Smutny szczur po przyjeździe malucha

Archiwum na ważne stare tematy

Moderator: Junior Moderator

Awatar użytkownika
marix
Numer GG: 1422524

Smutny szczur po przyjeździe malucha

Post autor: marix »

Cześć,
może to za wcześnie na panikę,ale zaczynam się martwić o mojego szczura. wczoraj przywędrował do naszego prawie rocznego Andrzeja mały Gucio(2 miesiące, wcielone adhd). Wzięłam go z myślą o tym żeby starszy się miał z kim bawić i nie był sam. Problemów z zapoznaniem nie było. Andrzej jest raczej mocno obojętny w stosunku do małego, chociaż ten w nocy się wślizgnął na posłanie i spał obok starszego.

Jednak dzisiaj Andrzej jest smutny. Siedzi ciągle w rogu klatki, jest nieobecny. Nie reaguje nawet na wołanie czy głaskanie. Po wypuszczeniu na łóżko od razu wszedł pod kołdrę i siedzi bez ruchu, a zawsze biegał. Mały lata wszędzie ,a starszy siedzi z wytrzeszczonymi oczami i się nie rusza.

Minął tylko jeden dzień i nie można jeszcze stwierdzić co się dzieje, ale martwię się o starszego szczurka, bo jest ze mną bardzo długo i chciałam żeby był szczęśliwy,a wygląda na to,że jest wręcz odwrotnie.
Proszę, napiszcie czy ktoś się spotkał z takim zachowaniem.

Mały szczurek nie jest faworyzowany, dlatego wykluczam taki powód osowiałości u Andrzeja.

Będę bardzo wdzięczna za wasze opinie.
Awatar użytkownika
Kameliowa

Re: Smutny szczur po przyjeździe malucha

Post autor: Kameliowa »

Tak, to za wcześnie na panikę :)

Daj im czas. Starszy szczurek musi się przystosować do nowej sytuacji.
George Orwell was wrong. Aldous Huxley was right.

Jeżeli widzisz: błąd ortograficzny, niepokojący post/temat, chcesz poprawić swój temat, zamknąćtemat
Zgłoś to moderatorom klikając w ikonę wykrzyknika w poście!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Archiwum Główne”