Masek to kornwalijskie imię oznaczające "szczęśliwy" - taki właśnie był kiedy pierwszy raz zobaczył moich chłopców. Może Ty sprawisz, że Masek znów poczuje się szczęśliwy, dając mu stado i swoją opiekę?

Jest towarzyski, wesoły. W pełni wyluzowany, uwielbia kontakt z człowiekiem, na wybiegach sam podbiega i zaczepia do zabawy. Jest wulkanem energii, jednak jak troszkę podrośnie stanie się niezwykłym miziakiem, już ma do tego zapędy - lubi spać pod bluzą i rozpłaszczać się pod głaszczącą ręką

Przyjechał do mnie z nad morza, miał już kilka domów w swoim życiu. Ja miałam być jego stałym domem, jednak moje stado zdecydowało inaczej. Jeden z moich kastratów boi się go, mimo, że Masek nie przejawia agresji. Łączyłabym go dalej, jednak wcześniej wspomniany Hugo rozchorował się (guz przysadki i/lub chore serce). W tym przypadku stres źle może na niego wpłynąć.
Masek nie puszy się na widok moich szczurów, nie gryzie - czasami się tylko kotłowali w celu ustalenia hierarchii - normalne zachowanie przy łączeniu. W DT był całkowicie uległy w stosunku do tamtejszych wykastrowanych samców.
Szukamy domu ze stadem samców spokojnych i zrównoważonych. Osoby zainteresowane proszę o przesłanie ankiety na PW. Obowiązuje wizyta (zwłaszcza w przypadku nowych użytkowników) i umowa adopcyjna (do wglądu na maila).
ANKIETA:
1. Czy podpiszesz umowę adopcyjną, tym samym czy jesteś osobą pełnoletnią?
2. Jak duża jest/będzie klatka w której szczury będą mieszkać?(proszę podać wymiary klatki, najlepiej dołączyć zdjęcie) Jakie jest/będzie jej wyposażenie?
3. Jak często wybiegi, na jak długo i gdzie ?
4. Czy w razie choroby szczury będą mieć opiekę wet. znającego się na ich leczeniu? Proszę podać nazwisko wet. i gdzie przyjmuje.
5. Czym karmisz/będziesz karmić swoje szczury ? (proszę wymienić konkretne marki karmy, dodatki etc.)
6. Czy szczur będzie miał towarzystwo, w jakim wieku i jakiej płci?
7. Czy w domu są małe dzieci, inne zwierzęta?
8. Na jakiej ściółce trzymasz/będziesz trzymać szczury? Proszę podać konkretny rodzaj ściółki, firmę.
9. Czy wychodzisz/zamierzasz wychodzić na tereny otwarte, np park, las, pole ? bądź na dwór ( gdzie)?
10. Czy na czas Twojego wyjazdu szczury będą mieć opiekę zaufanej osoby wiedzącej jak się nimi zajmować?