wytul i wymiziaj towarzystwo
Majaki Nocne - doszczurzenie ekstremalne
Moderator: Junior Moderator
					Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Re: Majaki Nocne
IHme, cudownie się czyta te Twoje szczurze opowieści. uśmiech mam od ucha do ucha.

Setka, Mufa i Panda.
[*] Morfinek, [*] Serek, [*] Tosia

[*] Morfinek, [*] Serek, [*] Tosia
Ja też zawsze kwiczę, jak czytam te historie 
Biedny Mauryś...
 U mnie nie ma mowy, żeby zjeść cokolwiek spokojnie w towarzystwie ogonów, nawet z drugiego końca chałupy wyniuchają 

Biedny Mauryś...
Może nic się nie dzieje, tylko już jej się trochę nie chce...?IHime pisze:
Bagul mnie troszkę martwi. Niby nic się nie dzieje, to tylko moje wrażenie opiekuna, jakaś taka jakby bardziej spowolniona jest, mniej chętnie wychodzi na wybiegi. Ma około 2 lat i 4 miesięcy.
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=38243
[*] Kluseńka, Czarnuszka, Pączek, Tulia, Liwia, Alutka, Tina, Czikita, Bajeczka, Filipek, Szarutka, Gadżet, Thau, Afri, Bąbelek, Dzidzia Rambo, Bulinka, Placuszek, Rudzinka, Bianuszka, Violetka, Wanilka, Lolcia, Tika, Lusia, Elżunia, Anuszka, Klekotek

[*] Kluseńka, Czarnuszka, Pączek, Tulia, Liwia, Alutka, Tina, Czikita, Bajeczka, Filipek, Szarutka, Gadżet, Thau, Afri, Bąbelek, Dzidzia Rambo, Bulinka, Placuszek, Rudzinka, Bianuszka, Violetka, Wanilka, Lolcia, Tika, Lusia, Elżunia, Anuszka, Klekotek
W ogóle to mój TŻ jest zakochany w Śle... Groszku.  Ciągle o nim mówi 
 I w ogóle masz regularnie zdawać sprawozdanie jak się ma 

Zaraza, Szuriken, Kaszmir
[klik!]
Za tęczowym mostem...
Alucard, Belzebub, Zenek, Bazyl, Edgar, Arrow, Krecik, Afera, Wichura. Tęsknię za Wami...
Efu, Megi_82, ja też kwiczę... kiedy ta moja banda coś odstawia.  
 A potem koniecznie się muszę podzielić!
Arau, serdecznie pozdrawiamy TŻta.
 Groszek bardzo urósł, dogonił, a może nawet przegonił mamunię, która też ładnie urosła. Futerko mu ściemniało, wyraźniej teraz widać, że niesie jakiś rozjaśniony gen agutka, nadal jest nieziemsko mięciutki, nie ma typowej samczej sierści. Rządzi bratem, ale delikatnie. Po prostu jest bardziej pewny siebie, więc Blu ustępuje. Groszek jest typem ukochanego upierdliwca - łazi za mną krok w krok, ciągle próbuje wspinać się po moich nogach, ładuje się na kolana, ale nie żeby posiedzieć, tylko się pokręcić, wejść na ramię, zajrzeć do ucha, zaraz zsunąć się po plecach, a za chwilę wrócić i zacząć zabawę od początku. Lubi się bawić z ludzką ręką, ale prawdziwym mistrzem takich zabaw jest Blu.
Blu się rozkręcił, już nie jest takim cykorem, czasem przychodzi mnie zaczepiać do zabawy. Obaj chłopcy uwielbiają wybiegi, chodzą na amory na parapet obok klatki dziewcząt i wzdychają.
Ejka kończy dzisiaj roczek. Tak wariowała, że nawet nie zauważyła, że już przestała być szczeniaczkiem.

Arau, serdecznie pozdrawiamy TŻta.
Blu się rozkręcił, już nie jest takim cykorem, czasem przychodzi mnie zaczepiać do zabawy. Obaj chłopcy uwielbiają wybiegi, chodzą na amory na parapet obok klatki dziewcząt i wzdychają.
Ejka kończy dzisiaj roczek. Tak wariowała, że nawet nie zauważyła, że już przestała być szczeniaczkiem.

Kochany upierdliwiec... skąd ja to znam 
Sto lat dla Ejki!!!
 Jaką ona ma cudną mordeczkę 
 I jedną skarpetunię zgubioną 

Sto lat dla Ejki!!!

