futrzaste momenty
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Re: futrzaste momenty
Uh, przykro mi, bo ciachanie to zawsze straszny stres... ale mam nadzieję, że obcy będzie współpracował i ładnie opuści szczurze ciałko
Trzymajcie się laski 
Zaraza, Szuriken, Kaszmir
[klik!]
Za tęczowym mostem...
Alucard, Belzebub, Zenek, Bazyl, Edgar, Arrow, Krecik, Afera, Wichura. Tęsknię za Wami...
Dzięki
Boję się tylko tej narkozy, żeby młoda nie była uczulona... Bo ta cysta jest w miarę mała, nie sądzę żeby od tej strony to był skomplikowany zabieg. Cholera, już się tym stresuję 
saszenka
Stado: Turkuć, Podjadek, Pafnucy, Milord, Gimel
Na tymczasie: cała wataha
Gabers, potocznie zwana Kurczakiem
Kobita jest niesamowita w przyjmowaniu poz. Śpi albo dokładnie zwinięta w kłębek ze stopą pod nosem, albo rzucona od niechcenia na kłębku ze szczurów, wyciągnięta na dwie długości. Podczas jedzenia przyjmuje poza jak leci, cały świat jest jej i zawsze jej wygodnie 

Nowy wystrój klatki. Udało mi się tak zagospodarować przestrzeń, że w końcu szczury korzystają ze wszystkich elementów. Zawsze coś pozostawało poza ich zainteresowaniem, a teraz latają po całej klatce i chyba są zadowolone. Jak nie są to mam rozwaloną kostkę wapna. Skurczybyki nie jedzą tego, tylko rozdrabniają w drobny mak. Zwykle robi to Greta, by wyrazić swoje niezadowolenie z braku wybiegu o 4 w nocy

Wielka miłość szczura do wafla ryżowego. Idealny do pobudki. Wystarczy usiąść przy otwartej klatce, ugryźć wafla i momentalnie z jego drugiego końca zwisają cztery szczury. Pociesznie wygląda szczur biegnący z całym waflem w paszczy, który w dodatku wymija po drodze trzy pazerne paszcze, wydając z siebie specyficzne "nieeee"

Gabers i jej "cysta". Ech, żeby już było po wszystkim...

Nowy wystrój klatki. Udało mi się tak zagospodarować przestrzeń, że w końcu szczury korzystają ze wszystkich elementów. Zawsze coś pozostawało poza ich zainteresowaniem, a teraz latają po całej klatce i chyba są zadowolone. Jak nie są to mam rozwaloną kostkę wapna. Skurczybyki nie jedzą tego, tylko rozdrabniają w drobny mak. Zwykle robi to Greta, by wyrazić swoje niezadowolenie z braku wybiegu o 4 w nocy

Wielka miłość szczura do wafla ryżowego. Idealny do pobudki. Wystarczy usiąść przy otwartej klatce, ugryźć wafla i momentalnie z jego drugiego końca zwisają cztery szczury. Pociesznie wygląda szczur biegnący z całym waflem w paszczy, który w dodatku wymija po drodze trzy pazerne paszcze, wydając z siebie specyficzne "nieeee"

Gabers i jej "cysta". Ech, żeby już było po wszystkim...

saszenka
saszenka
Bleee... O.o Nienawidzę pająków... Ostatnio dałam się namówić na wizytę u przyjaciela który hoduje te potworne bestie... Nawet obejrzałam... Póki się nie ruszały jakoś mogłam przełknąć wiadomości pod tytułem - "A to jest najbardziej jadowity ptasznik na świecie... A ten jest piekielnie agresywny... a ten..." Ale na wolności?! Brrr...
Zielone sitko zostało już całkiem zjedzone
?
Zielone sitko zostało już całkiem zjedzone
Zaraza, Szuriken, Kaszmir
[klik!]
Za tęczowym mostem...
Alucard, Belzebub, Zenek, Bazyl, Edgar, Arrow, Krecik, Afera, Wichura. Tęsknię za Wami...
Koleżanka kiedyś opowiadała o swojej koleżance, która hodowała tysiące pająków, mniej i bardziej jadowitych. Pewnego razu jeden jej zwiał, szukała go dłuższy czas, ale nie mogła znaleźć. Aż raz przyszli panowie zakładać internet i całe okablowanie. Beztrosko rzucili się za meble, grzebią i grzebią. Dziewczynę nagle olśniło i mówi: Jakby panowie znaleźli pająka, to proszę się nie martwić, bo uciekł mi jeden. W tym momencie jeden z panów wstał, zrobił się sinoblady i najzwyczajniej w świecie uciekł w siną dal. Nie wiem, czy pająk się odnalazł, czy nie 
Ja z kolei boję się żab i ropuch... Trochę to męczące biorąc pod uwagę, że kilka lat pracowałam na wykopaliskach, gdzie pełno tych płazów. Pewnego razy mieszkałam z szefem w internacie. Wieczorem pijemy piwko, oglądamy tv i zachciało mi się palić. Chciałam wyjść na chwilę na zewnątrz, ale szef powiedział, żebym się nie wygłupiała i paliła w budynku. Jednak zdecydowałam się nie smrodzić i wyszłam. Po chwili wróciłam i zakomunikowałam szefowi, że jednak zapalę w środku, skoro mu to nie przeszkadza. A on najspokojniej w świecie, gapiąc się w telewizor, przełknął łyk piwa i zapytał (a raczej stwierdził): Znowu żaba siedzi na wycieraczce?
Zielone sitko jest w dostawce
Mieści 4 szczury plus polarki. Tu takie robocze zdjęcie. Póki co największych uszczerbków doznała kuwetka narożna...

