Gwiazdkowa Ekipa - koniec szczurzej przygody
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Re: Moje Małe Gwiazdki :)
Emi świetne opowiadanie, aż się przyjemnie czyta
wygłaskaj dziewczyny 
Ze mną: Gizmo, Frodo, Gus, Loki oraz pies Brutus i paput Hektor
Za Tęczowym Mostem [*]: Edzio, Fredzio, Tarzan, Hedor, Gex, Radarek, Twix, Leon, Lestat, Kovu, Maniek, Dan, Winnie, Castiel[/color]
Za Tęczowym Mostem [*]: Edzio, Fredzio, Tarzan, Hedor, Gex, Radarek, Twix, Leon, Lestat, Kovu, Maniek, Dan, Winnie, Castiel[/color]
nasz temat http://www.szczury.org/viewtopic.php?f= ... 3&start=45
Ze mna PUszysława NÓzia Rózia KOko i LOko
Mysia kochana, Loko (Sucharek) mój [*]
Wczorajsze foty w prezencie! 
Zaczniemy od Nutelli.

Jagódka

Oliwka

Cynka

Batka

Lusia

Bunia

Bucia

Pchełka

I takie tam inne.
Mamusia składała, a córcia sobie pojadła, chyba potraktowały miskę zbyt dosłownie, miała być półka, a jest spiżarnia. 

Który ładniejszy?

Służą nam jako sputniki.
Ale już niedługo przybędzie piękny, nowy czarno-szary sputnik, bo zrobiłam szalone zakupy w zooplusie, zapas wszystkiego na jakieś dwa miesiące. 
A tutaj się bawiłam moim nowym własnym (w końcu się doczekałam
) aparacikiem i takie oto efekty:

I nasz wczorajszy gość zwany Reksem lub Azorem.
Zaprosiłam go na poczęstunek, ale potem sobie poszedł, mam nadzieję, że właściciele go znaleźli...

Pozdrawiamy cieplutko!
Zaczniemy od Nutelli.

Jagódka

Oliwka

Cynka

Batka

Lusia

Bunia

Bucia

Pchełka

I takie tam inne.
Mamusia składała, a córcia sobie pojadła, chyba potraktowały miskę zbyt dosłownie, miała być półka, a jest spiżarnia. 

Który ładniejszy?

Służą nam jako sputniki.
A tutaj się bawiłam moim nowym własnym (w końcu się doczekałam

I nasz wczorajszy gość zwany Reksem lub Azorem.

Pozdrawiamy cieplutko!
Bezszczurowo - Werter w nowym domku
W sercu: 17 szczurzych duszyczek [*][/b][/size]
Zwierzyniec piękny 
A moją uwagę jednak przykuła niezwykłej urody biała szczurka z czarnym oczkiem, mój idol:D LUSIA.
A moją uwagę jednak przykuła niezwykłej urody biała szczurka z czarnym oczkiem, mój idol:D LUSIA.
Bo Lusia to Lusia, ją każdy kocha!
A wczoraj minął rok jak jest z nami. 
No to ucałuj, kurcze nie wiedziałam że jakieś urodzinowe party:D wczoraj było:). Utul ode mnie maleńką!!
Nie do końca urodzinowe, bardziej rocznicowe, bo urodzinki w listopadzie były. 
A ja już chyba więcej zdjęć nie wrzucę... Tylko jeden komentarz, a tak się zawsze wszystkie domagają, no.
Gwiazdy się obraziły! 
A ja już chyba więcej zdjęć nie wrzucę... Tylko jeden komentarz, a tak się zawsze wszystkie domagają, no.
Ohhh ...Ta Lusia ona jest prze prze przepiękna
.Dużo głasków dla ogonów
.