- 
				Nietoperrr...
 - Kontakt:

Ja nie wiem,czy inni też tak mają,ale ja nie mogę patrzeć na Ejkę bez dzikich wybuchów śmiechu! 

TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38

Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
Ja tam bym wyprzytulałaNietoperrr... pisze:Ja nie wiem,czy inni też tak mają,ale ja nie mogę patrzeć na Ejkę bez dzikich wybuchów śmiechu!

Ja mam czasem ochotę poodgryzać jej te łapinki, jak za bardzo fika, ale mnie tak rozśmiesza, że nie mogę!Megi_82 pisze:Ja tam bym wyprzytulałaNietoperrr... pisze:Ja nie wiem,czy inni też tak mają,ale ja nie mogę patrzeć na Ejkę bez dzikich wybuchów śmiechu!Pocieszne są te psiaki
Tymczasem, byliśmy z wizytą u weta. Żadnych dramatów, po prostu chciałam skonsultować chłopców do ewentualnej kastracji (jeszcze za wcześnie, ale zebranie kasy trochę potrwa), przy okazji zrobiłam Fenoli bilans 1,5-latka i zważyłam Maurycka i Ej.
Mauryś schudł! Ważył już 660 w najgorszym momencie, teraz waży 620! Nadal jest spaślakiem, ale jesteśmy na dobrej drodze.
Ej waży 5,5kg, co jak na mopsa jest wagą piórkową, powinna ważyć ok. 7kg. W porównaniu z innymi psami tej rasy jest drobniutka, ale nie chuda czy zabiedzona, po prostu niska, ale proporcjonalna i bardzo, bardzo zdrowa. Ma piękną skórę i zero problemów z układem trawiennym, a to najczęstsze przypadłości mopsowatych.
Zarówno Blu, jak i Groszek są okazami zdrowia. Groszkowi zrobiliśmy też RTG (na Blu niestety zabrakło kasy
Niestety, nie wszystkie wieści są dobre. Fenolka, wydawałoby się zdrowa, nieco pulchna panienka. Niestety, na RTG widać początki problemów z sercem. Objawów jeszcze nie ma, osłuchowo też jest na razie ok, ale wiadomo, z czasem będzie gorzej.
Jak to Fenolka ma 1,5 roku ? Przecież dopiero co przyjechała 

Ejka jako znana istota przybyła z odległej galaktyki na wymianę studentów na Ziemię, dalej i niezmiennie powoduje skurcz ust w uśmiech na samo spojrzenie w jej .. oblicze?
 Chociaż całość ..., albo raczej  "wielkość kosmiczna" jest powodem takiego zachowania u ludzi !
Maurysiowi i chłopakom po dużym buziaku !
Fenolkę to wycałuj tak porządnie :* a Ejkę to wiesz
 przekaż pozdrowienia jak na chwilę przystanie 

Ejka jako znana istota przybyła z odległej galaktyki na wymianę studentów na Ziemię, dalej i niezmiennie powoduje skurcz ust w uśmiech na samo spojrzenie w jej .. oblicze?
Maurysiowi i chłopakom po dużym buziaku !
Fenolkę to wycałuj tak porządnie :* a Ejkę to wiesz
Łapki malutkie ale wyobraźnia ogromna..
Moje miziaki: Futra z Charakterem
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=33133
Hamaczki dla każdej paczki
http://szczury.org/viewtopic.php?f=149&t=38219

Moje miziaki: Futra z Charakterem
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=33133
Hamaczki dla każdej paczki
http://szczury.org/viewtopic.php?f=149&t=38219
Ejka wzbudza we mnie niepohamowaną wesołość i tak już pozostanie. Cały jej wyraz mordki mówi, że jest cudakiem fikającym 

Z Maurycka jestem niesamowicie dumna. Właśnie waży już prawie tyle, co moi chłopcy, czyli jest już bardzo szczuplutki!

Cieszę się, że Blu i Groszek dorastają w zdrowiu i radości
 Miło czytać o takich małych psotnikach. 
Trzymam kciuki za Fenolkę, aby serducho wytrzymywało jak najdłużej bez pogorszeń

Przesyłam miziania dla wszystkich stworzeń

Z Maurycka jestem niesamowicie dumna. Właśnie waży już prawie tyle, co moi chłopcy, czyli jest już bardzo szczuplutki!
Cieszę się, że Blu i Groszek dorastają w zdrowiu i radości
Trzymam kciuki za Fenolkę, aby serducho wytrzymywało jak najdłużej bez pogorszeń
Przesyłam miziania dla wszystkich stworzeń
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 00#p982390
-------------------------------------------------------------
Kubuś [*], Kacperek [*], Boguś[*], Marcelek[*]

