Tabi mam już od ponad trzech miesięcy i dotych czas nigdy tak nie robiła. A mianowicie...
Ma swoje własne miejsce (taki koszyczek jakby) do załatwiania swoich większych potrzeb fizjologicznych. Bardzo sie cieszyłam gdy nauczyła sie robic w jedno miejsce, bo to nawet ułatwiało sprzątanie klatki. Poza tym ma swoje dwie miseczki - większą na ziarna i mniejszą na jakies smakołyki.
Od dłuższego czasu robi niesamowity rebel w klatce i wszystko wywraca do góry nogami. Miseczki fruwają a toaleta jest "wszędzie"...
Czy to może coś oznaczac? Myślałam, że po prostu niesmakuje jej karma - to wymieniłam na innej firmy. Niestety po chyba 3 próbach wymiany żadnych skutków. Nie rozumiem czemu tak się dzieje.
Wywraca wszystko nawet tuż po sprzątnięciu klatki i nasypaniu świerzego jedzenia.
Straszliwa bałaganiara!
Moderator: Junior Moderator
Re: Straszliwa bałaganiara!
Wygląda na to, że szczur się nudzi lub jest wkurzony bo jest sam (daje ci "delikatne" sygnały swego niezadowolenia). Dodaj Tabi towarzyszkę i od razu zobaczysz zmianę w zachowaniu.
Re: Straszliwa bałaganiara!
Tak, szczury z nudów robią różne rzeczy. Adoptuj jej koleżankę, bo szczury są silnie stadne.
Bezszczurowo - Werter w nowym domku
W sercu: 17 szczurzych duszyczek [*][/b][/size]
W sercu: 17 szczurzych duszyczek [*][/b][/size]