Nowe Fuzzy ;)

Archiwalne adopcje (udane i nieudane) i archiwalne narodziny

Moderator: Junior Moderator

grossiu

Nowe Fuzzy ;)

Post autor: grossiu »

8.01.2013 przyszło na świat 11 szczuraków po Grażynce (dumbo, fuuz).. była zamykana z Maćkiem (dumbo rex), ale kompletnie się nią interesował, więc doszedł Czarek (standard, fuzz). Jednak albo mi się wydaje, albo niektóre z małych są dumbo.. czy można to już określić po 3 dniach? W takim razie albo Czarek miał w genach dumbo o ile się nie myle, albo jednak musiał też Maciek podziałać. ? pomóżcie ! :) Chętnych na małe zapraszam za pare tygodni we Wrocławiu :)

tu fotki mamuśki z samego porodu:

http://m.ak.fbcdn.net/sphotos-c.ak/hpho ... 1806_n.jpg
http://m.ak.fbcdn.net/sphotos-e.ak/hpho ... 2106_n.jpg

a tutaj ojciec Czarek:

http://m.ak.fbcdn.net/sphotos-f.ak/hpho ... 1605_n.jpg

a tu Maciek... możliwy ojciec ;)

http://m.ak.fbcdn.net/sphotos-c.ak/hpho ... 3404_n.jpg
Awatar użytkownika
akzi

Re: Nowe Fuzzy ;)

Post autor: akzi »

z całym szacunkiem....
ale nie pochwalamy tu celowych rozmnożeń a tak można twoje nazwać, oczywiście zejdą jak świeże bułeczki jak będą łyse ale i to się okaże, nie wiem czy wiesz ale mamy dużo szczurów do adopcji które do tej pory nie mają swoich domów bo po prostu my już nie mamy na nie miejsca ..
a ty sobie tak po prostu dorzucałaś samce do samicy ...

>:(
Obrazek

Za TM : Marysia Tutuś Kleo Gucio
Mała Mi uciekła ... :( Melina ma się dobrze w nowym domku
Szczurza.Mama

Post autor: Szczurza.Mama »

Wytłumacz mi, dlaczego rozmnożyłeś celowo szczurki, skoro aż tyle szuka nowych domków. Nie rozumiem!!! Uważam, że jest to nierozsądne.
grossiu

widziałem jaki jest popyt na łysole.. sam ciężko swoje dostałem. sorry, nie wiedziałem jak się sprawa u was ma. w takim razie przepraszam i proszę o usunięcie tego tematu
Awatar użytkownika
Ogoniasta

Post autor: Ogoniasta »

Na tym forum nie popiera się pseudohodowli. Nie kupujemy zwierząt od pseudohodowców i rozmnażaczy.
Nie masz pojęcia o genetyce i zabawiasz się w boga...po co?? żeby zarobić parę złotych kosztem cierpienia zwierząt?? Bo sprowadzając je na świat wyrządzasz im krzywdę. Nie znając przodków ani genów jakie niosą, sprowadzasz na świat obciążone genetycznie zwierzęta, które będą umiarały przez guzy, nowotwory i inne cholerstwa.

Radzę poczytać trochę z czym wiąże się taka bezmyślność...i przestać! Maluchom, które już są na świecie znaleźć dobre domy, oddając je za darmo..samicy dać towarzystwo TEJ SAMEJ PŁCI.
Ze mną:Mary,Serduszko,Brie,Odyseja i IliadaHS,Berta,Xavi
W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
Shandy,Lucynka,Whisky,Bajka,Daisy,Morelka,Impala,Tessa,Tequila
Awatar użytkownika
noovaa
Numer GG: 8639358

Post autor: noovaa »

Dziewczyny troszkę się mylą. To nie przesyt szczurów jest największym problemem, choć również jest to nie fajne że jest ich aż tyle bezdomnych. Jutro przyjedzie do mnie jedna łysa samiczka do adopcji. Co chwila pojawiają się kolejne. Nie ma większego problemu z dostępnością .. chociaż są rzadsze ... Jednocześnie są narażone na więcej chorób.