Ja z kolei boję się żab i ropuch... Trochę to męczące biorąc pod uwagę, że kilka lat pracowałam na wykopaliskach, gdzie pełno tych płazów. Pewnego razy mieszkałam z szefem w internacie. Wieczorem pijemy piwko, oglądamy tv i zachciało mi się palić. Chciałam wyjść na chwilę na zewnątrz, ale szef powiedział, żebym się nie wygłupiała i paliła w budynku. Jednak zdecydowałam się nie smrodzić i wyszłam. Po chwili wróciłam i zakomunikowałam szefowi, że jednak zapalę w środku, skoro mu to nie przeszkadza. A on najspokojniej w świecie, gapiąc się w telewizor, przełknął łyk piwa i zapytał (a raczej stwierdził): Znowu żaba siedzi na wycieraczce?
Zielone sitko jest w dostawce

saszenka
Mi tuBleee... O.o Nienawidzę pająków
Ze mną : Trish, Tasza, Tośka i Tola
Za TM, na zielonej szczurzej łączce : Tutek, Fibi i Fryta [*][/color]

Padłam i powstać nie mogę
Psychopatka Korba, ciepła klucha Pianka, żywe srebro Dziurka, łysa Jagoda, maleńka Gumka i oszołom Śrubka
za TM Gumka i Mysza
(mamy też swój wątek:
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=40116)
za TM Gumka i Mysza
(mamy też swój wątek:
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=40116)
Chyba zostałam już bezwarunkowo, ostatecznie i nieodwołanie członkiem stada. Twarz, plecy, dekolt, ręce i brzuch mam odrapane i nadkąsane, a od tygodnia jestem systematycznie iskana przez wszystkie szczury po kolei. No chyba że uznały, że mam pchły 
saszenka
No to uważaj, bo czasem pójdą z Tobą do weta, żeby Cię odrobaczyć 

No szef też tak zareagował za pierwszym razem, gdy wielka ropucha stała między mną a drzwiami i nie mogłam wejść do budynku. Brechtał się ze mnie całe 3 dniann. pisze:saszenka pisze:. Po chwili wróciłam i zakomunikowałam szefowi, że jednak zapalę w środku, skoro mu to nie przeszkadza. A on najspokojniej w świecie, gapiąc się w telewizor, przełknął łyk piwa i zapytał (a raczej stwierdził): Znowu żaba siedzi na wycieraczce?
Padłam i powstać nie mogę
Dorloc, zaciągnąć to mnie nie zaciągną, ale Gabex tak sobie ulubiła te wizyty u wetów, że to już męczące
saszenka
Gytia znów świszczy
Nagrałam łobuza i jutro, jak tylko nasza pani wet powróci z urlopu, zaatakuję ją z dwóch stron: Gaba z cystą i Gytia świszcząca. Będę się domagać również karty stałego pacjenta 
No i nie wiem, co się stało memu stadu, ale od jakiegoś czasu jak tylko łachudry dorwą się do moich rąk, to obgryzają mi skórki i paznokcie i iskają całe dłonie. Jak tylko któraś zaczyna, to od razu dołączają kolejne i tak codziennie mam szczurzy peeling dłoni
No i nie wiem, co się stało memu stadu, ale od jakiegoś czasu jak tylko łachudry dorwą się do moich rąk, to obgryzają mi skórki i paznokcie i iskają całe dłonie. Jak tylko któraś zaczyna, to od razu dołączają kolejne i tak codziennie mam szczurzy peeling dłoni
saszenka
Kurczę, to fajnie masz. Naucz je obgryzać równiutko paznokcie i będziesz miała fachowy manicure. Albo spróbuj ze stopami, to i zrogowaciały naskórek usuną
A o kartę stałego klienta myślę, że kto jak kto, ale Ty możesz się śmiało ubiegać
A o kartę stałego klienta myślę, że kto jak kto, ale Ty możesz się śmiało ubiegać

To świszczenie jest dziwne. Pojawia się nagle, trwa czasem kilka minut czasem kilka godzin, i samo przechodzi. Ostatni raz było ponad tydzień temu, no i wczoraj. Osłuch i prześwietlenie szczura nic nie pokazały. Obstawiałabym znowu jakąś alergię, ale cholera na co?
W sumie za RTG dostałyśmy zniżkę, a ostatnio za obejrzenie Gaby nie zapłaciłam
Skubańce zgryzają paznokcie, ale na zasadzie iskania - zrywają zewnętrzną warstwę. Muszą się jeszcze trochę poduczyć fachu
W sumie za RTG dostałyśmy zniżkę, a ostatnio za obejrzenie Gaby nie zapłaciłam
Skubańce zgryzają paznokcie, ale na zasadzie iskania - zrywają zewnętrzną warstwę. Muszą się jeszcze trochę poduczyć fachu
saszenka
KoniecznieSkubańce zgryzają paznokcie, ale na zasadzie iskania - zrywają zewnętrzną warstwę. Muszą się jeszcze trochę poduczyć fachu
A zniżkę stałego jednak masz. Ty to potrafisz...