[Łódź] niebieski chłopczyk szuka domku

Archiwalne adopcje (udane i nieudane) i archiwalne narodziny

Moderator: Junior Moderator

Awatar użytkownika
mikaa88

[Łódź] niebieski chłopczyk szuka domku

Post autor: mikaa88 »

Witam wszystkich :)
za około 3 tygodnie będą do oddania w dobre ręce dwaj chłopcy. Maluchy urodziły się 22.08 (w miocie była trójka, mają siostrzyczkę, która zostaje z nami).
Obrazek
Mama to ok. 4 miesięczna american blue rex. Bardzo milutka dziewczynka, lubi dawać buziaki i chętnie przychodzi do ludzi. Teraz, kiedy jest już mniej zestresowana tyloma nowościami (urodziła tydzień po tym jak ją wzięliśmy) nie zdarza jej się żadnego z nas ugryźć (co najwyżej łapie ostrzegawczo zębami, ale to nawet nie pozostawia śladów). Ładnie opiekuje się dzieciakami, od początku miały pełne brzuszki, myje maluchy i "przemeblowuje" gniazdo w świeższe ręczniki papierowe ;)
Małe bestyjki mają futerko standard, kolorystycznie jak mama. Oczka jeszcze zamknięte ale sądzę, że najdalej do jutra, bo siostrzyczka od dzisiaj spogląda już na świat. Zaczynają już nieśmiało zwiedzać okolice gniazda, a po porwaniu przeze mnie do obfotografowania kręcą się i zasuwają przed siebie już całkiem sprawnie :) (stąd są nieco rozmazani na zdjęciach ;D)
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
W przyszłym tygodniu wybieramy się na wizytę kontrolną do weta (dr Jóźwik ze Zwierzętarni). Jest możliwe, że maluchy będą musiały być wyleczone z wszołów, wtedy będą do oddania po zakończeniu leczenia (ich mama Kiki miała wszoły kiedy ją wzięliśmy, niestety nie mogła dostać drugiej dawki leku bo urodziła maluchy na 2 dni przed planowaną wizytą).

Zależy mi na tym, żeby maluchy znalazły kochający domek, w którym będą żyć szczęśliwie z innymi szczurkami. Najchętniej oddam ich razem (nie chciałabym, żeby potem został mi np 1 samotny), ale mogę ich wydać pojedynczo jeżeli nowy opiekun ma już szczurki.

Chętnych proszę o wysłanie na PW odpowiedzi na ankietę, chcę wybrać dla nich jak najlepiej dlatego nie będzie decydowała kolejność zgłoszeń.

1. Czy masz już szczury? Od jak dawna?
2. Czy w domu są inne zwierzęta? Jak masz zamiar dbać o bezpieczeństwo szczurków w kontaktach z nimi?
3. Czy masz już klatkę? Proszę podaj jej wymiary.
4. Czym będziesz karmić szczurki?
5. Jakiej ściółki będziesz używać?
6. Kto będzie się zajmować szczurkami pod twoją nieobecność?
7. Jak będą wyglądały wybiegi?
8. Do jakiego weterynarza będziesz chodzić ze szczurkami? Czy jest polecany na forum? Proszę podaj nazwisko lekarza i adres przychodni.
9. Czy zamierzasz rozmnażać szczury?
10. Czy będziesz co jakiś czas informować jak się miewają szczurki? :)
11. Czy zgadzasz się na podpisanie umowy adopcyjnej?
12. Czy zgadzasz się na ewentualną wizytę przedadopcyjną?
Z nami: Tosia, Newton, Czesio
______
w nowym domku:Maguś [*][/url][/color]
______
za Tęczowym Mostkiem: Pysio [*], Kiki [*], Fizia [*][/color]
Awatar użytkownika
mikaa88

Re: [Łódź] niebieski chłopczyk szuka domku

Niestety już tylko jeden z braciszków szuka nowego domku. Drugi już go "znalazł" za Tęczowym Mostkiem [*] :(

Maguś (zdrobnienie od Magellana) ma 19 dni, je karmę (Versele Laga), podskubuje owoce i już prawie zawsze udaje mu się napić z poidełka. Jest bardzo ciekawskim i ruchliwym szczurkiem, biega i wspina się po całej klatce, dzisiaj nawet próbował kopać w digging boxie. Sam chętnie wchodzi na ręce, liże i podgryza palce (wypróbowuje ząbki ;)) aktualnie rozsiadł się na moim ramieniu pod kitką i ząbkami chrobocze.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
______
______
Awatar użytkownika
mikaa88

Maluch wstępnie zarezerwowany, ale nie zamykam póki nie będzie w nowym domku (za ok. 2 tygodnie). :)
______
______
Awatar użytkownika
mikaa88

Wątek do zamknięcia - Maguś od dziś jest już pod opieką MissAlice ;) mam nadzieję, że się chłopaki dogadają, bo w nowym domku myślę, że będzie im dobrze :)
______
______
Zablokowany

Wróć do „Archiwum Adopcji i Narodzin”