Nie chcemy szczurów od Ciebie. Nie kupujemy szczurów od rozmnażaczy których bawią "małe słodkie kluski". Niezależnie od Twoich pobudek, nie popieramy tego co robisz. Krzywdzisz je, być może nie mając zielonego pojęcia o konsekwencjach.

http://szczury.org/viewtopic.php?f=7&t= ... 68#p929368 polecam zajrzeć.
Obrazek
Szczurza rodzinka: * Lili * Kropka * Zmyłka * Wypierd *
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
Awatar użytkownika
akzi

i co sprzedasz na allegro , super łyse szczury za 50 zł ?
popyt na łysole? jakoś ja mam jednego bo nikt go nie chciał i co straszny popyt co nie ? na DT u nowej tez jest łysa panna aa nawet już dwie i co jakoś tez nikt się nie kwapi,
czasem wystarczy wytężyć szare komórki i zastanowić się nad tym co się robi...
radzę po oddaniu wszystkich młodych, albo .. oddać mamę bo sama przecież siedzieć nie będzie , albo zatrzymać 1 młode, samice i ją zostawić mamie i nigdy już więcej ich nie łączyć ..
Obrazek

Awatar użytkownika
emi2410
Kontakt:

Post autor: emi2410 »

Dziewczyny już wszystko napisały, mam nadzieję, że zrozumiesz o co nam chodzi, my dbamy tylko i wyłącznie o dobro zwierzaków. Mam nadzieję, że maluchom założysz wątek adopcyjny, a nie będziesz sprzedawał, "bo są ładne i szybko zejdą".
Bezszczurowo - Werter w nowym domku
W sercu: 17 szczurzych duszyczek [*][/b][/size]
grossiu

dobra dzięki za rady. jak się usuwa post?
Awatar użytkownika
noovaa
Numer GG: 8639358

Post autor: noovaa »

Poproś moderacje o zamknięcie.
Obrazek
Szczurza rodzinka: * Lili * Kropka * Zmyłka * Wypierd *
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
Awatar użytkownika
akzi

musisz poprosić moderatora o to i raczej go nie usunie a zamknie
i nie obrażaj się bo to najgorsze co może być i bardzo dziecinne teraz z twojej strony, nie wiem czego się sie spodziewałes że już bedą zapisy kolejno odlicz ?
może jak ci się tak podobają to sobie zostaw wszytskie zobaczysz jak to jest mieć po 5 może 10 może po 15 szczurów.
Obrazek

Awatar użytkownika
^Yuuhi^
Kontakt:

Post autor: ^Yuuhi^ »

wątek zamykam, a grossiu niech założy wątek maluchom w dziale adopcyjnym, pod warunkiem że nie ma zamiaru rozmnażać już szczurów. 19hajer20
Ze mną: Gizmo, Frodo, Gus, Loki oraz pies Brutus i paput Hektor
Za Tęczowym Mostem [*]: Edzio, Fredzio, Tarzan, Hedor, Gex, Radarek, Twix, Leon, Lestat, Kovu, Maniek, Dan, Winnie, Castiel[/color]
IHime

Post autor: IHime »

Obrazek

Wszystko najważniejsze zostało już powiedziane.
Na forum nie popieramy celowego rozmnażania szczurów o nieznanej genetyce przez osoby bez naprawdę dużej wiedzy, bo można tym przysporzyć mnóstwo cierpienia zwierzętom. Nie można też reklamować takiej działalności. Za to na forum doradzamy, jak karmić młodą matkę i maluszki, jak je socjalizować, kiedy oddzielić od matki. Pomagamy znaleźć dobre, bezpieczne domy, w których szczur nie stanie się zabawką sadystycznego dziecka albo nie trafi do paszczy węża, organizujemy darmowy transport dzięki uprzejmości forumowiczów. Warunkiem jest oddawanie maleństw nieodpłatnie.

[Sorry, 19hajer20, chyba pisałam kiedy zamykałaś]
Zablokowany

Wróć do „Archiwum Adopcji i Narodzin”