Paint it Black

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
saszenka

Re: Paint it Black

Post autor: saszenka »

IHime pisze:Octeniseptem spokojnie można przemywać rany pooperacyjne, otwarte, itd., tylko nie bardzo nadaje się do zlizywania.
taaaa? powiedz to mojej Gabie ::) Wszystko nadaje się do zlizywania...
saszenka
Stado: Turkuć, Podjadek, Pafnucy, Milord, Gimel

Na tymczasie: cała wataha
Awatar użytkownika
Arau

Post autor: Arau »

Niestety dzisiaj weszła nam ropa... Nie dużo na szczęście, ale pobiegliśmy do weterynarza. Mamy dodatkowo odkażać (zaopatrzyłam się od razu w Octenisept) i wpuszczać Anigran. Poza tym wygląda dobrze, znacznie się zmniejszyło, chociaż została jeszcze kieszeń w którą muszę wpuszczać lek (to będzie trudne... Ale skoro umiem już robić zastrzyki w biegu to czemu nie ::) )
Obrazek
Zaraza, Szuriken, Kaszmir
[klik!]

Za tęczowym mostem...
Alucard, Belzebub, Zenek, Bazyl, Edgar, Arrow, Krecik, Afera, Wichura. Tęsknię za Wami...
saszenka

Post autor: saszenka »

Wpisz sobie koniecznie nowe umiejętności do cv :P w rubryce inne: umiem robić zastrzyk w locie ;D nigdy nie wiadomo, co na kim zrobi wrażenie :P

Precz z ropą, niech szybko idzie sobie daleko a zad alkowy na powrót stanie się gładki i jednolity - kieszenie szczurom niepotrzebne! :-*
saszenka
Stado: Turkuć, Podjadek, Pafnucy, Milord, Gimel

Na tymczasie: cała wataha
IHime

Post autor: IHime »

saszenka pisze:Wpisz sobie koniecznie nowe umiejętności do cv :P w rubryce inne: umiem robić zastrzyk w locie
...pacjentowi, który waży pół kilo, ma paszczę uzbrojoną w cążki do metalu, dwadzieścia osiem wierzgających łap zakończonych szpileczkami pazurów i własne poglądy na temat wkłuwania czegokolwiek w kogokolwiek.

Ropnie - akysz!
Awatar użytkownika
gosja1

Post autor: gosja1 »

IHime pisze:
saszenka pisze:Wpisz sobie koniecznie nowe umiejętności do cv :P w rubryce inne: umiem robić zastrzyk w locie
...pacjentowi, który waży pół kilo, ma paszczę uzbrojoną w cążki do metalu, dwadzieścia osiem wierzgających łap zakończonych szpileczkami pazurów i własne poglądy na temat wkłuwania czegokolwiek w kogokolwiek.
;D ;D ;D ;D ;D ;D
Trzeba dodać, że pacjent jeszcze robi się śliski jak ryba, na zawołanie.

Mam nadzieję, że ropa zniknie szybko i będzie wszystko dobrze. Rzeczywiście szczurom kieszenie niepotrzebne. Wystarczy im paszcza chętna do zbierania skarbów :P
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 00#p982390
-------------------------------------------------------------
Kubuś [*], Kacperek [*], Boguś[*], Marcelek[*]
Awatar użytkownika
Arau

No proszę, żeby człowieki się tak szybko goiły... Lek do kieszeni wpuściłam raz, dwie godziny później już się nie dało - zasklepiła się. Regularnie przemywanie (dołączyłam wodę utlenioną, Alek nie zwrócił uwagi na pieczenie) + Anigran i dzisiaj mamy regularny, suchy strup. Jeśli tak zostanie, to jutro/pojutrze, pozwolę mu wyjść na pierwszy od 10 dni wybieg :)

Alek na dźwięk otwieranek klatki zwiewa momentalnie do tunelu, zakopuje się i udaje, że go nie ma >.>
Obrazek
[klik!]

Za tęczowym mostem...
Alucard, Belzebub, Zenek, Bazyl, Edgar, Arrow, Krecik, Afera, Wichura. Tęsknię za Wami...
Awatar użytkownika
Arau

Dzisiaj szczury dostały zezwolenie na pierwszy od 10 dni wybieg ;) Nistety gniję w pracy, więc nie będę świadkiem tej wiekopomnej chwili, ale kazałam TŻ nakręcić filmik :P
Bubuś mnie przeraża. 10 dni bez ruchu i wygląda jak świnka morska. Z naciskiem na świnka. Jak można się tak spaść w DZIESIĘĆ dni?! Jak ważył 600g to teraz mu chyba bliżej do 700. Nie zważę, bo igła wagi się już dawno robi pełny obrót. Kupię mu kołowrotek. Napędzany wiertarką. Z funkcją odwrotnych obrotów, będziemy dodatkowo ćwiczyć zwroty z biegu >:D
Alek chudy jak zwykle. A podobno bliźniacy... Przemianę materii każde odziedziczyło po innym rodzicu chyba :P
Mamy ślicznego strupka (znaczy mieliśmy, bo sobie zerwałem, a co!) po ropie ani śladu, cała wielka dziura ma jakieś 4mm, zaklajstrowana pierwszorzędnie, za chwilę nie będzie śladu :) Jutro jeszcze kontrola, ale jak sądzę - ostatnia!
Obrazek
[klik!]

