2. Płeć szczurów: samiczka
3. Wiek szczurów: 4-5 miesięcy
4. Miasto: Jaroszówka k. Chojnowa
5. Możliwość transportu przez właściciela do innych miast: Zielona Góra, Lubin, Polkowice, Nowe Miasteczko, Żagań, lub coś na trasie Chojnów - Zielona Góra
6. Choroby, które szczury przechodzą/przechodziły: świerzbowiec, była leczona po przyjściu do mnie ale teraz znów się pojawiło, widocznie zostały jakieś jajeczka, dostała iwermektynę.
7. Charakter, usposobienie szczurów: bardzo zabawowa i przyjacielska szczurzyca, niekiedy niepewna
8. Stosunek szczurów do człowieka: bardzo lubi ludzi, chętnie się bawi, lata za ręką, a lepiej jak ma się sznureczek w ręku jakiś fajny ; ) boi się na wybiegu gwałtownych ruchów i nowych dźwięków, szelest siatki ją przerażał najbardziej, teraz jest trochę lepiej. jak się ją podnosi to zastyga i robi się zwisającą kukiełką ; )
9. Stosunek do innych szczurów: przyjacielski i przede wszystkim zabawowy
10. (Jeśli szczury są starsze) Powód oddania: Po długich przemyśleniach oddaję malutką ponieważ moje dziewczyny nie pierwszej młodości, do tego "zwiedzaczki" raczej niż towarzyszki zabaw. Ona bardzo potrzebuje innego szczura do wspólnej zabawy. Moja współlokatorka takowe miała, niestety nie mieszkamy razem już i od tamtej pory dziewczyna nie ma odpowiedniego towarzystwa dla siebie.
11. (Jeśli szczury są młode) Sposób, w jaki doszło do rozmnożenia: -
12. (Jeśli szczury są różnej płci powyżej 4,5 tyg. życia) Czy samce są oddzielone od samiczek: -
13. Dodatkowe akcesoria do oddania razem ze szczurami: -
14. Czy szczury są do oddania razem, czy mogą być rozdzielone: -
15. Wymagania wobec przyszłego właściciela: Główne kryterium to młode i zabawowe szczurki w stadzie lub chociaż jedna taka ; ) Chętnych proszę o wysłanie odpowiedzi na standardową ankietę. Obowiązuje także umowa adopcyjna, wizyta poadopcyjna i w razie wątpliwości co do przyszłego domku wizyta przedadopcyjna.
16. Zdjęcia szczurów: Dziewczynka agouti, sierść double rex, taki trochę mało łysiejący ale nie ma pełnego futerka jak widać na zdjęciach, jak do mnie trafiła to bardziej łysiała teraz tyle co widać to raczej max. Sesja miała być profesjonalna ale mi nie wyszło

A tak wygląda przy standardowosierstnym agucie