Spinkowe ogonki

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
gosja1

Re: Spinkowe ogonki

Post autor: gosja1 »

Te uszka... Łapki, no dokładnie wypisz wymaluj moi chłopcy! :)
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 00#p982390
-------------------------------------------------------------
Kubuś [*], Kacperek [*], Boguś[*], Marcelek[*]
Awatar użytkownika
Nikolka
Numer GG: 10442359

Post autor: Nikolka »

ale maja wąsiki długie :D
Biało - czarna kapturka Azja [*]

Tak jak zwierze nie zastąpi człowiekowi innego człowieka, tak człowiek nie zastąpi zwierzęciu innego zwierzaka ;)
Awatar użytkownika
gosja1

Co słychać? Niepokojąca cisza nastąpiła...
dorloc

Post autor: dorloc »

Wszędzie jakoś tak cicho. Nawet u Saszenki, która zawsze miała coś do powiedzenia i udzielała się w wielu wątkach na raz... Może po prostu nic się ciekawego nie dzieje, tak jak u mnie... Odpukać żadna nie choruje, nic nowego nie wyczynia, pozorny spokój.
Ze mną : Trish, Tasza, Tośka i Tola
Za TM, na zielonej szczurzej łączce : Tutek, Fibi i Fryta [*][/color]
Obrazek
spinka2430
Numer GG: 10899066

Post autor: spinka2430 »

U nas ogolnie ok :)
Mam ostatnio małe zamieszanie , jesteśmy w trakcie zajmowania sie psem z ktorym były małe problemy, najpierw sterylizacja , zabieg na oczy , małe komplikacje po zabiegu no ale wychodzimy na prostą :)
Dziewczyny jak to dziewczyny dają popalić.... Ehhh jak mi sie marzy taki słodki leniuch w postaci wielkiego futra i kupy szczurzego testosteronu ::) ::) i moze w koncu ktoś by te baby poustawiał do pionu !! ;D ;D
Czytam właśnie u Dorloc gryzienie w palec , no i u mnie niestety tez Szajba sie popisała.... Totalnie mnie zaskoczyła ale jej zachowanie moge usprawiedliwić ... mój tato sie z nią drażnił przez kraty a ona na swoim ulubiony, posłaniu siedziała , a pozniej ja ja chciałam poglaskac i zaliczyłam dziaba !! ??? :-\ chyba wlasnie broniła terytorium a do tego ojciec ją rozdrażnił ...
Dakocie tez odwala i czasem dotknąć sie nie da , ale to im odbija w trakcie rujki, jak tylko ogarnę sie z psem pierwsza idzie Dakota na sterylkę , i tak co miesiac po kolei musze z wszystkimi dziewczynami :o :o
Ostatnio u dziewczyn zauważyłam tez strupki ale tylko u Szajby i Baśki a jedza wszystkie to samo ??? Odstawilam wszystko co z białkiem i zobaczymy ...
Obrazek
dorloc

Ehhh jak mi się marzy taki słodki leniuch w postaci wielkiego futra i kupy szczurzego testosteronu
No mi też. Chyba następnym razem zdecyduję się na chopoków... A już na pewno nie wezmę czterech... Tym razem będę twarda i poprzestanę na trzech. Co do gryzienia, to na razie więcej razy mnie nie dziabnęła w klatce, a przez pręty już palucha nie wtykam :) Ale Tola w ogóle jest taka niedelikatna. Inne, jak iskają, to tak delikutaśnie, a ta się prawie wgryza. W ogóle ma takie coś, że zaraz uderza w tą błonkę między palcami i tam się wgryza. No ale może to taki etap wiekowy. Może za parę miesięcy jej przejdzie i się uspokoji.
Obrazek
Awatar użytkownika
gosja1

Mnie Kacperek gryzie, ale to z wyraźnym przekonaniem, że będzie dominował :P A pani go siup na plecki i po dominacji.
Faceci nie są tacy fajni. Jedzą dużo, tyją, na starość nie chce im się biegać, sikają, śmierdzą :P Ale za to jedną wielką zaletą jest to, że ze szczura robi się MIŚ :D
dorloc

A myślisz, że baby nie sikają i nie śmierdzą ?? Oj i to jeszcze jak...
Obrazek
spinka2430

dorloc pisze:A myślisz, że baby nie sikają i nie śmierdzą ?? Oj i to jeszcze jak...
Hhehe dokładnie ;D moje sikają i śmierdzą masakrycznie ;) sikają gdzie popadnie nawet na siebie ;D szookk ::)
Dziewczyny maja totalne ADHD, na wybiegu by sie zatrzymać musza miec naprawde poważny powód ;) i wszystko niszczą gryzą ja jakaś obsesja ... Ja nie mam do nich juz siły :-\
Obrazek
dorloc