Za tęczowym mostem...
Awatar użytkownika
gosja1

Świetne wieści! :)
Chciałabym tak szybko się goić jak szczur :P
Moi panowie teraz się mniej ruszają, bo gorąco i też widzę szybki wzrost dupek. Ale teraz skoro Aleczek już uwolniony to pewnie spali zaraz ;)
valhalla

Post autor: valhalla »

Bubuś pewnie dogadałby się z moim Węglem - obaj chyba lubią dobrze zjeść i mają niechęć do ruszenia tłustej dupki ;)

Fajnie, że Alek się tak dobrze goi :)
Rozpieszczury: pomknęły wszystkie...
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
Awatar użytkownika
Arau

Hm... chłopcy dzisiaj zważeni - Alek 550 Bubuś 600 - czyli bez zmian. A byłam święcie przekonana, że Alek schudł, a Bubuś przytył... Nie mogę wierzyć swoim osądom :)
Ostatnia wizyta i wymizianie przez wetkę z życzeniem nie pojawiania się w najbliższym czasie :) Śliczny strupek, ranka malutka, lada dzień się zamknie i zapomnimy o sprawie. Alek robił furorę dzisiaj, bo wyszedł z transportera w poczekalni, to wzięłam go na ramię i spacerowaliśmy tak po dworze ;) Ja w zwiewnej sukience, blond czupryna powiewa na wietrze, a na ramieniu - wielki, tłusty, obrzydliwy ściur ^^
No i oficjalnie - JESTEŚMY ZDROWI!
Obrazek
[klik!]

Za tęczowym mostem...
Awatar użytkownika
gosja1

Hahaha, musiałaś świetnie wyglądać z takim szczurzyskiem na ramieniu. Moi chłopcy mają podobną masę, więc łatwo mi to sobie wyobrażać :)
Dla mnie zawsze jest zaskakujące, jaką furorę robią szczury. Poszłam raz z moimi na bazarek, bo akurat spacerem wracałam od weta, a był cudowny ciepły dzień. Wszyscy oczywiście zaglądają, ale na hasło szczur często pojawia się takie zainteresowanie pomieszane z dużym zaskoczeniem. Jakby takie dbanie o szczura było dziwne nieco :P
Awatar użytkownika
Arau

18.06 - Dzisiaj mija dokładnie rok odkąd chłopcy są ze mną :)
Obrazek
[klik!]

Za tęczowym mostem...
valhalla

Arau, i oby kolejny rok albo dwa były przed Wami :) Kochasz te diabły i to widać, mają u Ciebie jak w puchu i oby mieli tak dalej (w co nie wątpię)!
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
Awatar użytkownika
Arau

Mały bilans:

Straty:
- kanapa dogorywa: wywalony materac, pogryziona tapicerka, zjedzone dwie narzuty,
- kabel od podkładki chłodzącej do laptopa zjedzony,
- laptop - przez przegryziony kabel ładowarki zrobiło się zwarcie które stopiło styki,
- dwie koszulki i spodnie lubego,
- dwie klawiatury,
- myszka,
- ładowarka od starej komórki.
(nie liczę wszystkich zjedzonych mebelków ;)

Zdrowie:
- rozcięta warga Bubusia,
- rozcięta skóra na brzuchu u Alka i postrzępione ucho,
- ropień- Bubuś
- włókniak na Alku + wyjęcie szwów.

Zdrowie.. nasze:
- dwie sznyty na nadgarstkach,
- jeden rozcięty palec,
- dwie nieprzespane noce.

Waga:
- Bubuś z 560 na 600g
- Alek z 514 na 550g

Radości:
- niezliczone.

Kocham te Diabły moje... są niesamowicie socjalne, lgnące do człowieka i bardzo związane ze sobą. Życzę im przede wszystkim zdrowia, bo tego im dać nie mogę. Wszystko inne staram się im zapewnić, a sił i cierpliwości do nich mi nie braknie :)
Obrazek
[klik!]

Za tęczowym mostem...
valhalla

Jeśli chodzi o Wasze zdrowie, to i tak niewiele nieprzespanych nocy i dziabów ;)
Chociaż może jak na 2 szczury to wiele.

Fajne Ci się trafiły szczury :) I szczurom fajnie też się trafiło ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”