Szary i Rudy :D
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: Szary i Rudy :D
baaardzo współczujemy!
ale nie daj się, tak bywa. teraz jest mu na pewno dobrze.
ale nie daj się, tak bywa. teraz jest mu na pewno dobrze.
Psychopatka Korba, ciepła klucha Pianka, żywe srebro Dziurka, łysa Jagoda, maleńka Gumka i oszołom Śrubka
za TM Gumka i Mysza
(mamy też swój wątek:
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=40116)
za TM Gumka i Mysza
(mamy też swój wątek:
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=40116)
-
- Numer GG: 13432497
Tym się pocieszam...
Mam do Was pytanie, Kochani - co najlepiej zrobić z jego małym ciałkiem? Mieszkam w bloku, więc ogródek odpada, a czytałam, że zakopywanie gdzieś w parku/lasku jest nielegalne i można nieźle zabulić, jak ktoś podkabluje... w moim rodzinnym mieście nie ma z tym problemów, wielu ludzi chowa swoje zwierzaczki w lesie, ale tutaj, w Warszawie? Może mi ktoś coś zaproponować? Bardzo proszę...
Mam do Was pytanie, Kochani - co najlepiej zrobić z jego małym ciałkiem? Mieszkam w bloku, więc ogródek odpada, a czytałam, że zakopywanie gdzieś w parku/lasku jest nielegalne i można nieźle zabulić, jak ktoś podkabluje... w moim rodzinnym mieście nie ma z tym problemów, wielu ludzi chowa swoje zwierzaczki w lesie, ale tutaj, w Warszawie? Może mi ktoś coś zaproponować? Bardzo proszę...
...المحبة لا تأخذ الا من ذاتها
-
Szczurcio został oddany do Hematowetu...dr Papis (nie miałam z nim wcześniej do czynienia, jako że na szczurkach się raczej nie zna) był chyba dzisiaj idealnym człowiekiem na idealnym miejscu. Miał taki mega współczujący ton głosu i w ogóle... z jednej strony to pomogło, z drugiej w zasadzie doprowadziło mnie prawie do łez...
Rudy jest bardzo samotny, naprawdę to widać...tęskni za kolegą
"Zarezerwowałam" mu szczurcia wystawionego na allegro, ale odebrać go mogę dopiero w niedzielę. Martwię się, że tak długo będzie sam... ma nas, ale to nie to samo :/
Rudy jest bardzo samotny, naprawdę to widać...tęskni za kolegą

-
Rudy od dziś ma nowego kolegę!
Jeszcze się co prawda nie spotkali, ale powoli poznają swoje zapachy (wg rad z forum przesypałam po garstce ściółki z jednej klatki do drugiej i odwrotnie).
Więc...dołączył dziś do nas Mały
W porównaniu z naszym Rudym potworkiem jest naprawdę mały, przynajmniej na razie (ma 4 miesiące).
Postaram się wkrótce wstawić jakąś fotkę
Trzymajcie kciuki za nadchodzące łączenie!

Więc...dołączył dziś do nas Mały

Postaram się wkrótce wstawić jakąś fotkę

Trzymam kciuki
Fajnie, że Rudziutki będzie miał nowego kumpla 
Możesz też zamiast targać ściółki, wymienić im szmatki po prostu
Czekam na foto malucha

Możesz też zamiast targać ściółki, wymienić im szmatki po prostu

Czekam na foto malucha

http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=38243
[*] Kluseńka, Czarnuszka, Pączek, Tulia, Liwia, Alutka, Tina, Czikita, Bajeczka, Filipek, Szarutka, Gadżet, Thau, Afri, Bąbelek, Dzidzia Rambo, Bulinka, Placuszek, Rudzinka, Bianuszka, Violetka, Wanilka, Lolcia, Tika, Lusia, Elżunia, Anuszka, Klekotek
[*] Kluseńka, Czarnuszka, Pączek, Tulia, Liwia, Alutka, Tina, Czikita, Bajeczka, Filipek, Szarutka, Gadżet, Thau, Afri, Bąbelek, Dzidzia Rambo, Bulinka, Placuszek, Rudzinka, Bianuszka, Violetka, Wanilka, Lolcia, Tika, Lusia, Elżunia, Anuszka, Klekotek
-
To wrzucam tyle, ile udało mi się uchwycić
(strasznie ruchliwy ten nasz malec
)

No cóż, na razie nie można jeszcze zrobić chłopakom fotki razem, bo nie mieli okazji poznać się osobiście...ale za to jest więcej czasu na zabawę z Panem (który może mnie nie zruga za to zdjęcie xD)

No cóż, na razie nie można jeszcze zrobić chłopakom fotki razem, bo nie mieli okazji poznać się osobiście...ale za to jest więcej czasu na zabawę z Panem (który może mnie nie zruga za to zdjęcie xD)

-
Czy to możliwe, żeby już przy pierwszej próbie łączenia szczurki naprawdę się polubiły? Wpuściłam wczoraj Małego do wanny wyłożonej ręcznikami, po pewnym czasie dołączyliśmy Rudego i...nic! Łaziły obok siebie, jedyne, co się działo to to, że Rudy co chwilę przewracał Małego na plecy (dodam, że Mały chyba próbował wskoczyć na kolegę i kopulować xD) Ale ŻADNEJ bójki, nawet najmniejszej! Jeśli już szły w ruch zęby, to Rudy iskał Małego, jak już go położył. Później, w pudełku, leżały sobie razem... niesamowite
Tylko Rudy przewraca Małego na plecy prawie cały czas, czy to normalne? 

