Zdecydowałam się oddać jednego z moich szczurów - Golluma, odmiany standard fuzz, urodzonego w marcu 2013 roku.
Z powodu wyjazdu mojej siostry musiałam wziąć pod opiekę dodatkowe dwie samiczki. W związku z tym, że obecna ilość szczurów chwilami mnie przerasta doszłam do wniosku, że lepiej będzie jednego z nich oddać. Padło na Golluma ze względu na stosunkowo młody wiek oraz fakt, że nie wychowywał się z moim stadem od "dziecka". Chłopak to spokojny i stateczny samiec. Absolutnie niekonfliktowy w stosunku do innych szczurów. Przy łączeniu nie sprawiał żadnych problemów. Nie jest wielkim pieszczochem ale garnie się do ludzi i jest bardzo ciekawski i odważny. Reaguje na cmokanie i jest nauczony czystości, załatwia się do narożnych kuwet. Nigdy też nie chorował.
Wydanie go do adopcji będzie bardzo przemyślane, starannie będę weryfikować osoby, które chciałyby się nim zaopiekować. Adopcja nie jest pilna, więc mam czas by poszukać kogoś kto zapewni mu minimum takie warunki jak ma u mnie, a najlepiej lepsze. Jeśli taka osoba się nie znajdzie chłopak zostanie u mnie. Proszę by nie pisały do mnie osoby niepełnoletnie lub takie,które nie posiadały wcześniej szczurów.
Mieszkam w Zielonej Górze, co 2 tyg. mogę też załatwić transport do Poznania.
Tutaj zdjęcie: