Duecik Bez Siostrzyczek: Trochę inne uszka - RENIA :)

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
unipaks

Re: Duecik Bez Siostrzyczek: owca i kapturek:)

Post autor: unipaks »

Buba, żadne z naszych szczurków nie lubiły wanny, to był dlań ogromny stres, nigdy też z tego powodu ich nie kąpałam . W upały dawaliśmy "basenik" z wodą, w której kusiły ziarna kukurydzy albo groszku, i nawet większość z tego korzystała, choćby po to, by wyłowić przysmaki; niektóre robiły to nawet z przyjemnością . Mają też dla ochłody wyłożone kafle, z których mogą korzystać. :)

Dziewczyny nam się chyba podziębiły, pokichują, więc są na witaminach i Scanomune - znowu błogosławię serek almette, ziemniaczki, pastę czy wędzoną rybę, gdzie w kapce smakołyku przechodzi betaglukanowy proszek, gorszy do przełknięcia niż na przykład w jogurcie.
Belli już lepiej, ale owcolek jeszcze mocniejsze dźwięki z siebie wydaje. Ironia losu, kiedy upały to one chorują ::)
Ale nie przeszkadza im to w kotłowaniu się pod kołdrą albo obdzieraniu na wyprzódki ze skóry wszystkich kartonowych pudełek, wyspać się nie idzie :P
Bella chyba nieco odpuściła Pepitce swoje iskanie, bo kocopałek jakby znów zaczął troszkę zarastać na łebku.
Ciągle plączą się pod nogami, żeby tylko wypuścić się na włóczęgę po mieszkaniu - mało im pokoju na szwendanie się; Pepi wspina się przy drzwiach i przednimi łapkami usiłuje je otworzyć :D
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
ol.

Post autor: ol. »

Szwędaczki małe, trzeba przy nich uważać pod nogami :D Herman bardzo lubił się z drzwiami jeszcze w starym mieszkaniu, pamiętam jak otwierałam drzwi to tak ostrożnie jakby po drugiej stronie była bomba ::)
Dziewczyny mają u Was tyle ruchu dziennego i nocnego, i jeszcze z Pepitki przodującym wszędzie noskiem ;), że kompleksja Belli raczej nie ma wiele wspólnego z brakiem aktywności, pewnie tak po prostu ma :)

Ech jak ja nie lubię psikania, ostatnio dało się we znaki;/ Mam nadzieję, że witaminy zrobią swoje i psiki pójdą precz, a dziewczynki będą wkrótce mogły skorzystać z letnich basenowych przyjemności :) Wgłaszcz je ode mnie :)
Awatar użytkownika
unipaks

My zabezpieczyliśmy drzwi od środka, tak by było niemożliwe przejechanie nimi po szczurzych łapkach czy ogonku
Strach pomyśleć, jak by mogły ucierpieć takie maleńkie łapki :-\
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Awatar użytkownika
kalinda

Post autor: kalinda »

unipaks pisze: Pepi wspina się przy drzwiach i przednimi łapkami usiłuje je otworzyć :D
Cwaniara. :)
Awatar użytkownika
Megi_82

Post autor: Megi_82 »

Jak tam dziewczyny, czy już zdrowe? Jak futerko Pepi i figura Belli? :)
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=38243

[*] Kluseńka, Czarnuszka, Pączek, Tulia, Liwia, Alutka, Tina, Czikita, Bajeczka, Filipek, Szarutka, Gadżet, Thau, Afri, Bąbelek, Dzidzia Rambo, Bulinka, Placuszek, Rudzinka, Bianuszka, Violetka, Wanilka, Lolcia, Tika, Lusia, Elżunia, Anuszka, Klekotek
Awatar użytkownika
unipaks

Figura Belli niestety raczej bez większych zmian, nic mniej w obwodzie ::)
Czasu mam bardzo niewiele na aktualizacje, tylko staram się śledzić co tam w zaprzyjaźnionych wątkach.
Z dziewczynami już było dobrze, ale widok Pepi śpiącej na główce mnie zmartwił - żaden z naszych szczurków nigdy tak nie spał, gdy wszystko było ok. :-\
Razem z Bellą i Pepitką pozdrawiam wszystkich serdecznie! :)
Awatar użytkownika
Megi_82

Hm, w jakim sensie na główce? W pozycji zwiniętej z główką pod spód?