Za Tm:
Bera(*) Siwa(*) Całusek(*) Zawsze zostaniesz w mym serduszku Nana (*) Milek (*)
Nasz wątek : http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=38292
https://www.facebook.com/mini.zoo.92?ref=tn_tnmn
Ale Cynka, to nic nie mówię, ale bydle wyrosło już okropne! 
Spółka z.o.o., czyli moje małe wafle :)
Ze mną: DTciaki
Za TM: Zając[*] Królewna[*] Beza[*] PanBe[*] Szyszka[*] Nesca[*] Mocca[*] Szajba[*] Izzi[*] Inka[*] Fryga[*] Filifionka[*] Fistaszek[*] Florka[*] Archibald Ogryzek[*][/color][/i][/b]
Za TM: Zając[*] Królewna[*] Beza[*] PanBe[*] Szyszka[*] Nesca[*] Mocca[*] Szajba[*] Izzi[*] Inka[*] Fryga[*] Filifionka[*] Fistaszek[*] Florka[*] Archibald Ogryzek[*][/color][/i][/b]
- Szczurniętaaa
- Numer GG: 41155055
Cudowne opowiadanie i śliczne zdjęcia.
mizianie. 
ze mną : Buka :* Migotka :* http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=38557 < --- nasz temacik 
Za Tęczowym Mostem [*] :[/color] Rico.
8 szczurzych duszyczek. [*] (Wiara, Nadzieja, Miłość, Przyjaźń, Czas, Walka, Odpowiedzialność, Pamięć...)
Za Tęczowym Mostem [*] :[/color] Rico.
8 szczurzych duszyczek. [*] (Wiara, Nadzieja, Miłość, Przyjaźń, Czas, Walka, Odpowiedzialność, Pamięć...)
Ech, no i poległam... Miało nie być, a stało się... Już się nie odstanie... Niedługo przyjedzie do nas cudna dwulatka Toffie.
Mała jest z Krakowa, czarna kaptureczka. Nie biorę maluchów, nie chcę przedłużać stadka, możliwe nawet, że zrobię sobie krótką przerwę ze szczurasami, więc teraz mówię ostatecznie, więcej nowych Gwiazdek na razie nie będzie. 
Hahaha ! już widzę jak " nie chcę przedłużać stadaka " .
Bardzo widzę Ci wesoło
a opowiadanie .. śliczne . Nie ciche i nie głośne.. buduje się atmosfera świąt
Bardzo widzę Ci wesoło
a opowiadanie .. śliczne . Nie ciche i nie głośne.. buduje się atmosfera świąt
Łapki malutkie ale wyobraźnia ogromna..
Moje miziaki: Futra z Charakterem
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=33133
Hamaczki dla każdej paczki
http://szczury.org/viewtopic.php?f=149&t=38219
Moje miziaki: Futra z Charakterem
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=33133
Hamaczki dla każdej paczki
http://szczury.org/viewtopic.php?f=149&t=38219
Eve, sytuacja mnie do tego zmusza niestety...
Ja bym w życiu nie robiła nawet króciuteńkiej przerwy, ale cóż. Jeszcze spokojnie dwa, trzy lata z moim ukochanym stadkiem, a potem zacznę wszystko od początku.
Atmosfera świąt mówisz... Tak, właśnie o to mi chodziło!

