Poznań - oddam w dobre ręce moje roczne stado... :(
Moderator: Junior Moderator
Re: Poznań - oddam w dobre ręce moje roczne stado... :(
Czy szczurzyce są jeszcze do adopcji? Wstawiać na fb (tu informacje?
Ze mną:koty: Nutek i Wolfgang oraz suka Masza
Odeszli: Czesio, Stefan, Cyryl, Pan Mysz, Tosiek, Fenek, Twix, Mars, Errol, Erwin, Anatol, Fiubździul i Ach; z dt: Edek, Harnaś, Franek, Viggo, Nam i Malina oraz kotki: Solo, Aria i Sopran
Odeszli: Czesio, Stefan, Cyryl, Pan Mysz, Tosiek, Fenek, Twix, Mars, Errol, Erwin, Anatol, Fiubździul i Ach; z dt: Edek, Harnaś, Franek, Viggo, Nam i Malina oraz kotki: Solo, Aria i Sopran
Dzięki. Na razie nic się niestety w mojej egzystencji nie zmieniło, więc adopcja aktualna... 

Ze mną : Trish, Tasza, Tośka i Tola
Za TM, na zielonej szczurzej łączce : Tutek, Fibi i Fryta [*][/color]

Hej, czy szczurki znalazły już dom?
Jeśli nie to z chęcią im go dam. Mam już swoje szczurki, chce znaleźć im koleżanki
Jeśli nie to z chęcią im go dam. Mam już swoje szczurki, chce znaleźć im koleżanki

Nie, jeszcze nie znalazły. Ale chciałabyś adoptować wszystkie 4 ?

4 by było niestety dla mnie za dużo, myślałem o 2 - Tośce o Toli. Jaka jest Tola? Bo nie moge znaleźć żadnego info o niej 

edit: Jednak zająłbym się Trish i Tolą, bo tamte to siostry, a chciałaś żebym były razem.
Ja mam 3 szczurzyce. 2 siostry - Lori i Doti, i Gobi która dołączyła do nich jakieś 2 miesiące później. Wszystkie 3 mają około roczek. Inwestuje teraz w klatkę 120x56x45, jak i będe wynajmował mieszkanie, gdzie moge im powiększyć wybieg, dlatego zdecydowałem się na powiększenie stada
Mają dobre warunki, kupuje im dobrą karmę, często im czyszczę klatkę, chodzę do weterynarza.
Ja mam 3 szczurzyce. 2 siostry - Lori i Doti, i Gobi która dołączyła do nich jakieś 2 miesiące później. Wszystkie 3 mają około roczek. Inwestuje teraz w klatkę 120x56x45, jak i będe wynajmował mieszkanie, gdzie moge im powiększyć wybieg, dlatego zdecydowałem się na powiększenie stada

Tola jest najmłodsza. Jest strasznym żarłokiem i z tego powodu jest największa z nich. Trochę bojaźliwa, w klatce potrafi się rzucić na rękę, chociaż nie gryzie raczej do krwi, ale raczej jest czujna i trzeba uważać. Daję jej zawsze rękę do powąchania, zanim zacznę im sprzątać, bo właśnie, jak czyszczę mokrą szmatką i tego nie zrobię, to się rzuca. A zazwyczaj ona zawsze musi przyleźć w swej ciekawości i zobaczyć... No i nie można przy niej wkładać palucha przez kratkę, bo dziabie. Poza klatką nie ma z nią problemów. Na rękach już jest grzeczna i daje się głaskać i miętolić, chociaż żadna z moich bab nie jest przytulasem. W klatce też można ją pogłaska i chwycić w rękę, ale trzeba ostrożnie i trzeba dać jej się powąchać, jak psu, bo tak z nienacka rzuca się ze strachu. Jak się chce ją wyjąć z klatki, to piszczy, zresztą ciągle piszczy, bo jak któraś ciura coś tam jej robi, to zaraz się nadziera. Taka krzykliwa jest
Mój pulpecik kochany.
Ciągle biję się z myślami, czy je oddawać... Ciągle mam nadzieję, że znajdę robotę. Trudno będzie się z nimi pożegnać. Zwłaszcza z moją Trish... Z Trish mogą być kłopoty jeśli chodzi o zdrowie, bo ona jest z takiego miotu z kiepskim zdrowiem i całe rodzeństwo coś ma. Ona chyba jest najzdrowsza z tego miotu, ale w zimie miała dwa razy antybiotyk, bo charczała. Mimo ogromnego apetytu, jest najchudsza. To moja ukochana szczurcia...

