roczny kapturek do oddania tablica.pl
Moderator: Junior Moderator
- sebasebaseba
roczny kapturek do oddania tablica.pl
Witam , proszę o pomoc w adopcji dla 1-rocznego samca , czarno-biały kapturek . Nie gryzie , jest oswojony , przebywa razem z samiczką . Ja nie mogę go wziąć bo już biorę innego z forum . Ogłoszenie znalazłem na tablica.pl . Telefon do właścicielki 691 587 366 , okolice Poznania
http://tablica.pl/oferta/kochany-szczur ... 9c70d;r:;s:
http://tablica.pl/oferta/kochany-szczur ... 9c70d;r:;s:
Ze Mną :
chwilowo brak
Odeszły :
Maciuś , Maluszek bez imienia , Oskarek , Maciuś Drugi , 8-letnia suczka KORA (18.10.2012) , Oskarek Drugi ze śmietnika , Hubert Węglarz "garażowiec" , Pan Ferdynand (żył 3 lata i 1 miesiąc)
chwilowo brak
Odeszły :
Maciuś , Maluszek bez imienia , Oskarek , Maciuś Drugi , 8-letnia suczka KORA (18.10.2012) , Oskarek Drugi ze śmietnika , Hubert Węglarz "garażowiec" , Pan Ferdynand (żył 3 lata i 1 miesiąc)
Re: roczny kapturek do oddania tablica.pl
Razem z samiczką? No nie...
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin
Do zobaczenia Skarby moje...
Do zobaczenia Skarby moje...
- sebasebaseba
Kluska123 , szczurki mieszkają w osobnych klatkach
, jak mi się uda to wrzucę zdjęcia bo dostałem na telefon . Piękny kapturek

Ze Mną :
chwilowo brak
Odeszły :
chwilowo brak
Odeszły :
na zdjeciu z tablicy widac dwa ogony w jednej klatce 

Ze mną: Gizmo, Frodo, Gus, Loki oraz pies Brutus i paput Hektor
Za Tęczowym Mostem [*]: Edzio, Fredzio, Tarzan, Hedor, Gex, Radarek, Twix, Leon, Lestat, Kovu, Maniek, Dan, Winnie, Castiel[/color]
Za Tęczowym Mostem [*]: Edzio, Fredzio, Tarzan, Hedor, Gex, Radarek, Twix, Leon, Lestat, Kovu, Maniek, Dan, Winnie, Castiel[/color]
- sebasebaseba
wklejam informację od właścicielki :
"ma ok. roku. nigdy nie ugryzł, dogaduje sie z innymi szczurami. ale jest tchorzliwy, nie da sie go nosic w reku, ucieka i z tego powodu chce go wydac, moze do jakiegos drugiego samca, by nie byl samotny. mam samice, ale trzymam ja oddzielnie. szczurek Godzilla jest zdrowy i grubiutki. "
"nie chorował. mam go pol roku od znajomej, ktora mowila że jest u niej prawie rok. jest zdrowy, nie ukrywam, że szczurka, która sie z nim bawi, chorowala mi troche, ale niczym nie zarazila. Puszczam go po pokoiku małym, takim, że nie ma szaf, za którymi mógłby się schować. Normalnie w pokoju, gdzie są szafy, puszczałam go kilka miesięcy po samej kanapie i wtedy często chodził spać za poduszkę, ale pewnego razu przypadkowo spadł, no i były kłopoty ze złapaniem. Od tamtego momentu już zawsze uciekał na podłogę, bo podobało mu się za szafami, popodgryzał kable. W ogóle to nawet taki plastikowy koszyczek mi kiedyś zjadły na współę. Ma na imię Godzilla, ale nie reaguje na nie. Ma dobry apetyt, lubi ogórka, marchewkę, ziarna różne i karmę dla kotów, kukurydzę. Jak go puszczam po tym małym wybiegu, to muszę go zaganiać rękoma,żeby wszedł z powrotem do klatki. Pije z poidełka. To chyba wystarczy o nim
"
"ma ok. roku. nigdy nie ugryzł, dogaduje sie z innymi szczurami. ale jest tchorzliwy, nie da sie go nosic w reku, ucieka i z tego powodu chce go wydac, moze do jakiegos drugiego samca, by nie byl samotny. mam samice, ale trzymam ja oddzielnie. szczurek Godzilla jest zdrowy i grubiutki. "
"nie chorował. mam go pol roku od znajomej, ktora mowila że jest u niej prawie rok. jest zdrowy, nie ukrywam, że szczurka, która sie z nim bawi, chorowala mi troche, ale niczym nie zarazila. Puszczam go po pokoiku małym, takim, że nie ma szaf, za którymi mógłby się schować. Normalnie w pokoju, gdzie są szafy, puszczałam go kilka miesięcy po samej kanapie i wtedy często chodził spać za poduszkę, ale pewnego razu przypadkowo spadł, no i były kłopoty ze złapaniem. Od tamtego momentu już zawsze uciekał na podłogę, bo podobało mu się za szafami, popodgryzał kable. W ogóle to nawet taki plastikowy koszyczek mi kiedyś zjadły na współę. Ma na imię Godzilla, ale nie reaguje na nie. Ma dobry apetyt, lubi ogórka, marchewkę, ziarna różne i karmę dla kotów, kukurydzę. Jak go puszczam po tym małym wybiegu, to muszę go zaganiać rękoma,żeby wszedł z powrotem do klatki. Pije z poidełka. To chyba wystarczy o nim

