Miot Ą Wasza Wysokość z Wuwuniarni - 19.12.2012
Moderator: Junior Moderator
Re: Miot Ą Wasza Wysokość z Wuwuniarni - 19.12.2012
Ja bardzo chętnie, ale duże stadko też kosztuje, o tym w tej chwili muszę myśleć.
Za półtora roku na pewno wyślę ankietę. 
Bezszczurowo - Werter w nowym domku
W sercu: 17 szczurzych duszyczek [*][/b][/size]
lecimy z rezerwacjami!
Będą na pewno jeszcze wolne dziewczynki i prawdopodobnie jeden chłopczyk black.
Zachęcam do nadsyłania ankiet.
Miot charakterologicznie to cud miód i orzeszki.
Tatuś okazał się być downunderem pointem, więc część dzieci również ma kropeczki na brzuszkach. Ale, że niektóre są irishami to nie widać za pewne i kropeczki się pogubiły na kolorowych brzuchach.
Gdybym u kogoś pokręciła coś to poprawię, bo wszystko miałam na kartce, a na zdjęciach nie zawsze wszystko widać.
Część dzieci ma również końcóweczki ogonków białe, jest to przy berkach bardzo standardowe i prawidłowe. Wręcz wymagane. :serducho:
Z dzieciaków kudełkowych, raczej wszystkie są teddy rex. Wszystkie mają piękne, długie wędki pokręcone.
Mamusia Wargudłetka

DZIEWCZYNKI:
1 F WWW ĄCUDUSIA NAJSILNIEJSZA S S mink berkshire downunder point - 19 g. - zdecydowanie moja faworytka. Sama garnie się na ręcę, sama wchodzi na dłoń. Cudo.

2 F WWW Ą S S mink (blady) / cocoa irish 25 g.

3 F WWW Ą S TR mink irish downunder point 25 g.

4 F WWW ĄNYGSIA QCHANA S TR black irish (bardzo ładny, symetryczny) 24 g. - rez. Naciol
5 F WWW Ą S S black irish 26 g.
6 F WWW Ą S TR american blue irish (podejrzewam, że DU, ale pewności nie ma, bo ma irisha jedynie takiego wygryzionego) - 21 g. - odchowywana przez Itchy, czyli druga najmniejsza z miotu.

7 F WWW Ą S S american blue berkshire downunder point 21 g. - piękna głowa, modelka
8 F WWW Ą S TR american blue berkshire downunder point 24 g.
9 F WWW Ą S S american blue (piękny ciemny) berkshire (też podejrzewana o genetyczne DU, ale nie jest to tak oczywiste jedynie z wyglądu). - 24 g.
10 F WWW Ą S TR american blue berkshire 23 g. - modelka
CHŁOPCY:
11 M WWW Ą-TU-WUMPEK S S mink irish 26 g. - zostaje w hodowli - współwłasność

12 M WWW Ą-WU-TRUMPEK S TR mink irish 26g. - zostaje w hodowli - współwłasność

13 M WWW Ą S S black berkshire - 27 g.
14 M WWW ĄCEK S TR black irish - 26 g. - rez. szlajfka
Moi chłopcy

I porównanie minka(?) do mlecznego minka.

Będą na pewno jeszcze wolne dziewczynki i prawdopodobnie jeden chłopczyk black.
Zachęcam do nadsyłania ankiet.
Miot charakterologicznie to cud miód i orzeszki.
Tatuś okazał się być downunderem pointem, więc część dzieci również ma kropeczki na brzuszkach. Ale, że niektóre są irishami to nie widać za pewne i kropeczki się pogubiły na kolorowych brzuchach.
Gdybym u kogoś pokręciła coś to poprawię, bo wszystko miałam na kartce, a na zdjęciach nie zawsze wszystko widać.
Część dzieci ma również końcóweczki ogonków białe, jest to przy berkach bardzo standardowe i prawidłowe. Wręcz wymagane. :serducho:
Z dzieciaków kudełkowych, raczej wszystkie są teddy rex. Wszystkie mają piękne, długie wędki pokręcone.
Mamusia Wargudłetka

DZIEWCZYNKI:
1 F WWW ĄCUDUSIA NAJSILNIEJSZA S S mink berkshire downunder point - 19 g. - zdecydowanie moja faworytka. Sama garnie się na ręcę, sama wchodzi na dłoń. Cudo.

2 F WWW Ą S S mink (blady) / cocoa irish 25 g.

3 F WWW Ą S TR mink irish downunder point 25 g.

4 F WWW ĄNYGSIA QCHANA S TR black irish (bardzo ładny, symetryczny) 24 g. - rez. Naciol
5 F WWW Ą S S black irish 26 g.
6 F WWW Ą S TR american blue irish (podejrzewam, że DU, ale pewności nie ma, bo ma irisha jedynie takiego wygryzionego) - 21 g. - odchowywana przez Itchy, czyli druga najmniejsza z miotu.

7 F WWW Ą S S american blue berkshire downunder point 21 g. - piękna głowa, modelka
8 F WWW Ą S TR american blue berkshire downunder point 24 g.
9 F WWW Ą S S american blue (piękny ciemny) berkshire (też podejrzewana o genetyczne DU, ale nie jest to tak oczywiste jedynie z wyglądu). - 24 g.
10 F WWW Ą S TR american blue berkshire 23 g. - modelka
CHŁOPCY:
11 M WWW Ą-TU-WUMPEK S S mink irish 26 g. - zostaje w hodowli - współwłasność

12 M WWW Ą-WU-TRUMPEK S TR mink irish 26g. - zostaje w hodowli - współwłasność

13 M WWW Ą S S black berkshire - 27 g.
14 M WWW ĄCEK S TR black irish - 26 g. - rez. szlajfka
Moi chłopcy

I porównanie minka(?) do mlecznego minka.

http://vrzucacz.chill-label.info/src/pi ... 123432.jpg jęęęęzyyyk!
Jakie śliczne misiaki, ja bym je wszystkie zacałowała
Jakie śliczne misiaki, ja bym je wszystkie zacałowała
Wyszukiwarka nie gryzie
Jakby była jakaś dumbo...
Szczęście, że nie ma... Ale wszystkie są cudowne!
Jakbyś fuzzy planowała albo dumbo rex agouti, to bym się ani chwili nie zastanawiała.
Jakbyś fuzzy planowała albo dumbo rex agouti, to bym się ani chwili nie zastanawiała.
emi2410, ja stawiam na zdrowie i łagodne usposobienia, nie na 'udziwniane odmiany' dlatego zdecydowałam się na silne linie z finlandii. I uważam je za najbardziej wartościowe samice ponad 500 gram i szczupłe, piękne zbudowane linie prowadzone od lat 90.
Często za udziwnianymi sierściami i uszami idzie słabość linii, bo są jedynie rozmnażane na coraz to dziwniejsze odmiany.
A potem nie ma skąd wziąć silnych szczurów.
Często za udziwnianymi sierściami i uszami idzie słabość linii, bo są jedynie rozmnażane na coraz to dziwniejsze odmiany.
A potem nie ma skąd wziąć silnych szczurów.
Nie patrzyłam na to pod tym kontem, święta racja. Najważniejsze jest zdrowie ogonków.
Kiedyś się na pewno zdecyduję na hodowlanego maluszka. 
- czis21
- Numer GG: 10196864
- Kontakt:
Hmm... świetna informacja z tą dowózką do Gdańska...
Może się pomyśli nad przygarnięciem jakiejś panienki
Może się pomyśli nad przygarnięciem jakiejś panienki
Są jeszcze niebieskie dziewczynki?