[CZY SZKODZI] papierosy
Moderator: Junior Moderator
					Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu 

Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

[CZY SZKODZI] papierosy
ja się z postem wyżej nie zgadzam... 
u mnie w domu cała rodzinka pali a JA NIE i nie mam zamiaru. Każdego z papierosem odganiam od siebie i szczurci ...
W ogóle palacze są strasznymi egoistami.. nikt nie myśli o innych niepalących, a teraz widzę że o szczurach też nieliczni....

u mnie w domu cała rodzinka pali a JA NIE i nie mam zamiaru. Każdego z papierosem odganiam od siebie i szczurci ...
W ogóle palacze są strasznymi egoistami.. nikt nie myśli o innych niepalących, a teraz widzę że o szczurach też nieliczni....
					Ostatnio zmieniony pt lis 24, 2006 7:38 pm przez wanna, łącznie zmieniany 1 raz.

[CZY SZKODZI] papierosy
[quote="wanna"]W ogóle palacze są strasznymi egoistami.. nikt nie myśli o innych niepalących, a teraz widzę że o szczurach też nieliczni....[/quote]
No nie... staram się nie palić odok osób nie palących, szczurki mają możliwość poczuć papierosy tylko jeśli wróciłam z balkonu....

No nie... staram się nie palić odok osób nie palących, szczurki mają możliwość poczuć papierosy tylko jeśli wróciłam z balkonu....
- 
				fixatiffka
Re: [CZY SZKODZI] papierosy
...a moja Ślepka ma zdiagnozowaną pylicę, bo u poprzedniego właściciela była biernym palaczem... przez wiekszość swego życia.
wet oglądając zdjęcie jej płuc powiedziała: ale ona pani długo nie pożyje... 

wet oglądając zdjęcie jej płuc powiedziała: ale ona pani długo nie pożyje...

Mieszkam z Dziadkiem, który niestety pali po min paczce papierosów dziennie. Niestety nie jestem w stanie namówić go do rzucenia, bo 30 lat palenia robi swoje... Myślicie, że jakby w domu był włączany wentylator w momencie palenia szczurkowi by to nie przeszkadzało? Strasznie chcę mieć szczura i bardzo poważnie rozważam tę myśl, jednak jeśli mam narazić go na niepotrzebne choroby wolę się wstrzymać 

- 
				nienazwana
Szczury mają bardzo wrażliwy układ oddechowy i ogólnie są bardzo wrażliwe. Ale można "wymusić" na dziadku żeby nie palił przy klatce ( i przy Tobie również  ) i często wietrzyć uważając na przeciągi. Wentylator też pomoże. Umieścić klatkę w miejscu oddalonym od palacza
 ) i często wietrzyć uważając na przeciągi. Wentylator też pomoże. Umieścić klatkę w miejscu oddalonym od palacza 

) i często wietrzyć uważając na przeciągi. Wentylator też pomoże. Umieścić klatkę w miejscu oddalonym od palacza
No niekoniecznie. Częste wietrzenie w zimę, szczurom również może szkodzić. W pomieszczeniu gdzie są szczury nie powinno być dymu papierosowego.
Zdaje się Piggi, leczyła szczura na płuca kilka miesięcy, nie przyznając się że pali w domu. Dopiero jak szczury oddała, szczur ten wyzdrowiał. Papierosy szkodzą szczurom bardziej niż dla nas.

Zdaje się Piggi, leczyła szczura na płuca kilka miesięcy, nie przyznając się że pali w domu. Dopiero jak szczury oddała, szczur ten wyzdrowiał. Papierosy szkodzą szczurom bardziej niż dla nas.

Szczurza rodzinka: * Lili * Kropka * Zmyłka * Wypierd *
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
Właśnie boję się, że przeciągi też mu mogą zaszkodzić   Chyba, że przekonam go żeby wychodził na klatke
  Chyba, że przekonam go żeby wychodził na klatke  

- 
				Świnka&Cezar
Normalne szkodzą na 100%, ale elektroniczne nic im nie zrobią. Niestety, pewnie nie masz elektronicznego. Jak palić, to na dworzu. To jest moje zdanie.