Oddam 2 szczurki + klatke. [Tarnobrzeg]

Archiwalne adopcje (udane i nieudane) i archiwalne narodziny

Moderator: Junior Moderator

ashaneen

Oddam 2 szczurki + klatke. [Tarnobrzeg]

Post autor: ashaneen »

Ze względu na to, że w niedługim czasie nie będę w stanie zajmować sie szczurkami, a nie mam z kim ich zostawić, oddam TYLKO w dobre ręce, z klatką i zawartością. Są to 2 samiczki jedna ma około rok i miesiąc, może 2, druga jest kilka miesięcy starsza, może ze 3. Szczurki były zakupione ze sklepu zoologicznego, nigdy nie borykały się z żadnymi problemami zdrowotnymi, wyjątkowo łagodne, wsadzając palca w klatke nie istnieje możliwość inna poza ewentualnym ulizaniem palca. Zrobiłem zdjęcia tylko jednego szczurka, drugi odsypiał, jednakże są bardzo bardzo podobne a różnią się chyba tylko małą plamką na jednym z boków.

Jestem z Tarnobrzega, gdyby nie było daleko mogę samemu przywieźć o ile będą pokryte koszty transportu,gdyż na dobrobyt się ostatnio nie mam okazji skarżyć, niestety :)

Zależy mi tylko i wyłącznie na znalezienie dla nich szcześliwego domu. Więcej fotek mogę wrzucić na prośbę.

Speedy share : http://speedy.sh/9K3c7/Nowy-folder-3.rar
IHime

Re: Oddam 2 szczurki + klatke. [Tarnobrzeg]

Post autor: IHime »

Bump.
ashaneen

BUMP!
Awatar użytkownika
ritczis

Post autor: ritczis »

Heyo :) proszę o więcej fotek i mam dość istotne dla mnie pytanie: czy dziewczynki były sterylizowane? Nie planuję żadnego rozrodu, szukam jedynie towarzyszek dla mojego dzikusa Mariuszka, który ma około rok i 2 msc podobnie jak Twoje :)
pozdrawiam :D
ashaneen

Niestety nie były, jeśli mimo to jesteś zainteresowany daj znać wrzuce zdjęcia : )
Awatar użytkownika
ritczis

ashaneen pisze:Niestety nie były, jeśli mimo to jesteś zainteresowany daj znać wrzucę zdjęcia : )
Niestety, bez sterylizacji nie ma opcji żebym mogła ja przygarnąć :( ale powrzucaj fotki, może się zakocham :D albo ktoś inny :) heh
Starsza Pani

Post autor: Starsza Pani »

ritczis pisze:
ashaneen pisze:Niestety nie były, jeśli mimo to jesteś zainteresowany daj znać wrzucę zdjęcia : )
Niestety, bez sterylizacji nie ma opcji żebym mogła ja przygarnąć :( ale powrzucaj fotki, może się zakocham :D albo ktoś inny :) heh
ritczis, fotki są. A panny zawsze możesz wysterylizować.
Awatar użytkownika
ritczis

Starsza Pani ,ashaneen napisał sam że mam dać znać to powrzuca fotki, więc napisałam żeby to zrobił, mając na myśli więcej zdjęć, poza tym w pierwszym poście pisał: "Zrobiłem zdjęcia tylko jednego szczurka, drugi odsypiał, jednakże są bardzo bardzo podobne a różnią się chyba tylko małą plamką na jednym z boków." , dlatego też proszę o więcej zdjęć obydwóch dziewcząt ;)

Jeśli chodzi o sterylkę, to jak wiesz zapewne im starszy szczur tym większe ryzyko, którego chce uniknąć.
Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
ritczis

ale strasznie małe literki wyszły :P przepraszam
Awatar użytkownika
madziastan
Numer GG: 8345513
Kontakt:

Post autor: madziastan »

Szczurzyce nie są aż takie stare :) Młode są :)
Może kiedyś...
Za TM: Mamusia, Córeczka, Robin, Miodynka, Majtki, Milky, Elenka, Lucynka, Mary, Szarik, Gryzia,Jamajka, Shelter, Mała (Gifa), Henio, Kropuś
Starsza Pani

Post autor: Starsza Pani »

ritczis pisze:Starsza Pani ,ashaneen napisał sam że mam dać znać to powrzuca fotki, więc napisałam żeby to zrobił, mając na myśli więcej zdjęć, poza tym w pierwszym poście pisał: "Zrobiłem zdjęcia tylko jednego szczurka, drugi odsypiał, jednakże są bardzo bardzo podobne a różnią się chyba tylko małą plamką na jednym z boków." , dlatego też proszę o więcej zdjęć obydwóch dziewcząt ;)

Jeśli chodzi o sterylkę, to jak wiesz zapewne im starszy szczur tym większe ryzyko, którego chce uniknąć.
Pozdrawiam :)

Kaptur to kaptur, wiadomo że śliczny ;D .
Nie wiem, jakie masz doświadczenie ze sterylkami, ale ja wszystkie moje samice sterylizuję. A adoptuję szczury starsze czyli rok i więcej.
Jeśli szczura ma zdrowe serce (a w tym wieku zazwyczaj ma) i sterylkę robi na wziewie dobry wet, nie ma ryzyka. Kilkanaście moich samic miało sterylki, kilkadziesiąt sterylizowanych znam (część z innych miast mieszkało u mnie na czas sterylki) . Przeżyły wszystkie, nawet takie blisko 2-letnie.
Gdybyś się zdecydowała na panny, chętnie wezmę je na DT na czas operacji i kontroli (czyli około 1 tydzień). Z odbiorem z dworca, dowozem do weta itd. Nawet pomogę transport dla nich załatwić :P .
ODPOWIEDZ

Wróć do „Archiwum Adopcji i Narodzin”