Ma na moim punkcie obsesję

Archiwum na ważne stare tematy

Moderator: Junior Moderator

Awatar użytkownika
kaka958

Ma na moim punkcie obsesję

Post autor: kaka958 »

Moja szczurka Nezumi ma na moim punkcie hopla. Jak jest na wybiegu to tylko czeka aż będę przechodzić obok łóżka i będzie się mogła na mnie wspiąć. Przez jakiś czas była sama i przez większość doby była w mojej bluzie, wychodziła tylko na siusiu a jak chciała jeść wychylała pyszczek. Niedawno wzięłam jej towarzyszkę ale jej uwaga i tak skupia się na mnie siebie olewają czasem w domku tylko zwracają na siebie uwagę (nie są agresywne wobec siebie). A ona nie chce wchodzić na mnie żeby iść spać do bluzy (tak robiła wcześniej) tylko po to żeby być obok mnie, zaraz jak ją już w końcu wezmę to schodzi na biurko (ale tak żeby była obok mnie). Cieszę się że tak mnie lubi ale przez to nie zwraca uwagi na koleżankę i jeszcze okaże się że tak w sumie to nie mają towarzystwa :/
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
kaka958

Re: Ma na moim punkcie obsesję

A i tutaj (0:52) widać jak to mniej więcej wygląda: http://www.youtube.com/watch?v=ze5HS_saM2k
ObrazekObrazek
saszenka

Post autor: saszenka »

Piękne panny :D Nic się nie martw, moje robią tak samo :P
Może nudzi się jej na wybiegu i chce zwiedzać inne miejsca. Z koleżanką dopiero zacznie się dogadywać, trochę to potrwa. Choć np moje rodzone siostry rzadko bawią się ze sobą, wolą ze mną. Jak długo Twoje panny są razem?
saszenka
Stado: Turkuć, Podjadek, Pafnucy, Milord, Gimel

Na tymczasie: cała wataha
Awatar użytkownika
kaka958

Są razem od 14 stycznia. To nie może być nuda bo jak tylko ją wypuszczę to chce iść do mnie :D Jak siedzę przy kompie to ok hasa se po łóżku i szafkach, ale jak tylko usłyszy że wstaję to zaraz podlatuje do mnie :) Czasami można to wykorzystać bo jak nie widzę gdzie jest to wystarczy że wstanę a ona już przybiega :)
ObrazekObrazek
saszenka

Post autor: saszenka »

No ok, w takim razie po prostu Cię lubi :P
U mnie też przez jakiś czas od połączenia sióstr z mikroszczurem nie były sobą zainteresowane (pomijając sprawy porządkowe w stadzie i próbę sił). Myślę, że to kwestia tego, że jeszcze tak dobrze się nie znają, czy coś w tym stylu. Spokojnie, dotrą się i zakumplują, jeszcze kilka dni i będzie dobrze :)
saszenka
Stado: Turkuć, Podjadek, Pafnucy, Milord, Gimel

Na tymczasie: cała wataha
Awatar użytkownika
kaka958

Mam nadzieję ;)
ObrazekObrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Archiwum Główne”