Ze Mną :
chwilowo brak
Odeszły :
chwilowo brak
Odeszły :
to jest według mnie głupota oddawać szczura bo jest tchórzliwy i nie chce się brać na ręce ... Tarzan jest do dzisiaj tchórzliwy mam go prawie rok i co? dalej pracuję nad jego charakterkiem ale dopiero od niedawna widać mały postęp i co nie zrażam się i nie szukam mu domu... a może go oddam
taki charakter trudno. pogadaj z właścicielką niech próbuje go oswajać na spokojnie a jeśli się nie da to trudno po co stresować ogona zmianą miejsca może ma taki charakter??

Ze mną: Gizmo, Frodo, Gus, Loki oraz pies Brutus i paput Hektor
-
znalazłam DS i przejsciowy DT dla tego szczurka, wszystko umówiłam, właścicielka mieszka pod pod poznaniem, a ja akurat do poznania jadę, wystarczyło, że by go podrzuciła...
ale nie, bo: "jechać specjalnie do poznania to zbyt duży kłopot"
aż brak słów
ja niestety nie mam prawajazdy, więc do niej nie dojadę, chyba, że by mi to dwa dni zajeło, bo z gdańska jadę
ale nie, bo: "jechać specjalnie do poznania to zbyt duży kłopot"

aż brak słów
ja niestety nie mam prawajazdy, więc do niej nie dojadę, chyba, że by mi to dwa dni zajeło, bo z gdańska jadę

A ktoś z Poznania nie mógłby autem podjechać, wziąć go? Kurczę, szkoda by było zmarnować okazję domu dla niego...
Może zmienić tytuł, żeby poznaniacy przeczytali, że potrzebna pomoc?
Kiedy jedziesz?

Może zmienić tytuł, żeby poznaniacy przeczytali, że potrzebna pomoc?
Kiedy jedziesz?
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
-
w czwartek, ale mogę przesunać...
Gdzie dokładnie mieszka ta właścicielka?
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=39350- nasza rodzina 

Za TM: Daisy, Zuza, Pączek, Pchełka, Niunia, Balbina, Ruby, Fretka, Yogi, Maniek

Za TM: Daisy, Zuza, Pączek, Pchełka, Niunia, Balbina, Ruby, Fretka, Yogi, Maniek
-
w Międzyrzeczu, 90 km od poznania
-
Ja mieszkam blisko, mogę jednego dnia skoczyć, mój chłopak codziennie jest w poznaniu, wiec mógłby go dowieźć. Jak coś, to odezwij się na pw

Btw. napisane jest w ogłoszeniu, że może dowieźć do poznania
więc nie rozumiem tej pani

-
no... ja też