GDAŃSK samiec 0,5 roku i samiczka 3 msc

Archiwalne adopcje (udane i nieudane) i archiwalne narodziny

Moderator: Junior Moderator

laralara

GDAŃSK samiec 0,5 roku i samiczka 3 msc

Post autor: laralara »

wiek szczurków jest orientacyjny.
Oba to czarne kapturki. Samiec jest trochę smutny i zdenerwowany, a samiczka trochę nerwowa i podgryza palce. "Defekty" charakteru spowodowane pobytem w sklepie zoologicznym, ale obydwa są zdrowe i w dobrym stanie.
Poważnie zainteresowanych proszę o wypełnienie tej ankiety, a w razie dodatkowych pytań o kontakt w prywatnej wiadomości :
1. Czy masz już szczury?
2. Czy posiadasz klatkę? Jak tak to jakie ma wymiary.
3. Do jakiego weterynarza chodzisz/będziesz chodzić?
4. Czym zamierzasz karmić szczurki?
5. Czy zamierzasz rozmnażać szczury?
6. Czy będziesz raz na jakiś czas informować o stanie zdrowia szczurków?
7. Czy masz w domu inne zwierzęta? Jeśli tak, jak zadbasz o bezpieczeństwo szczurów w tym kontekście.
8. Jak rozwiążesz sprawę wyjazdów?
9. Jak będą wyglądały wybiegi?
10. Czy zgodzisz się na wizytę przedadopcyjną?
11. Czy podpiszesz umowę adopcyjną? Jeśli jesteś niepełnoletni(-a), czy podpisze ją rodzic/opiekun?
laralara

Re: GDAŃSK samiec 0,5 roku i samiczka 3 msc

dodaję, że szczurki aktualnie nie są w moim posiadaniu i jeśli szybko ktoś ich nie przygarnie to może je spotkać zły los jak np trafienie do terrarysty.
Awatar użytkownika
smeg
Kontakt:

Post autor: smeg »

Czy szczurki są oddzielone? Samica nie ma kontaktu z samcem? Mogłabyś je zabrać na DT?
Ze mną: Frotka, Flaszka <:3 )~~

Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
laralara

Właśnie nie bardzo, bo mam sama dwie samice i nie mam wolnej klatki drugiej.. To są szczurki w zoologicznym w galerii bałtyckiej, oba do oddania za darmo. Mam nadzieje, ze jeszcze sa, bo to bylo wczoraj.
laralara

sa oddzielone.
Satyna

Post autor: Satyna »

Ja mogę komuś dać klatkę. Sama się teraz przeprowadzam, poza tym walczymy z wszołami (a przy piętnastu szczurach to niełatwe :-\ ), więc nie dam rady ich odebrać. Chyba,że będzie sytuacja bez wyjścia.W takim wypadku mogę je wziąć,ale tylko na parę dni :(
Awatar użytkownika
smeg
Kontakt:

Ja też mogę pożyczyć klatkę w Gdańsku.

Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
mrs singer

Post autor: mrs singer »

Witam,
mogę przygarnąć samca ale dopiero w drugim tygodniu maja. Poniżej ankieta:
1. Czy masz już szczury? tak, 1,5 roczny samiec http://imgur.com/a/eyXqV, możliwe, że uda się adoptować jeszcze jednego
2. Czy posiadasz klatkę? Jak tak to jakie ma wymiary. Klatka http://imgur.com/a/O8DuU , wymiary 40 x 70 x 80 cm
3. Do jakiego weterynarza chodzisz/będziesz chodzić? Szczur jest pod opieką dr Sulimy, Vetmedic, Szczecin
4. Czym zamierzasz karmić szczurki? aktualnie Verse Laga, Rat Nature
5. Czy zamierzasz rozmnażać szczury? nie
6. Czy będziesz raz na jakiś czas informować o stanie zdrowia szczurków? tak
7. Czy masz w domu inne zwierzęta? Jeśli tak, jak zadbasz o bezpieczeństwo szczurów w tym kontekście.- nie mam innych zwierząt
8. Jak rozwiążesz sprawę wyjazdów? Opieką zajmie się moja siostra lub znajomi
9. Jak będą wyglądały wybiegi? Freddie ma cały czas otwarta klatkę, spaceruje po kanapach i meblach; czasem wypuszczam go na podłogę ale chyba nie za bardzo mu się to podoba ;)
10. Czy zgodzisz się na wizytę przedadopcyjną? tak
11. Czy podpiszesz umowę adopcyjną? Jeśli jesteś niepełnoletni(-a), czy podpisze ją rodzic/opiekun? tak

Pozdrawiam :)

Mieszkam w Szczecinie, uda się zorganizować transport?
laralara

A czemu możesz dopiero w połowie maja? Jeśli naprawdę nie da rady inaczej i deklarujesz się na sto procent to ok, tylko nie chcę przyzwyczajać szczura do mojego mieszkania, a potem wysyłać go do innego, bo to dużo stresu.. co do transportu to przychodzi mi do głowy jedynie przesyłka konduktorska, chyba, że ktoś z forum by jechał z Gdańska do Szczecina.
Awatar użytkownika
smeg
Kontakt:

laralara pisze:ok, tylko nie chcę przyzwyczajać szczura do mojego mieszkania, a potem wysyłać go do innego, bo to dużo stresu..
Bez przesady, to kilka dni stresu w nowym miejscu, a potem szczur się przyzwyczaja. Na pewno lepsze to, niż zostawienie go w tym sklepie. Powinno się oba szczurki jak najszybciej stamtąd wyciągnąć, a na nowy dom powinny czekać w DT.

laralara

oczywiscie, ze lepsze, dlatego go biorę, ale wolałabym go "wysłać" do Szczecina wcześniej, ten szczur juz miał dwa różne miejsca zamieszkania, więc przypuszczam, że kolejne dwie zmiany plus jeszcze ewentualna podróż pociągiem to jednak JEST stres, więc najlepiej go zminimalizować. Samiczka jest tam wciąż w zoologicznym, więc może ktoś jednak by ją wziął?
laralara

No i ktoś wziął już oba szczury tuż przed tym jak przyszłam. Podobno nie na karmę, tylko żeby się nimi zająć, więc jak to był ktoś z forum to można było napisać;p
Satyna

Post autor: Satyna »

Szczurki są już u mnie. Laralara pisałaś,że bierzesz tylko samca,więc ja poszłam odebrać samiczkę. Na miejscu okazało się,że oba szczurki są wciąż w sklepie, więc wzięłam oba.
Samczyk to czarno- biały uroczy kaptur, trochę wystraszony, ale przy odpowiednim oswajaniu będzie z niego miziak :D . Daje się głaskać, jest ciekawski i już go łapki palą,żeby zwiedzać :D Na moje oko ma 4-5 miesięcy, jest trochę chudziutki, trochę też się drapie, więc na wszelki wypadek dostanie Stronghold. Ogólnie jest w dobrym stanie, nie jest chory tylko odrobinę zabiedzony.
Samiczka to kapturek agouti, jest malutka, według mnie ma nie więcej niż 2-3 miesiące. Ma ładną sierść, wygląda na zdrową. Też dostanie Stronghold.
Szczurkom będę szukać najlepszych domów; możliwe,że samiczka zostanie u mnie. W związku z tym wątek można zamknąć ;)
Zablokowany

Wróć do „Archiwum Adopcji i Narodzin”