Ciągle biję się z myślami, czy je oddawać... Ciągle mam nadzieję, że znajdę robotę. Trudno będzie się z nimi pożegnać. Zwłaszcza z moją Trish... Z Trish mogą być kłopoty jeśli chodzi o zdrowie, bo ona jest z takiego miotu z kiepskim zdrowiem i całe rodzeństwo coś ma. Ona chyba jest najzdrowsza z tego miotu, ale w zimie miała dwa razy antybiotyk, bo charczała. Mimo ogromnego apetytu, jest najchudsza. To moja ukochana szczurcia...

A Ty zostajesz w Poznaniu do kiedy? Są jakieś szanse że znajdziesz tą pracę? :< Szkoda je mamusi odbierać..
Ja mieszkam w okolicach Poznania. Jeśli się wyprowadzę, to do mamusi w Poznaniu
Także z tym nie ma problemu. Z pracą raczej nic się nie kroi, także... Po prostu ciężko mi będzie się z nimi rozstać, a zwłaszcza, jak już pisałam, z Trish...
Nigdy nie myślałam, że będę musiała podjąć taką decyzję. Jeśli Tobie się nie spieszy, a jesteś zdecydowany, to jest jakaś mała iskierka nadziei, że coś we wrześniu mi się uda za marną kasę, ale zawsze. Ale niestety to nie jest nic pewnego... Czy możesz poczekać ? Bo znaleźć dorosłym nowe domki jest raczej trudno i muszę tu myśleć o nich, a nie o sobie, ale nie ukrywam, że chciałabym, to przeciągnąć trochę... Jednak będę się cieszyć, jeśli trafią w dobre ręce, które będą o nie dbać. Musisz mieć jednak świadomość, ze Trish może być kosztowna i trzeba z nią uważać, bo może znów mieć coś z układem oddechowym i będzie musiała brać antybiotyk.
Jeśli jesteś zdecydowany, to wypełnij ankietę i będę się powoli odzwyczajać od moich pociech...
Nie zrozum mnie źle, chcę im znaleźć domki, ale strasznie trudno to przetrwać...

Jeśli jesteś zdecydowany, to wypełnij ankietę i będę się powoli odzwyczajać od moich pociech...

Nie zrozum mnie źle, chcę im znaleźć domki, ale strasznie trudno to przetrwać...

Wiem, rozumiem. Mam czas. Dopiero na początku września będę się przeprowadzał, więc nawet wolałbym wtedy się tym zajmować.
I ja sobie nawet nie wyobrażam rozstawać się z moimi szczurami, więc wiem co czujesz.
1. Czy masz już szczury?
Tak. 3 roczne szczurzyce.
2. Czy posiadasz klatkę? Jak tak to jakie ma wymiary.
Planuje zmienić na 120x56x45
3. Do jakiego weterynarza chodzisz/będziesz chodzić?
Mam swojego na ul. Wawrzyniaka - Homeopatia - Lecznica dla zwierząt
4. Czym zamierzasz karmić szczurki?
Mieszam zawsze tańśza karmę z droższą, oprócz tego daje im warzywa, kupuje orzechy bo moje szczurki uwielbiają.
5. Czy zamierzasz rozmnażać szczury?
Zdecydowanie nie
6. Czy będziesz raz na jakiś czas informować o stanie zdrowia szczurków?
Na życzenie. Mogę nawet zdjęcia wysyłać
7. Czy masz w domu inne zwierzęta? Jeśli tak, jak zadbasz o bezpieczeństwo szczurów w tym kontekście.
Nie mam
8. Jak rozwiążesz sprawę wyjazdów?
Szczurki wtedy koczują u rodziny, póki nie wróce.
9. Jak będą wyglądały wybiegi?
2m stół. Jeszcze nie wiem jak z puszczaniem na ziemi, bo muszę najpierw zagospodarować nowe mieszkanie
10. Czy zgodzisz się na wizytę przedadopcyjną?
Oczywiście
11. Czy podpiszesz umowę adopcyjną? Jeśli jesteś niepełnoletni(-a), czy podpisze ją rodzic/opiekun?
Podpiszę.
I ja sobie nawet nie wyobrażam rozstawać się z moimi szczurami, więc wiem co czujesz.
1. Czy masz już szczury?
Tak. 3 roczne szczurzyce.
2. Czy posiadasz klatkę? Jak tak to jakie ma wymiary.
Planuje zmienić na 120x56x45
3. Do jakiego weterynarza chodzisz/będziesz chodzić?
Mam swojego na ul. Wawrzyniaka - Homeopatia - Lecznica dla zwierząt
4. Czym zamierzasz karmić szczurki?
Mieszam zawsze tańśza karmę z droższą, oprócz tego daje im warzywa, kupuje orzechy bo moje szczurki uwielbiają.
5. Czy zamierzasz rozmnażać szczury?
Zdecydowanie nie
6. Czy będziesz raz na jakiś czas informować o stanie zdrowia szczurków?
Na życzenie. Mogę nawet zdjęcia wysyłać