Atmosfera świąt mówisz... Tak, właśnie o to mi chodziło!
"Zwyczajna niedziela
"
W mini klatce słychać było okrzyki oburzenia... "CHCEMY WOLNOŚCI! CHCEMY DROPSÓW! CHCEMY..!" "Czego my właściwie jeszcze chcemy?" - zapytała spoglądając niepewnie na resztę stadka Jagoda - przewodnicząca strajku. "Hmm, może nowego hamaczka? I sputnika! Koniecznie!" - odpowiedziała Lusia, której strajkowanie okropnie przypadło do gustu. "CHCEMY SPUTNIKA! CHCEMY HAMAKA!" - krzyczały znów wszystkie ogoniaste. "Ciszej tam! Przestać się kotłować!" - odburknęła zła na cały świat Nutella, która po jakże fantastycznej kąpieli w umywalce musiała wrócić do pokoju. "Sama bądź cicho mokra kulo futra! My tu STRAJKUJEMY..." - odpowiedziała Cynka niedobremu kotu. "Nie da się wytrzymać, kompletnie się nie da! Głowa mnie boli! A miaaał kot spokój w łazience, to nie pozwolili siedzieć... Muszę się napić... Mleka!" - pomruczała skrzywdzona przez cały świat Nutka i odeszła w kąt pić mleczko w samotności. Nagle do klatki zbliżyła się Pani, oczywiście ignorująca strajk szczurków. Uśmiechała się i zaczęła przekładać szczuractwo do Gwiazdeczkowego Pałacyku. "O mamusiu!" - wyrwało się Butkowi. "Co córcia?" - zapytała od razu zatroskana Bunia. "Patrz w górę, w górę!" - odpowiedziała podekscytowana Bucia. "Na wszystkie dropsy świata! Sputnik!" - wykrzyknęła zaskoczona i uradowana jednocześnie Buńka. Nagle słychać było już tylko wielkie "JUPILAAA!" "Moja kolej, rusz ten tłusty zadek, ja tu byłam pierwsza!" i inne wypowiedzi Gwiazdek. "O, patrzcie! Zielony szaliczek! I dropsy w spiżarni! I kolba!" - krzyknęła do reszty Pchła. Więc wszystkie zrobiły fru do spiżarni. Nażarte świnki w końcu położyły się i zaczęły rozmawiać. "Dziewczęta, zdecydowanie częściej musimy robić strajki." - powiedziała szczęśliwa z powodu udanego protestu Jagoda. "Taak, święta racja! Dwa sputniki, kolba, dropsy, pełna micha karmy i kaszy i dodatkowo nowiutki ciepły hamak i jeszcze ten mięciutki ciepły kaptur, w którym się wspaniale będzie spało, to niesamowity wynik jak na jeden dzień. Świetna robota!" - pogratulowała Oliwia przyrodniej siostrzyczce. "Jestem pod wrażeniem tych waszych młodzieńczych pomysłów..." - powiedziała pod nosem Bunia, po czym dodała: "Szkoda, że jednak Mikołaj nie przyniósł nam nowej towarzyszki... Ale takiej w moim wieku, miałabym z kim poleżeć w hamaczku i porozmawiać, a tak to muszę ciągle pilnować tych brzdąców. Ech, gdyby Gapcia tu była..." - szeptała sama do siebie Buniulka. W pewnym momencie do klatki zbliżyła się Pani i powiedziała: "Gwiazdeczki kochane, wiem, wiem, miało nikogo już nie być, ale pomyślałam o tym, że jedna z Was może czuć się nieco samotnie choć nie jest was mało... No i po Gwiazdce przyjedzie do nas dwuletnia kapturcia Toffie!"
Wszystkie oczka były wlepione w opiekunkę. Nastała cisza. Nagle Cynka wychyliła łepek ze sputnika i nieco zaspana zapytała: "Toffi w kapturze? Dla mnie? Nie musiałaś Emi, na prawdę!" - po czym wystrzeliła jak z procy do czerwonego kapturka na parterze klatki. Osłupiałe wcześniej Gwiazdy zaczęły się śmiać i były szczęśliwe, że przybędzie do nich nowa koleżanka. A w szczególności ucieszyła się Bunia, która wzruszona udała się do hamaczka, po czym zamknęła oczka i zasnęła z uśmiechem na pysiu myśląc o nowej koleżance...

