Stadko Gabki
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Re: Moja kochana Mookie :)
A ja dziś byłam u gabki.
Miziałam te pięknotki dwie - Mookie i Zouie.
Szczurasy takie wspaniałe i kontaktowe, po prostu marzenie.
No i Opiekunka wspaniała. Jak i mały Opiekun, który skradł moje serce.
To piękne, że od najmłodszych lat uczy się miłości i poszanowania dla zwierząt. 
Bezszczurowo - Werter w nowym domku
W sercu: 17 szczurzych duszyczek [*][/b][/size]
Dziękujemy za odwiedziny i zapraszamy ponownieemi2410 pisze:A ja dziś byłam u gabki.Miziałam te pięknotki dwie - Mookie i Zouie.
Dzisiaj lub jutro postaram się uzupełnić wątek dziewczyn
Kontynuując wątęk po wielu tygodniach nie pisania- wracam. Lorka niestety opuściła mój dom,(ale w sercu pozostanie nazawsze ) i zamieszkała ze swoimi siostrami i Blanką:) po drodze Nefretari doczekała się kolejnych 3 samiczek więc dziewczynki są szczęśliwe w 8-śmio "osobowym" składzie. Do mnie przyjechała fuzziczka Zouie ,która spadła mi z nieba . Znajoma, znajomej mojej siostry miała do oddania maleńką samiczkę i szczęście w nieszęściu jej i moim ,że trafiła do mnie. Mookie przyjęła Zouie bardzo dobrze chociaż ustawić ją musiała jak na jej styl przystało.Mookie i Zouie zaprzyjaźnione wariateczki moje kochane skradły mi serce i mają się dobrze . Ostatnio przechodziły wraz z nami infekcję,ale na szczeście jest już ok, po dawkach antybiotyku,z którymi było ciężko przy podawaniu
i środkach wzmacniających ich malutki organizm wydobrzał i w przyszłym tygodniu idziemy na kontrolę
.
Coś może o Zouie
jest to maleńka(chyba 3 miesięczna tak ją też oceniła Emi
) i drobniutka ciemna samiczka,która swoim białym serduszkiem na klatce piersiowej rozczuliła moje serce. Jak do mnie trafiła nie umiała nawet napić się z poidełka, bidulka była strasznie wystraszona i nieufna. Teraz jest troszkę większą indywidualistka od Mookie bo bardziej jest zdystansowana jak wychodzi "na pokój" i trudniej ją przywołać
,ale jak siadam na łóżku , po którym akurat biegają to przepychają się jedna przez drugą aby do mnie dobiec:) Obie są dla mnie wielkimi skarbami Mookie mnie iska,a Zouie liże i taka w nich róznica:)
Ogromnie je kocham i cieszę się ,że los pozwolił mi mieć takie kochane cuda. Również mój Syn jest bardzo zachwycony i darzy je ogromną miłością i zaangażowaniem w opiekę nad Nimi pomimo tego ,że ma 2,5 roku :)Pozdrawiamy
Coś może o Zouie
Ogromnie je kocham i cieszę się ,że los pozwolił mi mieć takie kochane cuda. Również mój Syn jest bardzo zachwycony i darzy je ogromną miłością i zaangażowaniem w opiekę nad Nimi pomimo tego ,że ma 2,5 roku :)Pozdrawiamy
Emi miziaki dla Twoich ogoniastych dziewuch od nas wszystkich zapraszamy częściejemi2410 pisze:A ja dziś byłam u gabki.Miziałam te pięknotki dwie - Mookie i Zouie.
Może zorganizujemy jakieś krakowskie spotkanie szczuromaniaków
Przekażę mizianko. 
Myślałam nad takim spotkaniem, wyciągnęło by się dziewczyny gdzieś może.
Myślałam nad takim spotkaniem, wyciągnęło by się dziewczyny gdzieś może.
- natureminemka
Re: Moje kochane Mookie i Zouie
ZE MNĄ: LOKI
Za TM: Galder [*] Eowina [*] Ragnarok [*] Zdenka [*] Silenoz [*] Arwena [*] Puritania [*] Gollum [*] Lugburz [*] Simulacra [*] Uruk-hai [*] Ecthelon [*]
W adopcji: Kajtek [*], Brego, Felix [*], Bran [*], Elentari, Galadriela [*], Siwy, Ninja
Za TM: Galder [*] Eowina [*] Ragnarok [*] Zdenka [*] Silenoz [*] Arwena [*] Puritania [*] Gollum [*] Lugburz [*] Simulacra [*] Uruk-hai [*] Ecthelon [*]
W adopcji: Kajtek [*], Brego, Felix [*], Bran [*], Elentari, Galadriela [*], Siwy, Ninja
Jutro wystawię nowe zdjęcia dziewczynek razem 
Poza tym Od wczoraj zauważyłam pogorszenie widzenia u Mookie i strasznie się boję ... Moja kochana kruszynka stała się bardzo wystraszona i niepewna na wybiegu. Staram się wolniej ruszać i kucać gdy chcę do Niej podejść lub ją zawołać ,ale czasem daje wrażenie wręcz przerażonej. Dalej się tuli i mizia jak jest u mnie na rękach(a nawet bardziej),ale na wybiegu nie jest taka towarzyska już... i to mnie niepokoi...
