Dzięki :mrgreen:
Chmurek jest istotą niezwykłą bo ...
kiedy śpi jest jak dziecko ...
..ale kiedy nie śpi .. to też jest jak dziecko ..
Bo Chmurka to nie imię ! To stan umysłu !
Teraz chciałabym napisać trochę statystyk choroby Chmureczki dla pełnego obrazu jak to się rozwija ale też dla Niej żeby wiedzieć i zawsze pamiętać jaki z Niej jest Tytan .. Cztery razy była już w transporterku żeby jechać w ostatnią podróż a ona wciąż się podnosi .. To nie tylko Zwykła Chmurka, to Feniks Chmurka !
9 październik .. 210 ! dni temu
Pierwsze objawy potrząsania głową - podejrzenie zapalenia ucha ale również powiększenie gruczołów mlecznych co zostało zbagatelizowane jako nieistotny / nie związany objaw.
Zaordynowana doxy , beta glukan
10 listopada .. 179 dni temu
Nadprodukcja mleka, brak poprawy " zapalenia ucha" , początki krzyżowania łapek, dwa zastrzyki witaminowe ( nazwy nie pamiętam ale znajdę to dopiszę )
Znów wkroczenie z antybiotykiem na kolejne 4 tygodnie.
9 grudzień ..150 dni temu
Nagły krwiomocz, powiększone węzły, pierwszy moment myśli o eutanazji, szczur leżący bez kontaktu. Podejrzenie zapalenia opon lub mózgu plus ogólne zapalenia bakteryjne organizmu.
Podany nivalin iniekcyjnie , nootropil + enro + cyklotamina .
Nivalin powodował bardzo złą tolerancję - dlatego po dwóch dawkach został odstawiony.
6 styczeń - 123 dni temu
Drugi raz Szczura w transporterze na eutanazję ..
Podany został galastop + enro + notropil + wit B
Po 24 godzinach zastałam w klatce Nowy Lepszy Model Chmurencji !
Dawka galastopu ustalona na 1 ml .. i zaczęło się tańcowanie z próbami podania do rzucającego bluzgami ryja Chmurki .. A Ona potrafiła trzymać to w pysku i nie połykać .. ach ile razy powiedziałam jej co o niej myślę ...
30 marzec .. 38 dni temu ..
Nagła zmiana, myślę że to był stres przy łączeniu. Zwiększona dawka dostinexu do 3/4 tabletki. Znów Chmura w transporterze na..
22 kwiecień - 15 dni temu
Wprowadzenie sterydu, zmniejszenie dawki dostineksu na 1/3 tabletki
15 lipiec ..za 69 dni
Chmurek skończy dwa lata ..
Marzeniem jest upiec Jej tort ..
A teraz szybki przegląd stada
Trochę Buki ..
I Luśka chwilka ..
Podwawelska ciut zaspana ..
I Owieczka lekko senna ..
Panieneczka Słasiczka - przyłapana na kradzieży ..
I Harpiszon Huncwot cHolernik ..
Oraz Zabaweczki ..albo może raczej Pluszaki
Tym razem Tosia ufukała aparat i nabluzgała mi w obiektyw - nie ma parcia Lala na Lans .. Skąd to ma taki charakter ? .. chyba po matce !