Możliwe, czemu nie
U mnie Kluska z Czarną też od razu praktycznie się przytuliły i poszły w kimono, a poprzewracały się, bo tak trzeba, bo tak mówi szczurzy savoir-vivre 
Może więc i u Ciebie jest tak samo, ale obserwuj ich bacznie
Nie brak agresji jest znakiem, tylko gesty przyjaźni (iskanie, przytulanie) 
Super, super, super, i malec prześliczny

Może więc i u Ciebie jest tak samo, ale obserwuj ich bacznie

Super, super, super, i malec prześliczny

http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=38243
-
Dziękuję pięknie za komentarz 
Dzisiaj się poiskały, poganiały... wiadomo, trochę przewracanka było, ale spokojnie.
Wsadziłam ich nawet do wyszorowanej klatki (ale na początek takiej małej, chomiczej). Początki były super
Nawet razem chwilkę pospały (jutro wrzucę fotkę), ale...Mały jest chyba jednak zbyt ruchliwy dla Rudego
dokucza mu trochę. No i było spięcie o żarcie (Mały nagle chciał to, co akurat Rudy wziął do pyszczka xD)...poleciała mała kępka futerka Rudego. Wypuściłam na łóżko, po jakichś 30 minutach biegania, skakania i iskania poleciała kępka z Małego. Stwierdzam, że nie są jeszcze gotowe na wspólne mieszkanie, ale spotykać się będą często.
Teraz pytanie - odnoszę wrażenie, że Mały czasem chce kopulować z Rudym i rzeczywiście ciągle go gania, włazi na niego, nie daje spokoju. Czy jest na to jakiś sposób? Może samo mu to przejdzie? Nie chcę kastrować...tym bardziej, że trzymam samych facetów, więc w sumie nie ma potrzeby...

Dzisiaj się poiskały, poganiały... wiadomo, trochę przewracanka było, ale spokojnie.
Wsadziłam ich nawet do wyszorowanej klatki (ale na początek takiej małej, chomiczej). Początki były super

Teraz pytanie - odnoszę wrażenie, że Mały czasem chce kopulować z Rudym i rzeczywiście ciągle go gania, włazi na niego, nie daje spokoju. Czy jest na to jakiś sposób? Może samo mu to przejdzie? Nie chcę kastrować...tym bardziej, że trzymam samych facetów, więc w sumie nie ma potrzeby...
-

Tak to wygląda, kiedy chwilowo nie ma ganiania i przewracania się na plecy

Nadal nie mieszkają razem, to tylko taka mała próba w chomiczej klatce, jak wspominałam...
Obawiam się trochę, te ich przepychanki...

- przypadkowa
Mały przy Rudym wygląda na takiego filgranowego 

Moi Panowie.
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=40361
-
Oj tak, jest między nimi spora różnica 
Dlatego aż się martwię czasami, jak ten wielki klusek przewraca maleństwo na plecy i na nim stoi... może go przecież niechcący zagnieść

Dlatego aż się martwię czasami, jak ten wielki klusek przewraca maleństwo na plecy i na nim stoi... może go przecież niechcący zagnieść

- przypadkowa
Mały wygląda na sprytnego, nie da sobie krzywdy zrobić
Trzymam kciuki żeby prędko zamieszkali we wspólnej klatce, we dwoje przecież raźniej. (:

Trzymam kciuki żeby prędko zamieszkali we wspólnej klatce, we dwoje przecież raźniej. (:
Moi Panowie.
-
Postanowiłam trochę się jeszcze pochwalić chłopakami
Zdjęcia akurat wszystkie robione na szafce nocnej, obok lampki (jedno z ich ulubionych miejsc do spania na wybiegu xD)
Głasku głasku
(nie wiem, czy widać dość wyraźnie, ale Rudy ma łapkę na łepku Małego
)
No jednak się kochamy...
(wybaczcie cukierniczkę - dobrze, że zamknięta
- i otwieracz, ale byli u nas znajomi)
Na koniec - spokojne, wspólne wcinanie gerberka

Głasku głasku

No jednak się kochamy...

(wybaczcie cukierniczkę - dobrze, że zamknięta

Na koniec - spokojne, wspólne wcinanie gerberka