ale mój chłop by mnie razem ze klatką wyrzucił :P
Hehehe .... No ja się właśnie tego obawiam ;) Jak przywoził mi Dakotę z W-Wy to też nie miał świadomości że ona zostanie u nas na zawsze ;D musiałam wszystko podstępem załatwiać :D no ale udało sie...... zrobiłyśmy z córka i z Dakotą :D minę kota ze Shreka i nie miał szans ;D ;D
Obrazek
Awatar użytkownika
Nikolka
Numer GG: 10442359

Post autor: Nikolka »

dorloc pisze:Mam taki w kapsułkach firmy Gal i daję im jedną kapsułkę na wszystkie trzy zmieszaną z obiadkiem
A może być inna firma tranu?? One to zjedzą?? i ile razy się podaje taką kapsułkę i przez ile dni?? Słyszałam też, że można polać karmę sucha oliwą z oliwek :)
Biało - czarna kapturka Azja [*]

Tak jak zwierze nie zastąpi człowiekowi innego człowieka, tak człowiek nie zastąpi zwierzęciu innego zwierzaka ;)
Awatar użytkownika
Arau

Post autor: Arau »

http://szczury.org/viewtopic.php?f=174& ... an#p914924

Wstępna dyskusja, na razie niestety mało danych ;)
Obrazek
Zaraza, Szuriken, Kaszmir
[klik!]

Za tęczowym mostem...
Alucard, Belzebub, Zenek, Bazyl, Edgar, Arrow, Krecik, Afera, Wichura. Tęsknię za Wami...
dorloc

Post autor: dorloc »

Ja kupiłam ten, bo był w miarę tani, nie ze względu na wzgląd. Podaję jedną kapsułkę na trzy szczury do obiadku i to razem mieszam.
Oliwę też można podawać od czasu do czasu, ale to bardziej na mięciutką sierść. No i, jak podajesz tran, to już oliwy nie, bo to tez tłuszcz.

Jeśli chodzi o GMR, to ja też chcę ciurka !!! Tym razem MUSI być Blue... Nie ważne, czy dumbo, czy nie, ale blue... No, ale klatka...
Ale to już definitywnie koniec !!!!! I też będę musiała kombinować, jakby co...
Ze mną : Trish, Tasza, Tośka i Tola
Za TM, na zielonej szczurzej łączce : Tutek, Fibi i Fryta [*][/color]
Obrazek
Awatar użytkownika
Nikolka
Numer GG: 10442359

Post autor: Nikolka »

dorloc pisze:Ja kupiłam ten, bo był w miarę tani, nie ze względu na wzgląd. Podaję jedną kapsułkę na trzy szczury do obiadku i to razem mieszam

to ile ml wychodzi na 1 ogonka?? jak jest taka duża kapsułka??
Biało - czarna kapturka Azja [*]

Tak jak zwierze nie zastąpi człowiekowi innego człowieka, tak człowiek nie zastąpi zwierzęciu innego zwierzaka ;)
dorloc

Kapsułka, jak kapsułka, normalnej kapsułkowej wielkości :) Napisali, że 500 mg w kapsułce.
Ale np. Saszenki panieny dostają po dwie krople, bo potem mają biegunkę od nadmiaru tłuszczu. Moje nie mają, więc daję im całą kapsułkę.
Obrazek
spinka2430

Moim dziewczynom urzadziłam wlasnie istny raj kulinarny. Robiąc kolację domownikom przepyszne omlety wpadłam na pomysł na szczurkowe omlety na parze ;D no słuchajcie dziewczyny wręcz sie o nie zabijały :D pychotkaaaa :)
Obrazek
dorloc

Dawaj przepisa :)
Obrazek
spinka2430

Przepis jest banalnie prosty. W sumie robisz wszystko jak dla człowieków czyli jajko żółtko oddzielnie białko ubijasz, zamiast mleka ja dałam mleko sojowe :) i zamiast mąki zwykłej dałam kukurydzianą ;D no i jedziesz z omletami ....gorąca woda ..... na niej naczynie na które wykładami masę omletową ....czekasz aż się zetnie...i Voila !!! :D :D zasada jak przy omlecie tradycyjnym,jajek dajesz tyle co mąki i mleka :) czyli jak dwa jajka to dwie łyżki mąki i dwie łyżki mleka ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
akzi

Post autor: akzi »

czy to nie jest meba bomba białkowa ?
bo jak nie to ja zrobie też
Obrazek

Za TM : Marysia Tutuś Kleo Gucio
Mała Mi uciekła ... :( Melina ma się dobrze w nowym domku
spinka2430

Akzi fakt białka jest sporo no ale też nie zjedzą tego tony !! ;) raz na jakiś czas wydaje mi się że nic im nie zaszkodzi :D ;D pierwszy raz Je zrobiłam po prostu po takim omlecie juz pózniej wiecej warzyw i tyle :)
Obrazek
Awatar użytkownika
akzi

Post autor: akzi »

nie ja nie mogę niestety nic z białkiem . kleo mi nie toleruje :( a brzmi smakowicie
Obrazek

Za TM : Marysia Tutuś Kleo Gucio
Mała Mi uciekła ... :( Melina ma się dobrze w nowym domku
spinka2430

No to nie mozesz je podać niestety :-\ tego białka troche tam jest wiec lipa kurcze.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”