Oddam samca husky Kraków
Moderator: Junior Moderator
Oddam samca husky Kraków
Witajcie! Mam do oddania szczurka urodzonego 04.01.2012 husky. Powód: niedawno zmarł jego współlokator, a nie chcę żeby był samotny, ja już nie mam tak dużo czasu jak kiedyś na hodowlę tych megasympatycznych gryzoni. Niewykastrowany. Zainteresowanym wyślę zdjęcia po zawiadomieniu o nich mailem:)
- sciurus vulgaris
Re: Oddam samca husky Kraków
Szczurek jest u Ciebie ponad rok, stracił przyjaciela, na pewno chcesz fundować mu jeszcze zmianę właściciela? Przemyśl to jeszcze.
A póki co napisz coś więcej o swoim maluchu, szukam kolegi dla swojego rocznego Leniwca, ale charakter musi być odpowiedni..
Jak dogadywał się z poprzednim kolegą? Kto w klatce dominował? Czy szczurek przechodził choroby? Może jakieś zdjęcia?
A póki co napisz coś więcej o swoim maluchu, szukam kolegi dla swojego rocznego Leniwca, ale charakter musi być odpowiedni..
Jak dogadywał się z poprzednim kolegą? Kto w klatce dominował? Czy szczurek przechodził choroby? Może jakieś zdjęcia?
- sciurus vulgaris
Ok, nie doczytałam, że zdjęcia na maila. Wysyłam więc wiadomośc ponawiając wszystkie pytania, jak dowiem się czegoś konkretniej to dam znać. :-)
Hejopajong88 pisze:Witajcie! Mam do oddania szczurka urodzonego 04.01.2012 husky. Powód: niedawno zmarł jego współlokator, a nie chcę żeby był samotny, ja już nie mam tak dużo czasu jak kiedyś na hodowlę tych megasympatycznych gryzoni. Niewykastrowany. Zainteresowanym wyślę zdjęcia po zawiadomieniu o nich mailem:)

pozdrawiamy
- sciurus vulgaris
Słuchajcie, dostałam odpowiedź od właściciela. Streszczę wiadomość wybierając najważniejsze informacje (choć i tak jeszcze niepełne).
Z opisu właściciela wynika, że szczurek jest towarzyski i przepada za innymi przedstawicielami swojego gatunku. Ostatnimi czasy posmutniał, ale chyba wszyscy doskonale go rozumiemy, stracił towarzysza. Jest żywy i ciekawski, szczurek-podróżnik, lubi zwiedzać i wtykać nosek w nieznane zakamarki. Lubi też zabawy z innymi ogonkami. Nie przebywał żadnych chorób.
Jeśli chodzi o zdjęcia to (nie dam sobie ręki uciąć, bo domowe światło odbiera sporo walorów) szczurek ma przepiękną maść. Jaśniutko-srebrny husky, tak mi to wygląda. Z przewagą bieli, czarne oczęta. Przepiękny!
pajong88, jeśli jesteś z Krakowa i odpowiada Ci charakterem (oczywiście i tak polecam kontakt z właścicielem, na pewno może o nim powiedzieć jeszcze duuuużo więcej) to zostawiam Go dla Ciebie. Poszukam czegoś bliżej, to duża odległość od Radomska czy Łodzi, niepotrzebny stresik.
Z opisu właściciela wynika, że szczurek jest towarzyski i przepada za innymi przedstawicielami swojego gatunku. Ostatnimi czasy posmutniał, ale chyba wszyscy doskonale go rozumiemy, stracił towarzysza. Jest żywy i ciekawski, szczurek-podróżnik, lubi zwiedzać i wtykać nosek w nieznane zakamarki. Lubi też zabawy z innymi ogonkami. Nie przebywał żadnych chorób.
Jeśli chodzi o zdjęcia to (nie dam sobie ręki uciąć, bo domowe światło odbiera sporo walorów) szczurek ma przepiękną maść. Jaśniutko-srebrny husky, tak mi to wygląda. Z przewagą bieli, czarne oczęta. Przepiękny!
pajong88, jeśli jesteś z Krakowa i odpowiada Ci charakterem (oczywiście i tak polecam kontakt z właścicielem, na pewno może o nim powiedzieć jeszcze duuuużo więcej) to zostawiam Go dla Ciebie. Poszukam czegoś bliżej, to duża odległość od Radomska czy Łodzi, niepotrzebny stresik.
- sciurus vulgaris
OCZYWIŚCIE POMYLIŁAM NICKI, PAJONG88 TO WŁAŚCICIEL, RITCZIS, OGONA ZOSTAWIAM TOBIE JEŚLI TYLKO MIESZKASZ CIUT BLIŻEJ KRAKOWA.
Słońce ja jestem z Gdańska to jest 2 razy dalej..sciurus vulgaris pisze:OCZYWIŚCIE POMYLIŁAM NICKI, PAJONG88 TO WŁAŚCICIEL, RITCZIS, OGONA ZOSTAWIAM TOBIE JEŚLI TYLKO MIESZKASZ CIUT BLIŻEJ KRAKOWA.