[*] Kluseńka, Czarnuszka, Pączek, Tulia, Liwia, Alutka, Tina, Czikita, Bajeczka, Filipek, Szarutka, Gadżet, Thau, Afri, Bąbelek, Dzidzia Rambo, Bulinka, Placuszek, Rudzinka, Bianuszka, Violetka, Wanilka, Lolcia, Tika, Lusia, Elżunia, Anuszka, Klekotek
Awatar użytkownika
Megi_82

Hej hop, wszystko w porządku...?

Awatar użytkownika
unipaks

Pepitka odeszła
W moim ostatnim poście zabrakło wzmianki, że w głębi ucha miała ropną zmianę.To było w poniedziałek 16 -go. Dostała leki, ale nie skutkowały i było z nią w sposób widoczny coraz gorzej. Przed południem w środę pojechałam z nią na kliniki - rano i przed wyjściem mało jadła sama, ale z palca i ze strzykawki sporo, skwapliwie. W badaniu pani doktor nie widziała symptomów bolesności ucha, a obie nas niepokoiły objawy cokolwiek neurologiczne. Dostała drugą dawkę kabergoliny i zmieniono antybiotyk na głębiej penetrujący, ale pod wieczór przyszło raptowne pogorszenie. Mała chyba straciła świadomość
Nie dojechaliśmy do lecznicy, żeby jej ulżyć. Zgasła mi na rękach
W poniedziałek późnym wieczorem nasza Pepisia biegała po stole u weta, a w środę wieczorem już nie żyła :'(
Nie poznaliśmy przyczyny, w ten długi weekend nie było możliwości zrobienia potrzebnych badań. Prawdopodobnie mógł to być wylew.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dokładnie tydzień po tym jak zgasła, staliśmy nad brzegiem oceanu, gdzie zamknięte w pułapkę odpływu, niewielkie rybki pływały między skałami a murem basenowego kompleksu, i nagle zobaczyliśmy przemykający pośród suchych głazów cień. To był szary szczurek, czujny na nasze głosy i dźwięk zwalnianej migawki aparatu

Mam nadzieję, że nasz popielaty kochany kocopałek jest gdzieś tam ze swoją Lalą. Lala nie została pochowana z innymi przy fontannie w ogrodzie, i kiedy patrzyłam na tego szczurka przy oceanie, naszła mnie myśl, że może nasze dziewczynki nie mogą się odnaleźć...
Następnego dnia szarego szczurka już tam nie dostrzegliśmy

Pepi, cudna owieczko, biegaj razem z Lalą po Tęczowych Łąkach, i przyjdźcie czasem choćby do mojego snu, bo tak bardzo, tak mocno tęsknię... :(
Awatar użytkownika
Megi_82

:( Bradzo mi przykro :( Atak się zastanawiałam, czemu nie piszesz...:(
Odnalazły się na pewno, za TM nie ma z niczym problemów...
Trzymaj się :(

Awatar użytkownika
Buba

Post autor: Buba »

Bardzo mi przykro. Sparaliżowała mnie trochę ta wiadomość, bo nie spodziewałam się kompletnie odejścia Pepitki. Była u Was szczęśliwa, nie zapominajcie o tym. Jak Bella?
Trzymajcie się :-* :'(
Granda i Toffi :)
Moje dziewuchy: http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=43502
ol.

Nie mogę uwierzyć, że Pepitka odeszła;( to żywe sreberko, któremu tak błyszczało w oczach...
Tak mi przykro :'(
Tulę Was i Bellę jak tylko mogę
valhalla

Post autor: valhalla »

Nie wierzę :( Tak mi smutno, cudowna była :(
Jak się trzyma Bella?
Rozpieszczury: pomknęły wszystkie...
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
IHime

Post autor: IHime »

Pepisia, tak nagle! :'( Trzymacie się jakoś? Jak Bella?
ol.

Uni, napisz jak będziesz mogła, co u Was, co u Belli. Mam nadzieję, że trwacie wspierając się wzajemnie..
Ciepłe myśli przesyłam :-*
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”