[WARSZAWA]-Kotlecik szuka domu!

Archiwalne adopcje (udane i nieudane) i archiwalne narodziny

Moderator: Junior Moderator

martaklatka

[WARSZAWA]-Kotlecik szuka domu!

Post autor: martaklatka »

Oddam w dobre ręce szczurka, samca-kastrata, około 1 roku i 8 miesiecy.
Kotlet jest szczurem, który w stosunku do ludzi jest indywidualistą - nie przepada za mizianiem, ale jak sie go zmusi, to posiedzi chwilkę na kolanach i da sie poglaskac. Kocha za-żarcie ;), bardzo się wtedy uaktywnia i jest większe prawdopodobieństwo, że Ci zaufa. Bywa bojaźliwy, nieufny w stosunku do obcych, ale ma potencjał i da radę go wyrobić :) W stosunku do innych szczurków jest kochany, bardzo był przywiązany do swojego kompana, który dziś niestety odszedł.... W przeszłości dosyć dominujący, zmieniło sie to kompletnie po kastracji, dlatego może być trzymany i z samcami, i z samiczkami. jest dosyć mały jak na szczura, dlatego warto go wrzucić do młodego stada. Kotlet obecnie jest zdrowy, jednak w przeszłości przeszedł zapalenie górnych dróg oddechowych (wyleczone) i wycięcie zęba powodu ropniaka (trzeba raz na okolo 3-4 tygodnie chodzic do weta celu przyciecia drugiego zabka).
Jego przyjaciel (Pasztet) dziś odszedł po długiej chorobie serca i płuc... Widzę jak cierpi z samotnościi, i łamie mi to serce :( A nie mogę sobie pozwolić na razie na nowe stado, gdyż a) jestem bardzo uczulona na szczury i lekarz powiedział, ze odczulanie nie ma sensu dopóki trzymam szczury, b) obecnie zaczelam prace, do tego studiuje, i nie bede miala czasu na zajmowanie sie nowymi zwierzakami.

UWAGA oddam tylko odpowiedzialnej osobie, która posiada już
przynajmniej JEDNEGO szczura i szuka mu dobrego towarzystwa, oraz
gotowej na regularne wizyty u weterynarza. W razie potrzeby jestem w
stanie pokryć koszty ucinania ząbka (ok 10zl)

Kontakt do mnie: martaklatka@gmail.com, forum

Gwarantuję transport na terenie Warszawy oraz województwa mazowieckiego

Z góry dziękuję każdemu, kto przystanie na tym poście
Awatar użytkownika
mikanek

Re: [WARSZAWA]-Kotlecik szuka domu!

Post autor: mikanek »

poszedł priv
Ryjek, Paszczak i Mika nr 3 :D
Kocizny Mefcina i Stefcik, zając Closti

w serduszku Gocia,Gajusek,Julka,Migotka, Nelka,Pimplak,Suri,Mika,Rysiek i Mikan,Bubi,Kotlecik,Surik,Viktorek,Miśka,Muminek,Susełek, Toffcik
martaklatka

Re: [WARSZAWA]-Kotlecik szuka domu!

Post autor: martaklatka »

Watek juz nieaktualny, bardzo dziękuję @mikanek za mega szybką pomoc i podarowanie domu Kotlecikowi! :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Archiwum Adopcji i Narodzin”