Dajcie znać co i jak. To są ważne decyzje i trzeba je dobrze przemyśleć

pozdrawiam

- madziastan
- Numer GG: 8345513
- Kontakt:
Transport to nie przeszkoda, zwierzakom nic nie zrobi, zwykle szczurki przysypiają podróż
Aha ritczis, jak chcesz dziewczynke to wykastruj samca 

Może kiedyś...
Za TM: Mamusia, Córeczka, Robin, Miodynka, Majtki, Milky, Elenka, Lucynka, Mary, Szarik, Gryzia,Jamajka, Shelter, Mała (Gifa), Henio, Kropuś
Za TM: Mamusia, Córeczka, Robin, Miodynka, Majtki, Milky, Elenka, Lucynka, Mary, Szarik, Gryzia,Jamajka, Shelter, Mała (Gifa), Henio, Kropuś
Madziastan mój chłopiec nie jest już młody, a jak zapewne wiesz z kastracją wiąże się pewne ryzyko, którego się nie podejmę, ponieważ za bardzo go kocham. Co do transportu to raczej masz rację, bo przeważnie szczurki spokojnie sobie leżą w transporterku
ale też nie koniecznie wszystkie zachowują spokój, tym bardziej, że będą czuły, że jadą z obcą osobą..
Te wszystkie decyzje o przygarnięciu szczurka nie są wcale takie proste

Te wszystkie decyzje o przygarnięciu szczurka nie są wcale takie proste

- madziastan
- Numer GG: 8345513
- Kontakt:
Rozumiem, z tego co wiem, kastracja samca jest mniej inwazyjna niż sterylizacja samic. Ponadto kastrować nawet można 2 latka
Rozumiem Twoją obawę, sterylizacja samiczki nie jest złym pomysłem - mniejsza ryzyko wystąpienia guzów itd. Ogólnie każdy zabieg pod narkozą/wziewką jest bardzo ryzykowny... Ja mieszkam w Łodzi a szczurki miałam/mam z Jastrzębia Zdroju, Zielonej Góry, Warszawy, Białegostoku i z Wrocławia
Ale to nie na ten temat.
Kto bierze husky??

Kto bierze husky??

Może kiedyś...
Tak tak, mój miał kastrację z powodu niebanalnego mając 2 latka i resztę życia przeżył spokojniejmadziastan pisze:Rozumiem, z tego co wiem, kastracja samca jest mniej inwazyjna niż sterylizacja samic. Ponadto kastrować nawet można 2 latkaRozumiem Twoją obawę, sterylizacja samiczki nie jest złym pomysłem - mniejsza ryzyko wystąpienia guzów itd. Ogólnie każdy zabieg pod narkozą/wziewką jest bardzo ryzykowny... Ja mieszkam w Łodzi a szczurki miałam/mam z Jastrzębia Zdroju, Zielonej Góry, Warszawy, Białegostoku i z Wrocławia
Ale to nie na ten temat.
Kto bierze husky??

czy właściciel mógłby wstawić jakieś fotki?

- sciurus vulgaris
Nie wiem czy właściciel odwiedza forum, pewnie dlatego prosił o kontakt mailowy. Dostałam kilka fotek, myślicie że mogę je tu wkleić? Uprzedzam, że nie mam zgody właściciela szczurka...
jeśli nie masz zgody to może lepiej nie
już napisałam maila i poczekam na odp
aż tak mi się nie spieszy.
pozderki dla Was miłośnicy ogonków

pozderki dla Was miłośnicy ogonków

Czy to jeszcze aktualne? Ja jestem z Krk, i szukam towarzysza dla Julka.
- sciurus vulgaris
Jak jesteś z Krakowa to pisz do właściciela szybko! :-)