Dobrze Cię rozumiem ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Pięknie się prezentują Twoje dziewczyny. :-* Co do Dakoty: http://images47.fotosik.pl/1693/6121a7a53fba1012med.jpg myślałam, że tylko dla mnie one wyglądają jak takie wieczne głuptasy ;) ( choć trzeba im przyznać, że urocze, i i bynajmniej nie są w ciemię bite)
dorloc pisze:
Tola w ogóle jest taka niedelikatna. Inne, jak iskają, to tak delikutaśnie, a ta się prawie wgryza.
Nasz poprzedni niebieściak Martini jak iskała, to na szczurze robiły się coraz większe "polanki" różowej łysiny; z kolei Fantazja bezpardonowo doprowadzała szczurze ogony do nieskazitelnej czystości. Cóż - jak szorować, to porządnie! :D ;)
Głaski dla ogonków :)
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
spinka2430

ięknie się prezentują Twoje dziewczyny. :-* Co do Dakoty: http://images47.fotosik.pl/1693/6121a7a53fba1012med.jpg myślałam, że tylko dla mnie one wyglądają jak takie wieczne głuptasy ;) ( choć trzeba im przyznać, że urocze, i i bynajmniej nie są w ciemię bite)
dzięki Unipaks :) bardzo nam miło że nas odwiedziłaś ;D i dziewczyny wygłaskane :) ,mnie mina dumbolców rozwala na amen ;) i boskie jest to że w wieku już podeszłym one cały czas wyglądają jak takie głupole :D :D to Dakoty tajna broń bo weź tu odmów takiej jak spojrzy na ciebie taką minką ... jestem na przegranej pozycji zawsze wybaczę ;) ::)
co do iskania u mnie najdelikatniejsza jest Dakota jak by była zawodową masażystką języka pełna profeska ;D ;D Ale wiecie zastanawia mnie jeden fakt, czy wszystkie szczury iskają swoich podopiecznych ? Bo u mnie od samego początku Szyszka ani razu mnie nie poiskała :-\ i zaczęłam ostatnio się nad tym zastanawiać..... czy to znaczy że nie traktuje mnie jak swoje stado ?
Obrazek
dorloc

Nie wiem, ale moje kiedyś iskały wszystkie. teraz to tylko Tola i czasem Trish. Tasza z Tośką raczej nie, one w sumie patrzą, żebym czasem nie zdążyła ich pogłaskać.
Obrazek
Awatar użytkownika
gosja1

Myślę, że nie wszystkie iskają ;) Mnie np. tylko Kacperek iska, a Kubuś nie, a wcale nie uważam, aby z jego stosunkiem do mnie było coś nie tak. Kacper ciągle uskutecznia próby dominacji na mnie w najróżniejsze możliwe sposoby i jest ogólnie postrzelony, ale czasem się wywali na moich kolanach i mnie iska w koszulkę :P co Kubie się nie zdarza, a czasem przychodzi się poprzytulać, choć uważa, aby to za długo nie trwało :P
spinka2430

Z racji tego że dawno nie wklejałam zdjęć moich dziewczyn czas na małą sesyjkę :)
Tak jak już wcześniej stwierdziłam główną dominatorką w stadzie jest Dakota ;D gó*** ciagle jest tam gdzie się coś dzieje, ciągle tam gdzie coś zepsute lub pogryzione, piski oczywiście zawsze przez Dakotę chodzący wulkan w szczurzym ciałku :) nigdy nie jest jest jej mało i zawsze jest pierwsza jak tylko drzwi od klatki się otwierają.
Basia najmłodsza jest chyba najspokojniejsza, bezkonfliktowa bardzo przytulaśna i niezły z niej piszczek jak na razie jej nie przeszło , piszczy z byle powodu jak by jej się nie wiadomo jaka krzywda działa ;D
Szyszka niestety stała się bardzo wycofana, olewa mnie totalnie nie lubi jak się ja bierze na ręce, ale na wybiegu wskakuje mi na kolana ale oczywiście na jej zasadach, jak za bardzo chcę się spoufalić od razu jest odwet i ucieka na drugi koniec pokoju.
Szajba nadal marnie wygląda już nie chudnie jest bardzo drobniutka i malutka w porównaniu do reszty stada. Zastanawiam się czy teraz nie odbija jej się ta wczesna ciąża i odchowanie 12 maluchów. Zresztą już po ciąży urosła nieznacznie i tylko troszkę przytyła. Ma mniej siły niż reszta często na wybiegu ona pierwsza ucieka do sputnika i idzie spać, ale osowiała nie jest,je normalnie kupki zdrowe, nie wiem sama.
Beza to też oaza spokoju bardzo przyjacielska i wychowana. Jest najmniejszym szkodnikiem lecz z lekką skłonnością do kleptomani, jak coś zniknie zawsze wiadomo że Beza już gdzieś wyniosła i dobrze schowała ;)

A teraz czas na zdjęcia
na początek po co spać w miękkim hamaczku jak kuweta nadaje się najbardziej ;) Szajba i jej ulubione miejsce do spania
Obrazek
Szajba i jej piękne ząbki :)
Obrazek
Obrazek

Basia :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dakota :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Beza :)
Obrazek
Obrazek

I Szyszka która jakoś nie chciała współpracować ;) wolała drzemkę :)
Obrazek

I jeszcze kilka fotek latki :)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”