Czy ogony dobrze znoszą podróże?
Moderator: Junior Moderator
- MissCobain
Czy ogony dobrze znoszą podróże?
Cześć. Pytanie jak w tytule, czy szczurasy aby napewno dobrze znoszą podróże? Pytam, bo w połowie sierpnia będę musiała zabrać je ze sobą, kiedy wyjadę w góry. Zostawiłabym je z siostrą, ale ona ma alergię, więc praktycznie nie może mieć z nimi kontaktu, bo zaczyna kichać, kaszleć... Podróż będzie trwała około 1,5h, transporter mam. Więc jak to jest z podróżowaniem ogonków? 

Szczury w ich krótkim życiu okazują miłość większą niż mógłby okazać jakikolwiek człowiek.
Ze mną: Sid, Parszywek
Za TM: Klementynka [*]
Re: Czy ogony dobrze znoszą podróże?
Z moimi chłopakami nie ma problemów, zazwyczaj całą drogę przesypiają, więc raczej nie masz się czym martwić 

Z nami: Twix, Mars
Za TM: Niuton
Za TM: Niuton
Moje jechały kilka godzin i były bardzo spokojne. Myślę, że nie masz się czym martwić 

Nie zapomnij tylko odpowiednio wyposażyć transporter i pilnować maluchy w czasie jazdy - czy nie jest im zbyt gorąco/zimno, czy nie świeci na nie słońce, nie wieje, transporter nie tłucze się po całym samochodzie itp.
"And If You're Not Down With That, I've Got Two Words For You..."
Moje dzieciaczki: Kane, Kofi, Triple H i Goldust
nasz temacik
[*][/b]: MoDo,Łatka,Gacuś,Piwniczuś,Myszka,Złośniczka,Ogryzek,Wisienka,Achmedzik,Porzeczka,Dustie.
Moje dzieciaczki: Kane, Kofi, Triple H i Goldust

[*][/b]: MoDo,Łatka,Gacuś,Piwniczuś,Myszka,Złośniczka,Ogryzek,Wisienka,Achmedzik,Porzeczka,Dustie.
Mnie zawsze kiedy czeka wyjazd, mam tzw. klatkę zastępczą na czas podróży. Dużą klatkę z wyposażeniem chowam do bagażnika, natomiast mniejszą klatkę (nie taką malutką) mam na kolanach. Mają tam poidełka i karmę... Ale i tak śpią cały czas. 

Ze mną: Edwin
Za TM: Tosia i Frania [*][/color][/b]
- Bratka.a10
- Kontakt:
Moje ogonki ostatnio jechały 8 godzin do Niemiec i nic im nie było... Tyle, że my mamy duży samochód i cała ich klatka weszła - dodatkowo była "ubezpieczona" tak, że nie walała się po aucie tylko stała w jednym miejscu.
Bratka.a10, a to czym można tak ubezpieczyć klatkę? Bo ja to zawsze musiałam trzymać transportową klatkę na kolanach, nie ukrywam...

- Bratka.a10
- Kontakt:
Nie wiem czy u Ciebie się tak da ale u mnie jest idealna przestrzeń między fotelem z przodu a fotelami z tyłu - klatka idealnie tam wchodzi i jest git 

Czyli kładziesz klatkę na podłodze pomiędzy przednimi siedzeniami a tylnymi?
No to u mnie odpada... Kurcze, mamy duży terenowy samochód w którym jest dużo miejsca... Aż ZA dużo...
No cóż, małe jest piękne...I PRAKTYCZNE! 

A propost transportu chciałam się zapytać w co włożyć czy owinąć transporter, lub co włożyć do środka żeby ogonek nie zmarzł przewożony w zimę 

Biało - czarna kapturka Azja [*]
Tak jak zwierze nie zastąpi człowiekowi innego człowieka, tak człowiek nie zastąpi zwierzęciu innego zwierzaka
Tak jak zwierze nie zastąpi człowiekowi innego człowieka, tak człowiek nie zastąpi zwierzęciu innego zwierzaka

Dobrze jest włożyć dużo ciepłych szmatek, np. coś z polaru
Ze mną: Jodie, Zoey
_________________________________________________________________________________________________________
[*] Mary Jane
[*] Effy
_________________________________________________________________________________________________________
[*] Mary Jane
[*] Effy