w ogóle jajka podobno są super dobre i bardzo wartościowe. wydaje mi się, że lepiej już dawać to nieszczęsne jajko szczurowi raz na jakiś czas niż inne obrzydlistwa.

Moderator: Junior Moderator

Czy to aby na pewno zdrowe? Bo wiem, że słonecznik jest tłusty i zastanawiam sie, czy może im ograniczać. Dawać w małych ilościach co parę dni czy mogą jeść tyle, ile zechcą?
  Czy to aby na pewno zdrowe? Bo wiem, że słonecznik jest tłusty i zastanawiam sie, czy może im ograniczać. Dawać w małych ilościach co parę dni czy mogą jeść tyle, ile zechcą?

Olej słonecznikowy jest zdrowy, ale w odpowiednich ilościach.
 Olej słonecznikowy jest zdrowy, ale w odpowiednich ilościach.  

Całkowicie się zgadzam, samce mają chyba to do siebie że chwile pochodzą, zjedzą i... SPAĆZ tym ruchem to czasem łatwo powiedzieć, u mnie klatka czasem na oścież otwarta, a panowie śpią jak zarżnięci. Nawet po wyciągnięciu poganiają się chwilę z uprzejmości, a potem patrzą, jak tu dać dyla do klatki i dalej spać
 U mnie Rico na sam widok sznureczka dostaje małpiego rozumu, więc łakocie są zbędne
 U mnie Rico na sam widok sznureczka dostaje małpiego rozumu, więc łakocie są zbędne 

Po prostu. One bardzo dobrze wyczuwają nasze nastroje i dość dobrze uczą się, że dane zachowanie powoduje, że ulegamy. Zresztą, myślę że podobnie jest z innymi zwierzętami.
 Po prostu. One bardzo dobrze wyczuwają nasze nastroje i dość dobrze uczą się, że dane zachowanie powoduje, że ulegamy. Zresztą, myślę że podobnie jest z innymi zwierzętami.