hamaczek
Moderator: Junior Moderator
					Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu 

Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

hamaczek
Witam, mam takie pytanie jak nakłonić szczurki aby wchodziły do hamaczka. Zrobiłem i powiesiłem hamak , jednak szczury nie wchodzą jedynie gdy nasypię pokarm to wejdą po niego i wyskakują od razu. Jak je nakłonić aby siedział w nim?

- MichalKonstanty
- Kontakt:
Re: hamaczek
Moje pierwszy raz z hamakiem też tak miały  Bo się go bały, po pewnym czasie się nauczyły że hamak jest bezpieczny
 Bo się go bały, po pewnym czasie się nauczyły że hamak jest bezpieczny  Wszystko wymaga czasu.
 Wszystko wymaga czasu.
Teraz jak adoptowałem 2 maluchów to oni bardzo szybko się nauczyli użytkowania hamaków od starszych szczurów.
Powodzenia

Bo się go bały, po pewnym czasie się nauczyły że hamak jest bezpieczny
 Bo się go bały, po pewnym czasie się nauczyły że hamak jest bezpieczny  Wszystko wymaga czasu.
 Wszystko wymaga czasu.Teraz jak adoptowałem 2 maluchów to oni bardzo szybko się nauczyli użytkowania hamaków od starszych szczurów.
Powodzenia

to mnie uspokoiłeś  bo hamak mam od 2 dni i jeszcze nie wchodziły z własnej woli.
  bo hamak mam od 2 dni i jeszcze nie wchodziły z własnej woli.

bo hamak mam od 2 dni i jeszcze nie wchodziły z własnej woli.
  bo hamak mam od 2 dni i jeszcze nie wchodziły z własnej woli.Re: hamaczek
U mnie też to trwało kilka dni, bo się bały. Aurora weszła sama, ale przy Lilce straciłam cierpliwość, złapałam ją raz i położyłam na hamaku, oczywiście natychmiast uciekła, ale przynajmniej przekonała się, że to ją nie zje i zaczęła powoli podchodzić. Teraz nie ma innej opcji, jak bujane życie w miękkich luksusach  Nawet tak je łapię na wybiegu, do ręki nie chcą na zawołanie podejść, ale jak widzą swoją starą czapę, to od razu wbiegają do środka, a ja zanoszę je do klatki.
 Nawet tak je łapię na wybiegu, do ręki nie chcą na zawołanie podejść, ale jak widzą swoją starą czapę, to od razu wbiegają do środka, a ja zanoszę je do klatki.
A jaki hamak zrobiłeś? Odsłonięty? Spróbuj włożyć tunel albo takie zakryte domki, szczury lubią się chować w norach, tam jest cieplej i przyjemniej, może wtedy szybciej "załapią".

Nawet tak je łapię na wybiegu, do ręki nie chcą na zawołanie podejść, ale jak widzą swoją starą czapę, to od razu wbiegają do środka, a ja zanoszę je do klatki.
 Nawet tak je łapię na wybiegu, do ręki nie chcą na zawołanie podejść, ale jak widzą swoją starą czapę, to od razu wbiegają do środka, a ja zanoszę je do klatki.A jaki hamak zrobiłeś? Odsłonięty? Spróbuj włożyć tunel albo takie zakryte domki, szczury lubią się chować w norach, tam jest cieplej i przyjemniej, może wtedy szybciej "załapią".
Mój pierwszy szczyr też nie potrafił korzystać z hamaka, był kupiony w sklepie zoologicznym, a tam nie miał takich rewelacji. Hamak musiał wisieć ok. tydzień, żeby szczurek zaczął go używać. Wszystkie kolejne szczurki uczyły się od siebie i nie miały już z tym problemów 

Ze mną: Frotka, Flaszka <:3 )~~
Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf

Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
Moje też nie chciały włazić do hamaka:D
a teraz tylko w hamaku by spały i sikały:)

a teraz tylko w hamaku by spały i sikały:)
Magda jestem 
"Kto nie szanuje zwierząt to i nie będzie szanował drugiego człowieka"

"Kto nie szanuje zwierząt to i nie będzie szanował drugiego człowieka"
Już minęły dobre 5 dni i dalej nic. Nawet nie patrzą się a niego :d