Pawłowe szczursieny

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
ol.

Re: Pawłowe szczursieny

Post autor: ol. »

No, a co - podróż, jak woda, wyciąga energię :P
Dobre wetowe wieści, olejna wizyta będzie pewnie już tylko formalnością :)

Coś Ci skrobnę...
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Myszka dzielna dziewczyna, teraz tylko grzecznie utrzymać tę czystość dróg i noska :) . A Malwinka musiała przecie odreagować stres podróży i wizyty u weta, a wiadomo, że jadło przecie dobrym jest na to sposobem.
Głaski dla słodkich łebków :-*
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
ol.

Halo, jak tam się macie po pozbyciu się nadbagażu ?
Wszyscy zdrowi i nadal dorodni ? ;)
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

W tygodniu idziemy na 2gą wizytę. Ale już futerko ladniejsze.
Pół dnia pokutowały suszone "ratatuje" (pomidorek/papryka) w misce, Malwina wspinala sie , zeby zjesc kolbę. Przed chwilą dorzuciłem do miseczki jedzonko.

Znalazłem poidełko! BYło na szafie tam gdzie chomiczówka, 3cie poidełko i 2 transportery. Jakim cudem przez pol roku go tam nie było ? nie wiem :D

Gucia się do mnie przykleja bardziej niż starszaki. Od razu wspina mi sie na ramię. Gucia to dumbo, zwykle jest najwiekszym strachulcem i piszczkiem.
No i na razie tyle.
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Awatar użytkownika
unipaks

Paul_Julian pisze: Znalazłem poidełko! BYło na szafie tam gdzie chomiczówka, 3cie poidełko i 2 transportery. Jakim cudem przez pol roku go tam nie było ? nie wiem :D
Diabeł ogonem nakrył? :D ;)
Fajnie, że wieści od Was są budujące. Tylko... gdzie jakieś foteczki? Z komórki choćby? ::) :) Wygłaszcz stworki od nas! :-*
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
ol.

Wywołałam i nie zdążyłam zajrzeć, ale - już :)

Ratatuje, mówisz, u nas też wyznaje się zasadę że dla "rata" - cukinie - a reszta to "f-uje" :P
(ale ja lubię jak warzywne i ziołowe różności leżą w misce z karmą)

Przyłączam sie do postulatu Uni - Foty ! O0
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Fotki jakies robiłem, na komórce, ale nie wiem ile. Chciałem Malwinie zrobić jak sie wspina i łakomie wcina kolbę, ale jak odsunalem drzwiczki, żeby nie robić zdjęcia przez kratki - to paskudniaki przyleciały we 3 i do drzwi.
Myszka zwykle sobie spi, teraz jej daję bioaron na wzmocnienie.
Bylismy na 2giej dawce ivermektyny, jeszcze są paskudniaki :<
Dobrze, zę do weta wziałem zapasowe ręczniczki, bo jak otworzyłem transporter to mnie czekaly miękkie kupne prezenty :S
Malwinę to nie wiem jak mam dac na dietę. Wrzucę jedzenie do miski, to jest pierwsza. i potem pusta micha, a reszta nie zje. help.
Szczursieny :
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Awatar użytkownika
unipaks

Teraz po drugiej dawce powinny zniknąć; na pohybel wciórnastkom! :P
Paul_Julian pisze: Malwinę to nie wiem jak mam dac na dietę. Wrzucę jedzenie do miski, to jest pierwsza. i potem pusta micha, a reszta nie zje. help.
U nas Puma po kastracji tak je, jak w przewidywaniu rychłego głodu. :P Muszę chyba zmniejszyć racje, no i kupić może jeszcz mniej lubianą karmę ::)
No pogrzeb w tych fotkach i wrzuć choć parę, pokaż szczuraski :)
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Nabyłem potworom Beaphar care+ , bo było taniej w 3miejskim sklepie w necie. No i pisze coby dawać 8 g karmy na 100 g wagi, czy na szczura jakieś 30 g . Pomnożyć przez 4 szczury, to 120 g. To taka paczka 700 g ma niby mi wystarczyc na ... 5 dni ? wtf ....
Szczursieny :
W szczurzym raju:
Nietoperrr...
Kontakt:

Post autor: Nietoperrr... »

Ciesz się,ze nie masz 8 sztuk szczurzych głodomorów :D
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
Awatar użytkownika
Eve

Post autor: Eve »

Ja się tym nie sugeruję w ogóle, Beaphar mam na jakieś .. półtora miecha przy siedmiu sztukach. Zjadają bardzo ładnie ale sypię im garść do michy i jak wyjedzą wszystko to znowu garść. Na bank tam nie ma 8g na szczura a i tak ostatnio lekko przytyły ::)
W porównaniu z Ucztą to mam wrażenie że jest hm.. ekonomiczniejsza, w tym sensie że idzie jej mniej bo mniej wywalam ::)
Ja sobie chwalę tę karmę i chyba ogony też ;D
A z dietą to też u mnie aż .. dwie młodzieżówy, kastrat i raptor - i jak to wszystko pogodzić ? O0
Chwała za to że reszta stada normalna :D
Łapki malutkie ale wyobraźnia ogromna..
Moje miziaki: Futra z Charakterem
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=33133

Hamaczki dla każdej paczki :P
http://szczury.org/viewtopic.php?f=149&t=38219
Awatar użytkownika
unipaks

Co tam u szczursien? :) Malwinka zeszczuplała czy dalej najada się na zapas jak u nas Puma?
No i czekamy na te fotki, choćby z komórki :)
Głaski dla ogonków! :-*
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

*machu machu*
Kupilem dzisiaj aparat!!! Mam wielka nadzieję porobic wreszczie jakies normalne foty.
Dzisiaj bylo wielkie sprzatanie, ogony pomagały jak umiały :D Jak pucowałem podlogę w klatce, to mi wlaziły na głowę, albo wciągaly za wlosy do klatki. Malwina nie zeszczuplała nic a nic.
BYliśmy w środę na ostatniej (oby!) dawce ivermektyny, poznałem jednego nowego użytkownika forum - Maćka, który byl ze swoim 2 latkiem z ogromnym guzem. Biedaczek :( Mam nadzieję, że dr Debis zaradził guzisku- na szczescie ładnie odgraniczony i wiszący.

Wrzucilem pędrakom kołeczki na podłoże i nie pomieszałem z drobniejszym żwirkiem i oczywiscie zaraz sie zaczął hałas i latanie i rzucanie kołeczkami ::)
Szczursieny :
W szczurzym raju:
Awatar użytkownika
unipaks

No to teraz spodziewamy się całej sesji zdjęciowej! :) :D
Awatar użytkownika
Eve

Post autor: Eve »

Ooo ja też czekam na te foty, wreszcie zobaczę jak " maluchy" urosły ;)
Łapki malutkie ale wyobraźnia ogromna..
Moje miziaki: Futra z Charakterem
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=33133

Hamaczki dla każdej paczki :P
http://szczury.org/viewtopic.php?f=149&t=38219
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”