Po tych zwariowanych świętach ,a może i w czwartek podjadę z Nią do Weta ,żeby sprawdził Jej stan ... Ehhhhh bardzo się o Nią boję...
A jesli chodzi o Zouie to daje w 4 literki pięknie :)Krejzol jeden
Rozkręciła mi się Pannica i bardzo się z tego powodu cieszę 
Pozdrowienia
Poza tym Od wczoraj zauważyłam pogorszenie widzenia u Mookie i strasznie się boję ... Moja kochana kruszynka stała się bardzo wystraszona i niepewna na wybiegu. Staram się wolniej ruszać i kucać gdy chcę do Niej podejść lub ją zawołać ,ale czasem daje wrażenie wręcz przerażonej. Dalej się tuli i mizia jak jest u mnie na rękach(a nawet bardziej),ale na wybiegu nie jest taka towarzyska już... i to mnie niepokoi...
Po tych zwariowanych świętach ,a może i w czwartek podjadę z Nią do Weta ,żeby sprawdził Jej stan ... Ehhhhh bardzo się o Nią boję...
A jesli chodzi o Zouie to daje w 4 literki pięknie :)Krejzol jeden
Pozdrowienia
Hej moje jutro bywa czasem wieczne . Wiele rzeczy się działo i w sumie nadal się dzieje i stąd też zaniedbanie mojego wątku...Przepraszam
Z dziewczynkami oczywiście byłam u weterynarza ,który stwierdził ,że wszystko ok ,także się cieszę ogromnie.Mookie nie ma żadnej zaćmy cukrzycowej na oczach (którą postraszyła mnie pewna Pani dr) tylko poprostu już Jej taka natura
Poza tym mamy nową członkinię naszego stada
Jak wiadomo czekałam na przyjazd Hipciulki chyba rok
tak mi się to dłużyło
i w końcu nadszedł ten dzień 
Dzisiaj Hipciula zamieszkała wraz z nami w naszym pokoiku i w naszych serduszkach
Dziewczynka jest poprostu nieziemska 
Wraz z Mookie i Zouie zamieszkała w dużej klatce niemalże od razu
Mookieśka pokazywała swoje cudne wygibasy a'la Chuck Norris nie wiedzieć czemu gdyż Hipciula stała w jednym miejscu i patrzyła na Nią jak na kosmitę i niestety nie obyło się bez draśnięć ,ale w tejże właśnie chwili jest już spokój ...
Z Zouie natomiast już spała wtulona więc tragedii nie ma
Hipciulinka trochę kicha przypominając mi przy tym piszczałkę:) Jutro podam dziewczynkom biostyminę i zaaranżuję klatkę
A oto kilka zdjęć z kącika zapoznawczego

Specjalnie chciałabym podziękować Emi za danie mi znaku ,że Hipciula szuka domu oraz Gosi za zaufanie ,którego napewno nie zawiodę
Dziewczyny - uszczęśliwiłyście nas ogromnie
Mój Synek jadąc w tramwaju na wieść ,że jedziemy po Hipcię uśmiechnął się jakby spełniało się Jego największe marzenie i krzyknął :"Mamusiu ja Ją już kocham",na co ja powiedziałam :"Synku jeszcze nie widziałeś Hipciuli,a już ją kochasz ??" Filip:"Mamo ,no tak ...":)
Dziękujemy jeszcze raz za ogromny skarb
Z dziewczynkami oczywiście byłam u weterynarza ,który stwierdził ,że wszystko ok ,także się cieszę ogromnie.Mookie nie ma żadnej zaćmy cukrzycowej na oczach (którą postraszyła mnie pewna Pani dr) tylko poprostu już Jej taka natura
Poza tym mamy nową członkinię naszego stada
Jak wiadomo czekałam na przyjazd Hipciulki chyba rok
Dzisiaj Hipciula zamieszkała wraz z nami w naszym pokoiku i w naszych serduszkach
Wraz z Mookie i Zouie zamieszkała w dużej klatce niemalże od razu
Mookieśka pokazywała swoje cudne wygibasy a'la Chuck Norris nie wiedzieć czemu gdyż Hipciula stała w jednym miejscu i patrzyła na Nią jak na kosmitę i niestety nie obyło się bez draśnięć ,ale w tejże właśnie chwili jest już spokój ...