W mini klatce słychać było okrzyki oburzenia... "CHCEMY WOLNOŚCI! CHCEMY DROPSÓW! CHCEMY..!" "Czego my właściwie jeszcze chcemy?" - zapytała spoglądając niepewnie na resztę stadka Jagoda - przewodnicząca strajku. "Hmm, może nowego hamaczka? I sputnika! Koniecznie!" - odpowiedziała Lusia, której strajkowanie okropnie przypadło do gustu. "CHCEMY SPUTNIKA! CHCEMY HAMAKA!" - krzyczały znów wszystkie ogoniaste. "Ciszej tam! Przestać się kotłować!" - odburknęła zła na cały świat Nutella, która po jakże fantastycznej kąpieli w umywalce musiała wrócić do pokoju. "Sama bądź cicho mokra kulo futra! My tu STRAJKUJEMY..." - odpowiedziała Cynka niedobremu kotu. "Nie da się wytrzymać, kompletnie się nie da! Głowa mnie boli! A miaaał kot spokój w łazience, to nie pozwolili siedzieć... Muszę się napić... Mleka!" - pomruczała skrzywdzona przez cały świat Nutka i odeszła w kąt pić mleczko w samotności. Nagle do klatki zbliżyła się Pani, oczywiście ignorująca strajk szczurków. Uśmiechała się i zaczęła przekładać szczuractwo do Gwiazdeczkowego Pałacyku. "O mamusiu!" - wyrwało się Butkowi. "Co córcia?" - zapytała od razu zatroskana Bunia. "Patrz w górę, w górę!" - odpowiedziała podekscytowana Bucia. "Na wszystkie dropsy świata! Sputnik!" - wykrzyknęła zaskoczona i uradowana jednocześnie Buńka. Nagle słychać było już tylko wielkie "JUPILAAA!" "Moja kolej, rusz ten tłusty zadek, ja tu byłam pierwsza!" i inne wypowiedzi Gwiazdek. "O, patrzcie! Zielony szaliczek! I dropsy w spiżarni! I kolba!" - krzyknęła do reszty Pchła. Więc wszystkie zrobiły fru do spiżarni. Nażarte świnki w końcu położyły się i zaczęły rozmawiać. "Dziewczęta, zdecydowanie częściej musimy robić strajki." - powiedziała szczęśliwa z powodu udanego protestu Jagoda. "Taak, święta racja! Dwa sputniki, kolba, dropsy, pełna micha karmy i kaszy i dodatkowo nowiutki ciepły hamak i jeszcze ten mięciutki ciepły kaptur, w którym się wspaniale będzie spało, to niesamowity wynik jak na jeden dzień. Świetna robota!" - pogratulowała Oliwia przyrodniej siostrzyczce. "Jestem pod wrażeniem tych waszych młodzieńczych pomysłów..." - powiedziała pod nosem Bunia, po czym dodała: "Szkoda, że jednak Mikołaj nie przyniósł nam nowej towarzyszki... Ale takiej w moim wieku, miałabym z kim poleżeć w hamaczku i porozmawiać, a tak to muszę ciągle pilnować tych brzdąców. Ech, gdyby Gapcia tu była..." - szeptała sama do siebie Buniulka. W pewnym momencie do klatki zbliżyła się Pani i powiedziała: "Gwiazdeczki kochane, wiem, wiem, miało nikogo już nie być, ale pomyślałam o tym, że jedna z Was może czuć się nieco samotnie choć nie jest was mało... No i po Gwiazdce przyjedzie do nas dwuletnia kapturcia Toffie!"
Wszystkie oczka były wlepione w opiekunkę. Nastała cisza. Nagle Cynka wychyliła łepek ze sputnika i nieco zaspana zapytała: "Toffi w kapturze? Dla mnie? Nie musiałaś Emi, na prawdę!" - po czym wystrzeliła jak z procy do czerwonego kapturka na parterze klatki. Osłupiałe wcześniej Gwiazdy zaczęły się śmiać i były szczęśliwe, że przybędzie do nich nowa koleżanka. A w szczególności ucieszyła się Bunia, która wzruszona udała się do hamaczka, po czym zamknęła oczka i zasnęła z uśmiechem na pysiu myśląc o nowej koleżance...

Hahahahhhahahahahahahahaahahahaemi2410 pisze:W mini klatce słychać było okrzyki oburzenia... "CHCEMY WOLNOŚCI! CHCEMY DROPSÓW! CHCEMY..!" "Czego my właściwie jeszcze chcemy?" - zapytała spoglądając niepewnie na resztę stadka Jagoda - przewodnicząca strajku.
"Sama bądź cicho mokra kulo futra! My tu STRAJKUJEMY..." - odpowiedziała Cynka niedobremu kotu.
Nagle słychać było już tylko wielkie "JUPILAAA!"
"Dziewczęta, zdecydowanie częściej musimy robić strajki." - powiedziała szczęśliwa z powodu udanego protestu Jagoda.
Nagle Cynka wychyliła łepek ze sputnika i nieco zaspana zapytała: "Toffi w kapturze? Dla mnie? Nie musiałaś Emi, na prawdę!" - po czym wystrzeliła jak z procy do czerwonego kapturka na parterze klatki.
Spółka z.o.o., czyli moje małe wafle :)