Zaadoptuje/Kupię dwa małe Łysole :)
Moderator: Junior Moderator
Zaadoptuje/Kupię dwa małe Łysole :)
Witam, chętnie zaadoptuję lub kupię dwa małe łyse szczurki, najlepiej samiczki. Dlaczego akurat łyse? Mój współlokator ma alergie, podobno wszystkie szczury nie uczulają, ale wolę nie ryzykować. Jeśli jest inaczej proszę mnie wyprowadzić z błędu, bo nie jestem biegły w tym temacie. Nigdy wcześniej nie miałem do czynienia z opieką nad tymi zwierzątkami. Przed adopcją/kupnem chciałbym porozmawiać z właścicielem o opiece i warunkach ich bytowania. Owszem czytałem na ten temat wiele artykułów, postów, blogów itp. Mimo to wolałbym to przedyskutować z kimś doświadczonym. Z góry uprzedzam, że jeśli właściciel gryzoni się na mnie zdecyduje, jako potencjalnego nabywcę, chciałbym mieć tydzień, maksymalnie dwa na przygotowanie im środowiska (po rozmowie z właścicielem). W razie pytań lub wątpliwości proszę o kontakt.
Re: Zaadoptuje/Kupię dwa małe Łysole :)
Z tego wszystkiego zapomniałem dodać, że preferuję odbiór w Warszawie. W grę wchodzi ewentualnie Bielsk Podlaski, Białystok i okolice.
Re: Zaadoptuje/Kupię dwa małe Łysole :)
Niestety muszę Cię zmartwić - alergia na szczury to wcale nie alergia na sierść. Najczęściej uczula ich mocz, odczyn alergiczny pojawia się także po zadrapaniach. Do tego wszystkiego fuzzy (czyli łyse szczury) nie są całkowicie pozbawione sierści - mają delikatny meszek.
Warto natomiast zapoznać się ze sposobami innych alergików na przetrwanie uczulenia na szczury i porozmawiać ze współlokatorem, ile tak naprawdę jest w stanie znieść dla Twojej chęci posiadania tych zwierzątek. Temat o alergiach: http://szczury.org/viewtopic.php?f=2&t=9126
Warto natomiast zapoznać się ze sposobami innych alergików na przetrwanie uczulenia na szczury i porozmawiać ze współlokatorem, ile tak naprawdę jest w stanie znieść dla Twojej chęci posiadania tych zwierzątek. Temat o alergiach: http://szczury.org/viewtopic.php?f=2&t=9126
Ze mną:koty: Nutek i Wolfgang oraz suka Masza
Odeszli: Czesio, Stefan, Cyryl, Pan Mysz, Tosiek, Fenek, Twix, Mars, Errol, Erwin, Anatol, Fiubździul i Ach; z dt: Edek, Harnaś, Franek, Viggo, Nam i Malina oraz kotki: Solo, Aria i Sopran
Odeszli: Czesio, Stefan, Cyryl, Pan Mysz, Tosiek, Fenek, Twix, Mars, Errol, Erwin, Anatol, Fiubździul i Ach; z dt: Edek, Harnaś, Franek, Viggo, Nam i Malina oraz kotki: Solo, Aria i Sopran