Jestem tutaj nowa, moze nie do konca bo forum czytam od paru miesiecy. Mam dwa szczurki Topka i Zenka. Niestety z zoologa ;c Topek to kapturek byl u mnie pierwszy ma ok. 2 mies. po paru dniach pojawil sie u mnie Zenek ma ok.7 mies. i wlasnie przez tego "kawalera" sie teraz z wami witam

Zenek byl wlasciciela zoologicznego ktory go oddal bo juz mu sie znudzil... wiec go kupilam bo wiedzialam ze takiego duzego szczura juz nikt nie kupi do kochania tylko na karme. I tak Zenek znalazl sie u mnie, szybko przybieral na wadze nawet zastosowalam specjalna diete zeby troszke schudl. Po sylwestrze wrocilam do domu (bo oczywiscie na noc mnie nie bylo) a w klatce niespodzianka Zenek powiekszyl rodzinke o 10 maluchow niestety jak juz wrocilam to jedno malenstwo nie zylo ;( Wygladalo na zagryzione i to chyba sprawa Topka... I teraz moja mamusia Zenek opiekuje sie zdrowa dziewiatka kluseczek. I tak to z 2 szczurasow zrobilo sie 11 gdybym mogla to by wszystkie zostaly u mnie niestety 9 musze oddac i maluchy narazie szukaja domu