2. Płeć szczurów: męska
3. Wiek szczurów: nieznany, ok. roku lub nieco mniej
4. Miasto: Gdańsk
5. Możliwość transportu przez właściciela do innych miast: po dogadaniu możliwość transportu na terenie całej Polski
6. Choroby, które szczury przechodzą/przechodziły: szczuraki przeszły zapalenie oskrzeli/płuc, właśnie skończyły przyjmować antybiotyk, są już zdrowe. W tym tygodniu dla pewności odbędzie się kontrola weterynaryjna.
7. Charakter, usposobienie szczurów: czarny samczyk jest odważny i dominujący, biały uległy i nieco nieśmiały.
8. Stosunek szczurów do człowieka: przyjazny, czarny samczyk jest bardzo odważny, uwielbia wychodzić z klatki, daje się brać na ręce. Biały nieco się spina przy podnoszeniu, potrzebuje zachęcania do wyjścia, ale też jest dość proludzki.
9. Stosunek do innych szczurów: czarny dominuje, jest dość "testosteronowy", bo denerwuje się u mnie i puszy na zapach samiczek, ale nie wykazuje agresji w stosunku do człowieka. Trochę się już uspokoił, chyba dojrzewanie mu przechodzi

10. (Jeśli szczury są starsze) Powód oddania: Szczurki przebywają u mnie na DT po odebraniu od poprzedniego właściciela, powodem oddania były rzekomo narodziny dziecka, warunki w poprzednim domu pozostawiały nieco do życzenia.
14. Czy szczury są do oddania razem, czy mogą być rozdzielone: Najlepiej byłoby, gdyby trafiły do nowego domu razem.
15. Wymagania wobec przyszłego właściciela: Standardowe - czyli dobre warunki klatkowe, odpowiednie żywienie i opieka, umowa adopcyjna.
16. Zdjęcia szczurów: Dodam niedługo - obaj chłopcy są standardowouszni, standardowosierstni, jeden to czarny berkshire, drugi wyjaśniały black husky.
17. Kontakt: PW na forum
18. Kilka słów o szczurze: Na życzenie przyszłego właściciela chłopcy mogą zostać u mnie wykastrowani