-------------------------------------------------------------
Kubuś [*], Kacperek [*], Boguś[*], Marcelek[*]
Ogromne gratulacje dla Maurysia, a przede wszystkim dla Ciebie - odchudzić zwierzaka trudniej, niż siebieIHime pisze: Mauryś schudł! Ważył już 660 w najgorszym momencie, teraz waży 620! Nadal jest spaślakiem, ale jesteśmy na dobrej drodze.![]()
No właśnie, jest szczuplutka, wszystkie mopsy jakie dotąd widziałam... wręcz przeciwnieIHime pisze:Ej waży 5,5kg, co jak na mopsa jest wagą piórkową, powinna ważyć ok. 7kg. W porównaniu z innymi psami tej rasy jest drobniutka, ale nie chuda czy zabiedzona, po prostu niska, ale proporcjonalna i bardzo, bardzo zdrowa.
Wspaniale, jak jest zdrowie to jest gitara...IHime pisze:Zarówno Blu, jak i Groszek są okazami zdrowia. Groszkowi zrobiliśmy też RTG (na Blu niestety zabrakło kasy), i mimo braku oczek wydaje się zbudowany prawidłowo. Chociaż zwykle cierpliwy i spokojny, przy robieniu zdjęcia narobił strasznej histerii, aż Ej chciała się rzucić w jego obronie.
Za to Blu był względnie spokojny, chociaż w domu to on jest panikarzem.
Obaj ważą ok. 320 gramów.
Dobrze, że wcześnie wykryte. Może da się wprowadzić jakąś profilaktykę? Dużo zdrowia dla niejIHime pisze:Niestety, nie wszystkie wieści są dobre. Fenolka, wydawałoby się zdrowa, nieco pulchna panienka. Niestety, na RTG widać początki problemów z sercem. Objawów jeszcze nie ma, osłuchowo też jest na razie ok, ale wiadomo, z czasem będzie gorzej.

Wszystkiego najlepszego Ejce ! (kurcze właśnie sobie uświadomiłam jak inaczej świętuje się urodziny zwierząt innych niż szczury... ) Ma rację Ejka, że jeszcze w szczenięctwie trwa  
  Zresztą patrząc na proporcje jej twarzy chyba trudno będzie kiedykolwiek jej tego pięknego wieku odmówić  

Maurysiowi - zachowania tendencji, ale i gratulacje z już osiągniętego sukcesu

A co do Fenolki, smucą takie wieści, ale też trzeba być dobrej myśli - tak wczesne wykrycie choroby na pewno pozwoli zabezpieczyć malutką tak, żeby objawy i wszelki dyskomfort pojawiły się jak najpóźniej. Tego najmocniej życzę

Maurysiowi - zachowania tendencji, ale i gratulacje z już osiągniętego sukcesu
A co do Fenolki, smucą takie wieści, ale też trzeba być dobrej myśli - tak wczesne wykrycie choroby na pewno pozwoli zabezpieczyć malutką tak, żeby objawy i wszelki dyskomfort pojawiły się jak najpóźniej. Tego najmocniej życzę
Ja z rozpędu świętowałam urodziny Ejki tak jak szczurze - dostała tort z dwóch herbatników.  

Najlepszego dla Ejki (...najszczurszego...? 
 )  

Trochę Ci naśmiecę, ale nie mogłam się powstrzymać... Taką torbę na zakupy nabyła dziś moja szefowa (też zamopsiona)

Trochę Ci naśmiecę, ale nie mogłam się powstrzymać... Taką torbę na zakupy nabyła dziś moja szefowa (też zamopsiona)

Megi,  

Chłopcy właśnie cieszą się wybiegiem i odkryli miskę, którą przyniosłam do pokoju po powieszeniu prania. Łazili sobie po dnie, w pewnej chwili Blu postanowił wyjść, skoczył na obrzeże, przeważył, a Groszek po drugiej stronie miski został WYSTRZELONY! Blu stracił równowagę, wyturlał się z miski i w tym momencie Groszek zlądował na jego głowie!

Chłopcy właśnie cieszą się wybiegiem i odkryli miskę, którą przyniosłam do pokoju po powieszeniu prania. Łazili sobie po dnie, w pewnej chwili Blu postanowił wyjść, skoczył na obrzeże, przeważył, a Groszek po drugiej stronie miski został WYSTRZELONY! Blu stracił równowagę, wyturlał się z miski i w tym momencie Groszek zlądował na jego głowie!