[Poznań] Oddam 5 dziewczyn z klatką i akcesoriami.

Archiwalne adopcje (udane i nieudane) i archiwalne narodziny

Moderator: Junior Moderator

nienormalna

[Poznań] Oddam 5 dziewczyn z klatką i akcesoriami.

Post autor: nienormalna »

1. Liczba szczurów do oddania: 5

2. Płeć szczurów: Samiczki.

3. Wiek szczurów: ponad rok (?)

4. Miasto: 20 km od Poznania

5. Możliwość transportu przez właściciela do innych miast: Nie dysponuję transportem..

6. Choroby, które szczury przechodzą/przechodziły: zdrowe skurczybyki :)

7. Charakter, usposobienie szczurów: Wacik- spokojna obserwatorka, leniuch przesiadujący w kryjówkach. Siwa- najdziksza ze wszystkich dziewczyn, tzn nigdy nie ma ochoty na głaskanie i rzadko wychodzi z klatki. Płotka- bardzo wyważona, taki spokojny szczurek. Kamyk- nieśmiały eksplorator. Skunks- najchętniej zamieszkałaby poza klatką, bardzo bardzo ciekawa świata i ruchliwa.

8. Stosunek szczurów do człowieka: Są oswojone, nie gryzą (wyjątkiem jest sytuacja, kiedy ktoś wpycha pojedyncze palce między pręty klatki). Na głaskanie muszą mieć nastrój, najłatwiej nań trafić kiedy są zaspane

9. Stosunek do innych szczurów: Wiem, że między sobą się dogadują. Czasem urządzają sobie małe zapasy ale obywa się bez krwi.

10. (Jeśli szczury są starsze) Powód oddania: Szczurki dostałam na przechowanie. Na miesiąc. Pół roku temu. Kontakt z poprzednim ‘właścicielem’ się urwał, a ja dłużej już nie mogę się opiekować dziewczynami. Za tydzień wyjeżdżam na 3 miesiące, a po powrocie zmieniają mi się warunki zamieszkania- nie ma szans na trzymanie tam szczurów.

13. Dodatkowe akcesoria do oddania razem ze szczurami: klatka + kołowrotek + poidełko.

14. Czy szczury są do oddania razem, czy mogą być rozdzielone: Jest ich pięć. Już od jakiegoś czasu trzymają się razem i wydaje mi się, że pozbawienie ich wzajemnego towarzystwa byłoby czymś okrutnym. Jednak podział 2:3 byłby możliwy (tak myślę).

15. Wymagania wobec przyszłego właściciela: Odpowiedź na ogłoszenie, odbiór osobisty szczurków. Niestety nie mam samochodu i nie mam też transportera.

16. Zdjęcia szczurów: Płotka i Kamyk- obie są płowo czarne z lekką rudością która pojawiła się z czasem. Kamyk ma na piersi białą plamkę, Płotka ma biały brzuch.
http://imageshack.us/photo/my-images/543/757c.jpg/

17. Kontakt: jedrzejewska.dagmara@gmail.com

18. Kilka słów o szczurze: Szczurki są bardzo spokojne i mało absorbujące- często (jak np. teraz) klatka stoi otwarta a te leniuchy śpią.
Awatar użytkownika
missia
Kontakt:

Re: [Poznań] Oddam 5 dziewczyn z klatką i akcesoriami.

Post autor: missia »

Jakie śliczne!!! Myśle że szybko znajdą dom. ;) A dokładnie z kąd jesteś?
Ze mną; szczurki Tajga i Tatjana, pies Moli---> nasz wątek http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=40655
Za tęczowym mostem; chomiki Jumi i Hubert [*]
nienormalna

Biskupice Wielkopolskie, o rzut kamieniem od Poznania ;) Na 90 % mój chłopak załatwił dziewczynom u koleżanki DT na czas wakacji więc myślę, że w ciągu tych trzech miesięcy ktoś się zgłosi :)
nienormalna

Temat do zamknięcia, dziewczyny w nowym domu :)
Zablokowany

Wróć do „Archiwum Adopcji i Narodzin”