POZNAŃ Znaleziono szczurka samiczkę

Archiwalne adopcje (udane i nieudane) i archiwalne narodziny

Moderator: Junior Moderator

szaffka

POZNAŃ Znaleziono szczurka samiczkę

Post autor: szaffka »

Koleżanka zauważyła błąkającą się szczurzą dziewczynkę w centrum Poznania. Podobno błąkała się tam już od 3 tygodni :o Udało jej się ją złapać. Szczurzynka jest w tej chwili u mnie. Ktokolwiek widział ktokolwiek zna jej właściciela proszony jest o kontakt. Zdecydowałam się czekać tydzień potem będę jej szukać nowego domku. Jest to drobna około 2-3 miesięczna czarno biała krówka. Nie jest dzika ale jest zestresowana całą tą sytuacją. Nie mniej na rękach zachowuje się dosyć spokojnie, więc na pewno ktoś kto miał ją w domu dbał o nią. Zdjęcia wkleję jutro jak odzyskam mój tel który u kumpeli zostawiłam :D
Tymczasem zaszczurzonych z Poznania proszę o kontakt gdyby wiedzieli że komuś taki szczurek nawiał.
szaffka

Re: POZNAŃ Znaleziono szczurka samiczkę

Wrzucam zdjęcia szczurzynki. Poszły już także plakaty w okolicach miejsca jej znalezienia

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
akzi

Post autor: akzi »

może zamieście ogłoszenia ze zdjęciem szczurki tam gdzie ja znalazłyście.
szczurki może ktos poszukuje
Obrazek

Za TM : Marysia Tutuś Kleo Gucio
Mała Mi uciekła ... :( Melina ma się dobrze w nowym domku
szaffka

Jak pisałam wyżej plakaty ze zdjęciem (czarno białym ale zawsze) wiszą już w tej okolicy :)
Imbira

Post autor: Imbira »

geez, jak można zgubić szczura ?! :-[
Nasze ogonki : PomyLuna, Elwirka, Lucyna, Stefa, Kryśka, Budda i Ninja.
za TM: Laura ;( dołączyła Melka ;( i Tosia ;(, a teraz Franusia...
Starsza Pani

Post autor: Starsza Pani »

Gdyby były posiadacz był zainteresowany, rozwiesiłby plakaty. Może założyć, że ktoś szczurę wypuścił na "wolność".
Poza tym jak można zweryfikować prawdomówność kogoś kto się zgłosi po szczurę i powie że jego (np terrarysta)? To nie pies który przywita właściciela czy ma tatuaż w uchu ...
Awatar użytkownika
baska85

Post autor: baska85 »

Witam,
mnie również wydaje się to bardzo dziwne, że Szczurcia błąkała sie po ulicy, to nie Pies, który zerwie sie ze smyczy i pobiegnie "w długą". Cud, że przez 3 tygodnie udało jej się przeżyć na "wolności" ... dzielna Mała :)
szaffka

Też tak mówiłam ale obserwując spryt małej i jej pęd do wolności oraz umiejętności otwierania transportera, klatki nr 1 i klatki nr 2 czego nauczyła się w 3 dni to coraz bardziej wierzę w tą wersję. Nie mniej PRAWDZIWEGO właściciela wciąż nie ma. W dodatku doszła do mnie informacja że ktoś pozrywał moje plakaty.. Eh ludzie... ::)
Jutro powieszę nowe plakaty a jak to nic nie pomoże to szczurcia do adopcji trafi. Tymczasem pracujemy nad bardziej proludzkim zachowaniem. Jest już znacznie lepiej. Nie spina się przy dotyku, nie krzyczy przy podnoszeniu :)
nienazwana

Post autor: nienazwana »

Maf z Poznania szuka dziewuszki do adopcji. Moim zdaniem ta ślicznotka zgubiła się "przypadkiem" i "przypadkiem" nikt jej szukać nie będzie >:( . Ale miała szczęście w nieszczęściu!!!!
Awatar użytkownika
akzi

Post autor: akzi »

nie raz zdażały sie na forumucieczki szczurów z domów, poprostu znikały, przez uchylone okno jak u mnie.
Na własnym przykładzie wiem że jest to możliwe
Obrazek

Za TM : Marysia Tutuś Kleo Gucio
Mała Mi uciekła ... :( Melina ma się dobrze w nowym domku
Awatar użytkownika
maf

Post autor: maf »

Cześć! Wczoraj wrzuciłam info, że poszukuję przyjaciółki dla mojej Gryzeldy. Krótko mówiąc, ona też jest szczurkiem po przejściach - jakieś potwory wyprowadziły się z mieszkania i zostawiły wszystkie swoje zwierzaki na pastwę losu! Z tego co obserwuję Gryzelda potrzebuje towarzystwa:) Jeżeli nie znajdziesz właściciela tej ślicznotki to proszę o kontakt 608757342. Chętnie przygarnę maleństwo :P
[*]Gryzelda
[*]Gaja
[*]Ryksa
Awatar użytkownika
maf

Zakochałam się w tej małej! Jest śliczna :*
[*]Gryzelda
[*]Gaja
[*]Ryksa
szaffka

Minęło 10 dni. Dzwonily do mnie 2 osoby - terraryści :( Moje plakaty dwukrotnie zostały zerwane. Także szukanie poprzedniego właściciela porzucam.
W sprawie szczurci pierwsza pisała do mnie Magdonald także będę czekać na jej ostateczną decyzję. Jeśli się nie zdecyduję to wtedy Maf chętnie skontaktuję się z Tobą i umówimy się na wizytę przedadopcyjną :)

A tymczasem... Młoda już nie gryzie i nie krzyczy przy braniu na rękę choć nadal woli tego unikać. Jest jeszcze dużo domowych dźwięków do których musi się przyzwyczaić ale robi duże postępy. Obserwuje moje dziewczyny i uczy się od nich że nie ma się czym za bardzo przejmować. Przedwczoraj pierwszy raz wzięła ode mnie pokarm z ręki. Nadal ma kłopoty z trafianiem w pokarm omijając jednocześnie paluchy :D
Trzeba też uważać gdy jest gdzieś wysoko np. na stole czy jakimś wyższym fotelu, bo przestraszona biegnie przed siebie na oślep i nawet nie patrzy że stół się kończy albo że jest jakaś przeszkoda ::)
Fizycznie poza brakiem części paluszka wszystko jest w normie.
Awatar użytkownika
maf

Boże, mam nadzieję, że trafi do mnie! :*:*:* Jak maniak przeglądam jej zdjęcia!!! Jest taka śliczna! W takim razie już poszukuję większej klatki!!! Dobrze, że uszyłam duże dwuszczurze hamaki :D Czekam na kontakt :D:D:D
[*]Gryzelda
[*]Gaja
[*]Ryksa
Awatar użytkownika
Magdonald

Post autor: Magdonald »

Maf, oddaję Ci pierwszeństwo wyboru ;) Ja mam 4 baby, nic im się nie stanie od braku dodatkowego towarzystwa. Poza tym ja tylko zaoferowałam małej DT, z możliwością przejścia na DS, ale to w razie nieznalezienia jej innego, dobrego domku. Skoro się zgłaszasz, do tego masz obecnie samotną szczurkę, bierz małą do siebie, będzie im raźniej ;)
Moje dziewczęta:
Obrazek
Zapraszamy na nasz bazarek :)
Zablokowany

Wróć do „Archiwum Adopcji i Narodzin”