Z Zouie natomiast już spała wtulona więc tragedii nie ma
Hipciulinka trochę kicha przypominając mi przy tym piszczałkę:) Jutro podam dziewczynkom biostyminę i zaaranżuję klatkę
A oto kilka zdjęć z kącika zapoznawczego

Specjalnie chciałabym podziękować Emi za danie mi znaku ,że Hipciula szuka domu oraz Gosi za zaufanie ,którego napewno nie zawiodę
Mój Synek jadąc w tramwaju na wieść ,że jedziemy po Hipcię uśmiechnął się jakby spełniało się Jego największe marzenie i krzyknął :"Mamusiu ja Ją już kocham",na co ja powiedziałam :"Synku jeszcze nie widziałeś Hipciuli,a już ją kochasz ??" Filip:"Mamo ,no tak ...":)
Dziękujemy jeszcze raz za ogromny skarb
Przepiękną ma tę mordkę, zachwyciła mnie
Dobrze, że niepokoje związane z Mookie mogły minąć, niech więcej nie straszy swojej ludzkiej rodziny; wygłaszcz proszę dziewczyny ode mnie i mich panien
Dobrze, że niepokoje związane z Mookie mogły minąć, niech więcej nie straszy swojej ludzkiej rodziny; wygłaszcz proszę dziewczyny ode mnie i mich panien
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Re: Moje Kochane Dziewczyny z Kosmosu :)
Gabiś, nie ma za co...
Ja się cieszę, że już jesteście razem. 
Hipcia z Zouie wyglądają jak bliźniaczki
Jak się Hippula czuje?? Ma apetyt?? Jest spokojna??
Ryjek, Paszczak i Mika nr 3 
Kocizny Mefcina i Stefcik, zając Closti
w serduszku Gocia,Gajusek,Julka,Migotka, Nelka,Pimplak,Suri,Mika,Rysiek i Mikan,Bubi,Kotlecik,Surik,Viktorek,Miśka,Muminek,Susełek, Toffcik
w serduszku Gocia,Gajusek,Julka,Migotka, Nelka,Pimplak,Suri,Mika,Rysiek i Mikan,Bubi,Kotlecik,Surik,Viktorek,Miśka,Muminek,Susełek, Toffcik
Hipciulka po starciach z Mookie czuje się już dobrze. Ranki ładnie zaschły. Postanowiłam iż dziewczyny narazie posiedzą w malej klatce chwilkę .Ogólnie jest już spokój
Co do apetytu to dopisuje Jej ogromnie
Dzisiaj z miłą chęcią jadła zarówno suchą karmę jak i twarożek ,który bardzo Jej zasmakował oraz mięsko z kurczaczka
Zwiedziła sobie dzisiaj cały pokój i bardzo Jej się to podobało -zaglądnęła w każdą szczelinkę i pod każdy mebel pięknie do mnie przychodząc na cmokanie
Oczywiście jak wszystkie dziewczyny została wygłaskana ,wycałowana i wyprzytulana. Z Zouie spały dzisiaj tak słodko splątane ciałkami,że wyglądały jak jeden szczurek
Mookie zdystansowana i obrażona śpi osobno,ale myślę ,że to kwestia czasu ;)Maleńka jest strasznie kochana:) Podbiła nasze serca od pierwszej chwili -dołączyła do naszego stadka z Kosmosu
strasznie nas przy tym uszczęśliwiając. Filipek jest również zachwycony i był dzisiaj nad wyraz delikatny i ostrożny widząc Jej ranki na ciałku.Myślę ,że będzie już tylko lepiej
Jutro zrobię im jakąś sesyjkę dzisiaj już nie chciałam Jej zbytno stresować .
Zdjęcia...zdjęcia...zdjęcia miały być !!! 
Ryjek, Paszczak i Mika nr 3 
Witam
Wiem i przepraszam
,ale niestety tak to jest ,że jak już chcę siąść przy zdjęciach to zawsze coś mi wypada 
Już wklejam
Dziewczyny się pogodziły i jest super
Zouie ma teraz rujkę i odstawia sceny z Hipcią i trochę się kotłują
Siedzą już w umeblowanej klatce i każda ma swoje miejsce
Mookie ma tunel ,a Zouie z Hipciulą siedzą w domku
Kochane myszki dokazują na wybiegu pięknie ,ostatnio Mookie z Hipciulą weszły mi pod łóżko i Hipciulinka zsiekała mi gąbkę ... Kombinuję teraz co by tu zrobić ,żeby pozatykać Im te dziury i uniemożliwić im wchodzenie tam. Filipek dzielnie się Nimi opiekuje.
Jeśli chodzi o ranki Hipciulki całkowicie się już zagoiły czego na zdjęciach nie widać bo robiłam je kilka dni temu
Postaram się na dniach wrzucić zdjęcia z obecnym wyglądem Hipculi
Pozdrawiamy wszystkich serdecznie 

Wiem i przepraszam
Już wklejam
Dziewczyny się pogodziły i jest super
Siedzą już w umeblowanej klatce i każda ma swoje miejsce
Kochane myszki dokazują na wybiegu pięknie ,ostatnio Mookie z Hipciulą weszły mi pod łóżko i Hipciulinka zsiekała mi gąbkę ... Kombinuję teraz co by tu zrobić ,żeby pozatykać Im te dziury i uniemożliwić im wchodzenie tam. Filipek dzielnie się Nimi opiekuje.
Jeśli chodzi o ranki Hipciulki całkowicie się już zagoiły czego na zdjęciach nie widać bo robiłam je kilka dni temu