Moderator: Junior Moderator
Oxyvet nie rozcienczamy. Musisz robić zastrzyk igłą 0.6 lub 0.7. I robic go rano lub w dzień, jak szczurek śpi. Strzykawkę z lekiem rozgrzej w dloniach ( turlając), bo ciepły lepiej wchodzi. I zastrzyk rób powoli. To bardzo ważne.madziastan pisze:Klim, a ja chyba nie mogę rozcieńczać oxyvet 0,3ml i baytril 0,4ml co?
Dobrze, będę rozgrzewać.Paul_Julian pisze:Oxyvet nie rozcienczamy. Musisz robić zastrzyk igłą 0.6 lub 0.7. I robic go rano lub w dzień, jak szczurek śpi. Strzykawkę z lekiem rozgrzej w dloniach ( turlając), bo ciepły lepiej wchodzi. I zastrzyk rób powoli. To bardzo ważne.madziastan pisze:Klim, a ja chyba nie mogę rozcieńczać oxyvet 0,3ml i baytril 0,4ml co?
Co do rozcieńczania enro. Możemy rozcieńczyc 1:1. Czyli tyle samo soli fizjologicznej i tyle samo enro. Mozna dac wiecej soli fizjologicznej, nic się nie stanie.
Guz 1 dzień po zastrzyku, to moze być jeszcze odczyn po zastrzyku. nie pozwól na robienie zastrzyków w karczek, to ryzykowne.
Może wygryzanie sierści na łapkach jest nerwicą natręctw, stresowo. Można podawać ziołowy Calm Aid, szczurek się uspokoi.bullek pisze:Dodam też, że zaczął mocniej gubić sierść i od kilkunastu dni wygryza sobie sierść na przednich łapkach. Może ktoś z was wie, co to może być?