Franek zrobił się jakiś dziwny. Nie wiem o co mu chodzi. Dostał takiego motorku w doopce że ledwo wyrabia na zakrętach
 Podgryza wszystko i wszystkich, ciągle ma jakieś 'ale' do mojego ubioru
  Podgryza wszystko i wszystkich, ciągle ma jakieś 'ale' do mojego ubioru   Chrupek jest przez niego biedny, bo ciągle dostaje bęcki. Dziś przy ich śmiesznej walce, który kogo pierwszy przewróci na plecy pierwszy raz widziałam go tak napuszonego. Teraz śpią w klatce. Wieczorem znów je wypuszczę i zobaczę jak się będą zachowywać.
  Chrupek jest przez niego biedny, bo ciągle dostaje bęcki. Dziś przy ich śmiesznej walce, który kogo pierwszy przewróci na plecy pierwszy raz widziałam go tak napuszonego. Teraz śpią w klatce. Wieczorem znów je wypuszczę i zobaczę jak się będą zachowywać. Klatko przybywaj!

Do tego Ty też odczujesz różnicę, a dokładniej różnicę w sprzątaniu. Ja po przestawieniu się z klatki ocynkowanej na malowaną, chyba nie mogłabym już do tej pierwszej wrócić
 Do tego Ty też odczujesz różnicę, a dokładniej różnicę w sprzątaniu. Ja po przestawieniu się z klatki ocynkowanej na malowaną, chyba nie mogłabym już do tej pierwszej wrócić  Pręty farbowane wystarczy przetrzeć i są czyściutkie, słusznie wydałaś pieniądze
 Pręty farbowane wystarczy przetrzeć i są czyściutkie, słusznie wydałaś pieniądze 
 Klatka jest łysa, bo mebelki z poprzedniej nie pasują
  Klatka jest łysa, bo mebelki z poprzedniej nie pasują  A kasy na nowe brak
 A kasy na nowe brak   Po świętach im zamówię, bo doopki im zmarzną
  Po świętach im zamówię, bo doopki im zmarzną 

Musiałam wyjąć kratkę podłogową i nasypać do całej kuwety troszkę żwirku żeby znów zaczęły się normalnie załatwiać w wyznaczonym do tego miejscu. Fajnie tak nie musieć się schylać żeby pogłaskać ogona
  Musiałam wyjąć kratkę podłogową i nasypać do całej kuwety troszkę żwirku żeby znów zaczęły się normalnie załatwiać w wyznaczonym do tego miejscu. Fajnie tak nie musieć się schylać żeby pogłaskać ogona