), a Zosia haszczanka (chorowitek) 230 g, malizna. Ale obydwie jak stoją na tylnych łapkach i próbują coś dosięgnąć prezentują typową dla szczurków figurkę gruszki z okrągłym brzucholkiem
 ), a Zosia haszczanka (chorowitek) 230 g, malizna. Ale obydwie jak stoją na tylnych łapkach i próbują coś dosięgnąć prezentują typową dla szczurków figurkę gruszki z okrągłym brzucholkiem   Mają 10 m-cy więc chyba już osiągnęły dorosłą wagę.
 Mają 10 m-cy więc chyba już osiągnęły dorosłą wagę.Moderator: Junior Moderator
 ), a Zosia haszczanka (chorowitek) 230 g, malizna. Ale obydwie jak stoją na tylnych łapkach i próbują coś dosięgnąć prezentują typową dla szczurków figurkę gruszki z okrągłym brzucholkiem
 ), a Zosia haszczanka (chorowitek) 230 g, malizna. Ale obydwie jak stoją na tylnych łapkach i próbują coś dosięgnąć prezentują typową dla szczurków figurkę gruszki z okrągłym brzucholkiem   Mają 10 m-cy więc chyba już osiągnęły dorosłą wagę.
 Mają 10 m-cy więc chyba już osiągnęły dorosłą wagę.

Chłoń wiedzę i zaszczurzaj się
 Chłoń wiedzę i zaszczurzaj się  
 Dziś na wybiegu postaram się ich zmierzyć, ale nie wiem czy się udaFąfęl pisze:fidusiowa, jak duzi są Franek i Chrupek? Ile mają w cm?

Klatkę kupiłam w internecie, a dokładnie tu http://www.zdrowyzwierzak.pl/product-po ... ieska.htmlFąfęl pisze:Ok, tak z ciekawości pytam o wielkość szczurków
A można wiedzieć, gdzie kupiłaś klatkę?

Mój Yogi taki był, Wypierd też ma coś koło tego. Znowu Misiek ma rozmiar średniej samiczkiQuif90 pisze:Morgana mam w ręce miarkę i nie wyobrażam sobie 20cm cielska z 7 cm ogonkiem.. dziwne proporcje mają te Twoje szczury
 .. Różnie można trafić. Prawdziwego kolosa widziałam u jednej z naszych forumowych koleżanek ... Jak zaczął wychodzić z koszyka, był tak długi, że przez chwile wydawało mi się że nigdy się nie skończy
 .. Różnie można trafić. Prawdziwego kolosa widziałam u jednej z naszych forumowych koleżanek ... Jak zaczął wychodzić z koszyka, był tak długi, że przez chwile wydawało mi się że nigdy się nie skończy 

Niektóre mają duże cielska. Nie są grube tylko hmmm przypakowane? xD Wyglądają jak takie kuleczki. U mnie Elmo i Kermit (bracia) mają taką właśnie budowę. Miałam już 13 szczurków i różnie to bywało z ich budową. Czasem budową był podobne do Elma czy też Kermita, a czasem ogon miał np. 15 cmQuif90 pisze:Morgana mam w ręce miarkę i nie wyobrażam sobie 20cm cielska z 7 cm ogonkiem.. dziwne proporcje mają te Twoje szczury
 U nas ludzi jest to samo. Niektórzy są niscy i drobni, a niektórzy są wysocy i tzw. grubokościści.
 U nas ludzi jest to samo. Niektórzy są niscy i drobni, a niektórzy są wysocy i tzw. grubokościści.