Szary uwielbia włazić za stolik na telewizor, spacerować po laptopie i wspinać się na materac, który stoi oparty o ścianę za łóżkiem. W klatce natomiast...jak już polubił hamak, a ja wstawiłam nową półeczkę, to hamak poszedł w odstawkę. Nie wiem, może plastik jest wygodniejszy

Rudy natomiast wlezie wszędzie, gdzie jest miękko, ciepło i ewentualnie ciemno
 wszelkie zakamarki między poduszkami, fałdki na kołdrze, otwarte torby...a w klatce - ściółka POD hamakiem
 wszelkie zakamarki między poduszkami, fałdki na kołdrze, otwarte torby...a w klatce - ściółka POD hamakiem  A jeśli tylko na łóżku leży jakaś moja bluzka/sweter, to tak się pozawija, że widać tylko koniuszek ogonka
 A jeśli tylko na łóżku leży jakaś moja bluzka/sweter, to tak się pozawija, że widać tylko koniuszek ogonka 

poza klatką. Są u mnie krótko i wcześniej ich nie wypuszczałam, bo były bardzo chore (brałam je tylko na ręce i na fotel). Więc teraz moje szkrabki najbardziej lubią przebywać wszędzie
  poza klatką. Są u mnie krótko i wcześniej ich nie wypuszczałam, bo były bardzo chore (brałam je tylko na ręce i na fotel). Więc teraz moje szkrabki najbardziej lubią przebywać wszędzie  ) uczepiona dupska Zośki krok za nią (wykorzystuje jednocześnie okazję żeby raz na jakiś czas profilaktycznie przypominając o swojej obecności dziabnąć  Zośkę w miejsce elegancko nazywane nasadą ogona
 ) uczepiona dupska Zośki krok za nią (wykorzystuje jednocześnie okazję żeby raz na jakiś czas profilaktycznie przypominając o swojej obecności dziabnąć  Zośkę w miejsce elegancko nazywane nasadą ogona 

no ale cuż. Najczesciej spią w malej sypialni na samej górze klatek na hamaku. Uwielbiają spacerować po wolnym miejscu łaczena 2 klatek. Czesto śpią też na półce na klawiature w biurku
 no ale cuż. Najczesciej spią w malej sypialni na samej górze klatek na hamaku. Uwielbiają spacerować po wolnym miejscu łaczena 2 klatek. Czesto śpią też na półce na klawiature w biurku   a no i jeszcze jak znajdą wejście pod poszwę koca, to klekajcie narody..
  a no i jeszcze jak znajdą wejście pod poszwę koca, to klekajcie narody..