Ogórki, pomidory
Moderator: Junior Moderator
					Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu 

Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Ogórki, pomidory
Z tego co pamiętam to podczas kiszenia ogórków wytwarza się jakaś substancja która jest trująca dla szczurów

Ogórki, pomidory
Kiszone ogórki to w sumie zepsute ogórki, może dlatego?
Moje paskudy ogórków żadnych nie lubią i czreśni tez nie, a pomidor to tylko te kawałki bez pestek, a skórke zostawiają. One nie za bardzo lubią warzywa surowe, wola gotowane.
Ale z tą kukurydza musze spróbować, może to polubia?

Moje paskudy ogórków żadnych nie lubią i czreśni tez nie, a pomidor to tylko te kawałki bez pestek, a skórke zostawiają. One nie za bardzo lubią warzywa surowe, wola gotowane.
Ale z tą kukurydza musze spróbować, może to polubia?
Pod Niebieskim Kocem : Lilka, Luna, Norka, Malinka
Teraz ze mną: Fiona, Cleo, Milka i Mała.

Teraz ze mną: Fiona, Cleo, Milka i Mała.
Re: Ogórki, pomidory
Odkopie trochę stary temat ale mam pytanie znalazłem coś takiego:
- nie podawać zielonych części pomidora – trujące;
ale o które to części chodzi? Bo dałem szczurkom pomidora bez skorki z pestkami, ale później jak to przeczytałem koło pestek zauważyłem taki zielony miąższ i już zgłupiałem, dożo nie zjadły i ogólnie tego miąższu raczej nie ruszały, bo pojadły trochę i zostawiły.

ale o które to części chodzi? Bo dałem szczurkom pomidora bez skorki z pestkami, ale później jak to przeczytałem koło pestek zauważyłem taki zielony miąższ i już zgłupiałem, dożo nie zjadły i ogólnie tego miąższu raczej nie ruszały, bo pojadły trochę i zostawiły.
ze mną :Dexter
za TM : Max I [*],Max II [*][/i],Wielki Wojownik Sheldon, Wojownik cichy bohater Dexter[*] ;([/i]

za TM : Max I [*],Max II [*][/i],Wielki Wojownik Sheldon, Wojownik cichy bohater Dexter[*] ;([/i]
Z reguły "zielone części" to jednak liście i łodygi  Przyznam, że na ten zielonkawy miąższ nie zwracam uwagi, moje szczury jedzą pomidory w całości, niewiele zostawiają i żyją.
 Przyznam, że na ten zielonkawy miąższ nie zwracam uwagi, moje szczury jedzą pomidory w całości, niewiele zostawiają i żyją.

Przyznam, że na ten zielonkawy miąższ nie zwracam uwagi, moje szczury jedzą pomidory w całości, niewiele zostawiają i żyją.
 Przyznam, że na ten zielonkawy miąższ nie zwracam uwagi, moje szczury jedzą pomidory w całości, niewiele zostawiają i żyją.Rozpieszczury: pomknęły wszystkie... 
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]

Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
- 
				Hanka&Medyk
Chodzi również o ten stożek łączący miąższ z szypułką. Dla ludzi ponoć również jest szkodliwy.Gadom pisze:Odkopie trochę stary temat ale mam pytanie znalazłem coś takiego:
[*]:Dziunia,Gienia,Gaja+UtahMerch'sField,OmegaEM,Amiga,Destra+DaithiRL,Aguta,Albi,Fufa,Yumi,Belzebub,Wacław,Krówka
Są:Miotła,LuxTorpeda,Teodora,Ciapka,Piszczałka,Rubi,Tesla,Gniotka

Są:Miotła,LuxTorpeda,Teodora,Ciapka,Piszczałka,Rubi,Tesla,Gniotka
To ogólnie jak pomidora to odciąć tez ta cześć z pestkami? Kurde mam nadzieje ze tego ze tak powiem płynu zielonego nie tknęły albo nawet jak leciutko to nie zaszkodzi.

Ta czesc z pestkami z reguly sama zawsze odpada przy krojeniu takze problem by byl z glowy   Ale ja na pewno mozna podawac, chodzi tylko o te dwie czesci, ktore valhalla i Hanka&Medyk Ci opisaly
 Ale ja na pewno mozna podawac, chodzi tylko o te dwie czesci, ktore valhalla i Hanka&Medyk Ci opisaly  

Ale ja na pewno mozna podawac, chodzi tylko o te dwie czesci, ktore valhalla i Hanka&Medyk Ci opisaly
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin
Do zobaczenia Skarby moje...

Do zobaczenia Skarby moje...
O nie wstyd nie zauważyłem wiadomości od valhalla  Aha to nie potrzebnie jak zwykle spanikowałem
 Aha to nie potrzebnie jak zwykle spanikowałem 

- Paul_Julian
- Kontakt:
Też słyszalem, ze jest szkodliwy. Ja nigdy nie pamietam o odkrojeniu pestek. Takie male pewnie nie zaszkodzą, albo szczur ich nie zje , tak samo jak w winogronach.Hanka&Medyk pisze:Chodzi również o ten stożek łączący miąższ z szypułką. Dla ludzi ponoć również jest szkodliwy.Gadom pisze:Odkopie trochę stary temat ale mam pytanie znalazłem coś takiego:
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha

Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Mój szczurasek dostaje codziennie po kawałeczku ogórka. 
Zjada ze smakiem. Nie jestem pewna jedynie co do skórki ogórka więc ogórki z reguły mu obieram. :p
Za pomidorami zaś nie przepada.

Zjada ze smakiem. Nie jestem pewna jedynie co do skórki ogórka więc ogórki z reguły mu obieram. :p
Za pomidorami zaś nie przepada.
Moje ogonki zrobią wszystko za kawałek ogórka   a jak walczą za ostatni kawałek, który zostanie w klatce
 a jak walczą za ostatni kawałek, który zostanie w klatce  

a czy szczurom można podawać normalnego ogórka ze sklepu?

Ze mną:  Jodie,  Zoey
_________________________________________________________________________________________________________
[*] Mary Jane
[*] Effy

_________________________________________________________________________________________________________
[*] Mary Jane
[*] Effy
Moje dostają dupki od pomidora i kawałki ogórka zielonego. Obierać nawet nie muszę, bo skóry po prostu nie tykają: wyjadają miękki miąższ i zostawiają skórkę.

nikt mi nie odpowie?  

Ze mną:  Jodie,  Zoey
[*] Mary Jane
[*] Effy

[*] Mary Jane
[*] Effy
Chyba wszystkie jedzą takie zwykłe sklepowe, z wyjątkiem użytkowników, co mają własne ogródki