Za to i(s)kry ma za całe dziewczyńskie stado !
W szczupakowie ruchliwie, wśród chłopców jak zwykle kontuzyjnie...
W tej chwili żadnego już kulawica nie oszczędziła – Hugonek znów na trzech nóżkach się kolebie

Nie wiem czy te szaleństwa z przytupem to nie wpływ niebieskiego, ponętnego ziółka, które od pierwszego dnia zyskało sobie adoratorów:

Co z tymi chłopami zrobić ?...
A dziś Moira będzie się starać o zyskanie równie oddanych przyjaciółek

Bałam się czy nieznający innych szczurów i niedoceniający siły nacisku własnej szczęki Moirak (aka Murena) nie podziurawi mi dziewczyn, które już od dawna zębów używają wyłącznie do iskania i chrupania. Ale nie – do szczurów podchodzi po szczurzemu, pojmuje wysyłane do niej sygnały o nieagresji – kiedy się spiknie się z którąś, głównie Harfą i Asche i ma je już na plecach to uniesiona łapka, obronny pisk powstrzymuje ją przed posuwaniem się dalej. Skubana wyczaiła też złote serce Grenadyny, najczęściej wokół niej krąży, po jej ciele się przetacza szukając życzliwości, próbuje iskać...
Cieszy mnie to, im szybciej łączenie się zakończy tym mniej niepotrzebnego stresu dla Stanzy i Asche. Właściwie Stanza i tak reaguje z właściwym jej opanowaniem i, mam nadzieję, również wewnętrznym spokojem, ale Aschelek nerwowy i boczki wahlują mocniej niż zwykle

(za tydzień jedziemy nareszcie z jej nóżkami, nóżkami Duchy i pół tuzinem innych pomniejszych spraw do konsultacji lub zweryfikowania – wesoło będzie pomykać sobie przez pół stolicy z dwoma atlasami w rękach

Cóż... czekając na wynik łączenia, trochę wykuków szczupaczych:
Ascheluna na kanapie od Eve

Grenadyna sfinks

Biechu w swoich rewirach

Nusiek

i najgroźniejszy stwór szczupakowaaa !

Przymiarki dziewczyn do nowych hamaków o nieznanej w szczupakowie konstrukcji „z dziurką” (tj. dziurki są oczywiście tworem znanym i cenionym, acz... w wykonaniu własnym są mniej idealne

To ostatnie przypomniało mi - pamiętacie agucie struktury wertykalne http://s889.photobucket.com/albums/ac94 ... C06041.jpg oraz trianguralne http://s889.photobucket.com/albums/ac94 ... Stanza.jpg ?
Trochę czasu minęło - panny świadome swoich wag i przeciążeń na jakie by się naraziły chcąc kontynuować tradycję. Obecne struktury częściej przyjmują więc formę horyzontalną:

ile szczurków na pokładzie ?

i nasze hamakowe sprawki