Więc: klatka (70x40x70), poidło, 2 miski, ściółka, karma, kolba z ziarenkami, hamak, zabawki, tunele itp, domek. Czy to wystarczające, czy będzie potrzebne coś jeszcze? To mój pierwszy Ogonek. Za miesiąc planuję dokupić mu kompana, na początek jeden. Już się nie mogę doczekać.
Czy ta wyprawka będzie w sam raz? :)
Moderator: Junior Moderator
Czy ta wyprawka będzie w sam raz? :)
Otóż jutro (a właściwie to dzisiaj...
) jadę do zoologiczego po wszystkie niezbędne rzeczy dla Szczurka.
Więc: klatka (70x40x70), poidło, 2 miski, ściółka, karma, kolba z ziarenkami, hamak, zabawki, tunele itp, domek. Czy to wystarczające, czy będzie potrzebne coś jeszcze? To mój pierwszy Ogonek. Za miesiąc planuję dokupić mu kompana, na początek jeden. Już się nie mogę doczekać.

-
Hanka&Medyk
Re: Czy ta wyprawka będzie w sam raz? :)
Może być, pod warunkiem, że nie kupisz szczura w zoologu, tylko weźmiesz z adopcji. Na forum jest mnóstwo zwierząt szukających domu.
[*]:Dziunia,Gienia,Gaja+UtahMerch'sField,OmegaEM,Amiga,Destra+DaithiRL,Aguta,Albi,Fufa,Yumi,Belzebub,Wacław,Krówka
Są:Miotła,LuxTorpeda,Teodora,Ciapka,Piszczałka,Rubi,Tesla,Gniotka
Są:Miotła,LuxTorpeda,Teodora,Ciapka,Piszczałka,Rubi,Tesla,Gniotka
Najważniejszy jest dla niego drugi szczur, w dalszej kolejności hamaczki i domki. Weź od razu dwa szczury to unikniesz stresu z łączeniem
Ryjek, Paszczak i Mika nr 3 
Kocizny Mefcina i Stefcik, zając Closti
w serduszku Gocia,Gajusek,Julka,Migotka, Nelka,Pimplak,Suri,Mika,Rysiek i Mikan,Bubi,Kotlecik,Surik,Viktorek,Miśka,Muminek,Susełek, Toffcik
Kocizny Mefcina i Stefcik, zając Closti
w serduszku Gocia,Gajusek,Julka,Migotka, Nelka,Pimplak,Suri,Mika,Rysiek i Mikan,Bubi,Kotlecik,Surik,Viktorek,Miśka,Muminek,Susełek, Toffcik
-
Benio_Czur
A skąd weźmiesz szczury?
Adoptuj tutaj na forum dwa szczurki, miesiąc dla szczura to bardzo dużo, nie skazuj go na samotność, dwa szybciej sobie poradzą w nowym otoczeniu.
Będą miały siebie, a to dla nich ogromnie ważne. A kupna w sklepie nie popieramy, adoptując niekiedy ratujesz życie zwierzaków. 
Bezszczurowo - Werter w nowym domku
W sercu: 17 szczurzych duszyczek [*][/b][/size]
W sercu: 17 szczurzych duszyczek [*][/b][/size]
-
Benio_Czur
Weź od razu dwa, koniecznie łączenie jest bardzo stresujące dla Ciebie i szczurów. Jeśli jesteś z Warszawy to przemyśl przygarnięcie tych ogonów: http://szczury.org/viewtopic.php?f=161&t=38454 (jeśli nie masz jeszcze wybranych).