7. Czy masz w domu inne zwierzęta? Jeśli tak, jak zadbasz o bezpieczeństwo szczurów w tym kontekście.
Nie mam
8. Jak rozwiążesz sprawę wyjazdów?
Szczurki wtedy koczują u rodziny, póki nie wróce.
9. Jak będą wyglądały wybiegi?
2m stół. Jeszcze nie wiem jak z puszczaniem na ziemi, bo muszę najpierw zagospodarować nowe mieszkanie

10. Czy zgodzisz się na wizytę przedadopcyjną?
Oczywiście
11. Czy podpiszesz umowę adopcyjną? Jeśli jesteś niepełnoletni(-a), czy podpisze ją rodzic/opiekun?
Podpiszę.
Czytałam o Homeopatii, że się na gorsze zmienili... Ale ja tam nie chodziłam. Jeśli chodzi o wybieg na stole, to zapomnij. Moje babmocle tam nie wysiedzą. Obczają i tyle je na stole widziałeś... Trzeba koniecznie pozabezpieczać w pokoju wszystkie kable, bo one strasznie je lubią. A zwłaszcza ta niewinnie wyglądająca Trish.

Heh, moje szczury siedzą na stole i jakoś nie chce im się schodzić
Ale znam moc bojową szczurów i wiem jakie zniszczenia mogą wyrządzić, więc spokojnie
Dostosuje pokój tak, żeby szczury mogły sobie biegać, a mi żeby nie było szkoda niczego co stanie im na przeszkodzie
Jeśli chodzi o weterynarza.. ciężko mi stwierdzić bo nie mam porównania. Wiem tylko, że szczurki są zdrowe, a właśnie do niego chodziłem.

Ale znam moc bojową szczurów i wiem jakie zniszczenia mogą wyrządzić, więc spokojnie

Dostosuje pokój tak, żeby szczury mogły sobie biegać, a mi żeby nie było szkoda niczego co stanie im na przeszkodzie

Jeśli chodzi o weterynarza.. ciężko mi stwierdzić bo nie mam porównania. Wiem tylko, że szczurki są zdrowe, a właśnie do niego chodziłem.
Tutaj polecają babkę na Międzyborskiej. Raz tam byłam, ale ze względu na to, że tam trzeba się wcześniej umawiać, a ciura potrzebowała pomocy szybko, więc pojechałam do mojej, chociaż tutaj nie jest opisana, jako uszczurowiona. Znaczy, nie piszą raczej wcale o tej przychodni. Ale lekarze są tam mili i w razie czego się konsultują i doczytują, także chęci mają, a póki co, nie musiałam moich operować. Do doraźnych potrzeb mogę ich polecić. Pluto na Jagiellońskim. Pani w kręconych włosach do szyi zawsze się nimi zachwyca i chętnie się nimi zajmuje.

Dużo bierze za wizytę ta Twoja? Słyszałem że niektórzy strasznie naciągają, a tam gdzie ja chodziłem brał 15-20zl za wizytę.
Tu też nie jest drogo. Dzisiaj byłam z Taszką na kontroli, to pani nic ode mnie nie wzięła. A tak z lekami do domu i zastrzykami płaciłam około 25 - 30 zł.