Jestem na forum nowa, dlatego jeśli napisałam w nieodpowiednim miejscu - proszę o przeniesienie i przepraszam. Jednocześnie witam Wszystkich serdecznie!

Piszę z takim pytaniem:
Dziś wzięłam od znajomej 3 tygodniową szczurzycę. Mam już dwie, półroczne które są ze sobą od ponad 4 miesięcy i świetnie się dogadują. Tutaj pytanie, kiedy łączyć - tj jaki wiek musi osiągnąć nowa żeby można było zacząć próbować je zaznajamiać? zasady łączenia znam, przerabiałam już na poprzednich szczurzycach i poszło niemal idealnie, ale w tym wypadku różnica w wielkości powoduje iż przeraża mnie myśl, o jakichkolwiek ich zbliżeniach. Czy jest jakakolwiek szansa, że tak młodą "szczurkę" potraktowałyby jak swoje potomstwo? może to głupie, ale słyszałam, że to możliwe... Mała teraz śpi u mnie na na szyi i myślę, że jest trochę samotna, w razie potrzeby dobiorę jutro siostrzyczkę z jej stadka, żeby w razie wykluczenia łączenia ze starszymi mogły podrosnąć razem. Mam sporą własnoręcznie zbudowaną klatkę, więc to akurat nie stanowi problemu.
Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam