Kupię dwie dziewuszki dumbo Zelona Góra

Archiwalne adopcje (udane i nieudane) i archiwalne narodziny

Moderator: Junior Moderator

kawe_prosze

Kupię dwie dziewuszki dumbo Zelona Góra

Post autor: kawe_prosze »

Marzy mi się taki zestaw:
1 dziewuszka - dumbo self russian blue
2 dziewuszka - dumbo self white black-eyed, lub standard white black-eyed

Zdecydowanie kupię, na terenie Zielonej Góry i bliskich okolic
Awatar użytkownika
noovaa
Numer GG: 8639358

Re: Kupię dwie dziewuszki dumbo Zelona Góra

Post autor: noovaa »

Tu nie sprzedajemy szczurów, do adopcji bywają różne, ale raczej nie na zawołanie... Na mioty w SHSR trzeba się wcześniej zapisać i również nie ma gwarancji że się dostanie dokładnie zamówioną odmianę.

Po za rym rozmnażanie odmiany Black-Eyed White jest ryzykowne, łatwo o megacolon i zdaje mi się że żadna szanująca się hodowla nie rozmnaża tej odmiany.
Obrazek
Szczurza rodzinka: * Lili * Kropka * Zmyłka * Wypierd *
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
kawe_prosze

Aaa rozumiem. Dziękuję za informację. Po prostu tak bardzo chciałabym nabyć takie szczurki, że jestem gotowa za nie zapłacić :-) Proszę mnie zatem poinformować, gdzie mogę nabyć bezpiecznie szczurki dumbo, na co mam zwrócić uwagę u osoby sprzedającej.
IHime

Post autor: IHime »

Kupić bezpiecznie można wyłącznie z zarejestrowanych hodowli, a u nich trzeba się zapisać, zanim maluszki pojawią się na świecie. Wszelkie pseudohodowle wystawiające szczurki na aukcjach żerują na krzywdzie zwierząt i oferują taką loterię genową, że lepiej za to nie płacić. Masz jeszcze do wyboru adopcję - na wymarzonego szczurka trzeba czasem poczekać, polować, ale jak się człowiek postara, może go mieć z dostawą do domu za darmo.
Prawdziwego BEW nigdy w Polsce nie widziałam, ta odmiana jest trudna w hodowli, obciążona chorobami genetycznymi. Jak się ma szczęście, to dorosły, wybielały husky może udawać BEW.
Życzę podejmowania przemyślanych decyzji i powodzenia w szukaniu ogonków!
kawe_prosze

Bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź :-) Pozdrawiam
Zablokowany

Wróć do „Archiwum Adopcji i Narodzin”